Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Γαλανόλευκη λαοθάλασσα

❱❱ Πλημμύρισε το κέντρο της Αθήνας από πολίτες όλων των ηλικιών, που ήρθαν από κάθε γωνιά της ΕλλάδαςΑπό τον
Κώστα Στάμου

Το μεσημέρι της Κυριακής μια «γαλανόλευκη» λαοθάλασσα σκέπασε την πλατεία Συντάγματος, με την προσέλευση στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία να ξεπερνά το 1.000.000 κόσμο, παρά τις… τσιγκούνικες εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. για 140.000 διαδηλωτές!

Από νωρίς το πρωί, άνθρωποι όλων των ηλικιών από όλη την Αττική αλλά και από τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, τις Σέρρες, τα Χανιά, την Καλαμάτα, την Πάτρα, το Ωραιόκαστρο και άλλες πόλεις της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα με κόρνες και ελληνικές σημαίες, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, με το βλέμμα στραμμένο προς τη Βουλή.

Οπως και στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, την παράσταση έκλεψαν οι Μακεδονομάχοι και οι γυναίκες με την παραδοσιακή μακεδονική φορεσιά, ενώ ξεχωριστό χρώμα έδωσαν οι Κρητικοί με τα σαρίκια και τις κατσούνες τους. Δυναμικό «παρών» έδωσε και η Εκκλησία, με εκατοντάδες ιερείς και μοναχούς να κατεβαίνουν στο Σύνταγμα με τις ιερές εικόνες τους.

«Το Αγιο Ορος κατέβηκε στο συλλαλητήριο κόντρα στην παγκοσμιοποίηση που προωθούν οι ξένες δυνάμεις» δήλωσε στην «Espresso» ο πατέρας Παΐσιος, ο οποίος τηρεί, όπως λέει, την πατριωτική παράδοση του γέροντα Παϊσίου.

«Πήγα εθελοντικά φαντάρος στη Λήμνο, αν και ήμουν προστάτης οικογένειας. Δεν θα μπορούσα να λείψω» εξηγεί ο Παντελής, ο οποίος βούρκωσε μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη κρατώντας την ελληνική σημαία, το λάβαρο της Παναγίας και φορώντας τη στρατιωτική στολή του.

Τα βλέμματα, ωστόσο, μονοπώλησαν οι απόστρατοι αξιωματικοί που παρέλασαν με μπερέδες και στολές παραλλαγής μπροστά στην εξέδρα, καθώς και ο «Κολοκοτρώνης» των Αγανακτισμένων που ήρθε από τη Μάνη για το συλλαλητήριο. Ξεχώρισαν και οι γυναικείες παρουσίες καθώς, τόσο η διοργανώτρια Γεωργία Μπιτάκου που φορούσε ένα εντυπωσιακό κόκκινο φόρεμα, όσο και μια ξανθιά καλλονή εθελόντρια, κέρδισαν το αντρικό κοινό στην εξέδρα της Ερμού.

«Αρωμα» showbiz

Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του Συντάγματος παρακολούθησε από τη σουίτα του στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» ο πρίγκιπας Νικόλαος, ενώ «άρωμα» showbiz έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Βίκυ Χατζηβασιλείου και ο Βασίλειος Κωστέτσος. Η εκδήλωση άνοιξε με την ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος αφιέρωσε τον λόγο του στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και ζήτησε δημοψήφισμα για την ονομασία των Σκοπίων, γνωρίζοντας την αποθέωση από εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου.

Την παράσταση έκλεψε ο μικρός Χρήστος, ο γιος του διευθυντή της εφημερίδας «δημοκρατία» Δημήτρη Ριζούλη, ο οποίος ανέβηκε στην εξέδρα στο τέλος της ομιλίας του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη και του έδωσε τη γαλανόλευκη.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα