Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ο κανίβαλος του Βέγκας

Κομμάτια ωμής σάρκας είχε στο στόμα του κανίβαλος που...

Οι ιστορίες διάσημων γυναικών που σε μικρή ηλικία παντρεύτηκαν μεγαλύτερούς τους αλλά...

Πρόωρα «στέφανα» υπό την επήρεια ναρκωτικών, νεανικά παντρολογήματα που...

Έλενα Κουντουρά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι αυθεντικός»

Συμμετείχε σε τέσσερις από τις πιo σημαντικές επιτροπές του...

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Βραδιές θεάτρου στην Πλάκα

❱❱ Σαράντα χρόνια λειτουργίας κλείνει η φιλόξενη σκηνή «Μπέλλος», που αποπνέει πολιτισμό και ανεβάζει αυτή τη σεζόν δύο παραστάσειςΦέτος κλείνει σαράντα χρόνια λειτουργίας το θέατρο «Μπέλλος», το οποίο ανέβασε την πρώτη παράστασή του το 1977 και επαναλειτούργησε το περασμένο φθινόπωρο, ύστερα από τρία συναπτά έτη που παρέμεινε κλειστό. Οσοι είχαν την ευκαιρία να το επισκεφτούν μιλούν για έναν χώρο ιδιαιτέρως ζεστό και φιλόξενο, που αποπνέει… πολιτισμό! 

«Ο Γιώργος Μπέλλος έχει φροντίσει και την τελευταία λεπτομέρεια και έχει δημιουργήσει με πολλή αγάπη και πολύ μεράκι το συγκεκριμένο θέατρο, προσέχοντας πάντοτε να κρατάει την ποιότητα όλα αυτά τα χρόνια και να υπηρετεί την τέχνη με αφοσίωση» δηλώνει στην «Espresso» ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος, σκηνοθέτης των παραστάσεων που ανεβαίνουν στον χώρο πολιτισμού. ,

f2

Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Μπέλλος» είναι το πρώτο θέατρο που το 1977 εγκαταστάθηκε στην υποβαθμισμένη -και αποκαλούμενη τότε Σόχο- περιοχή της Πλάκας, στην οδό Κέκροπος 1, συμβάλλοντας κι αυτό στην αναβάθμισή της. Λίγο αργότερα η περιοχή χαρακτηρίστηκε με νόμο Προστατευόμενη Πολιτιστική Περιοχή και αρκετά αργότερα εγκαταστάθηκαν εκεί και άλλα θέατρα ποιοτικού ρεπερτορίου, όπως το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν και το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου. Επίσης, κατά το παρελθόν αποτέλεσε και μεγάλη θεατρική σχολή, αριστούχοι της οποίας βγήκαν σπουδαίοι ηθοποιοί.

Τη φετινή θεατρική σεζόν στη σκηνή του «Μπέλλος» φιλοξενούνται δύο παραστάσεις. Από τις 28 Δεκεμβρίου, από Πέμπτη έως Κυριακή, ανεβαίνει η ξεκαρδιστική κωμωδία «Ελεύθερο ζευγάρι», σε ελεύθερη διασκευή του Γιώργη Κοντοπόδη, από το έργο των Ντάριο Φο – Φράνκα Ράμε και σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου. Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Κοντοπόδης -στον ρόλο ενός Κρητικού, στοιχεία του οποίου έχει μεταφέρει και στον τηλεοπτικό του ρόλο στη σειρά «Κάτι χωρισμένα παλικάρια»- και η Νίτσα Μαμουζέλου. Το έργο αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις, την αγάπη και την απιστία, ενώ μεγάλο μέρος της είναι διαδραστικό, με το κοινό να συμμετέχει ενεργά!

f3 zeugari

Παράλληλα, στη σκηνή του θεάτρου ανεβαίνει από Σάββατο έως Τετάρτη το έργο «Οι λευκές μας νύχτες» του Κώστα Παπαπέτρου, πάλι σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου και σε χορογραφία του Φώτη Μεταξόπουλου. Πρόκειται για μια ρομαντική, νοσταλγική παράσταση, γεμάτη τρυφερότητα, που αφηγείται τον γεμάτο δυσκολίες έρωτα δύο νέων στην Πλάκα του ’60. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Δημήτρης Παπάς και η Σοφιά Υψιπύλη.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...