Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. σε σκάνδαλο «μαμούθ!»

Γυναίκα ψυχολόγος και μάλιστα αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε...

Κρινιώ Νικολάου: Γιορτάζει με μοναδικό τρόπο τα 30 χρόνια της μουσικής πορείας...

Εχουν περάσει 30 χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της...

Λουκία Πιστιόλα: Tα καρφιά για «σταρλετίτσες του Instagram με followers» και η...

Τη σημαντική ηθοποιό του θεάτρου μας Λουκία Πιστιόλα τη...

Alert για την «πέμπτη νόσο»

Σε συναγερμό βρίσκονται οι υγειονομικές Αρχές σε ολόκληρη τη...

Στα μπουντρούμια μέχρι νεωτέρας!

❱❱ Δεν ιδρώνει το αυτί του Ερντογάν και οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν προφυλακισμένοιΠροφυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί (Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης), όπως αποφάσισε χθες το αρμόδιο τουρκικό δικαστήριο, στον απόηχο της ευρωτουρκικής συνόδου της Βάρνας και των ευρωπαϊκών συστάσεων προς την Αγκυρα να συμμορφωθεί. 

Ως φαίνεται, όχι μόνο δεν ίδρωσε το αυτί του Ερντογάν από την παρέμβαση της Ευρώπης, αλλά συνεχίζει να κουνάει προκλητικά το δάχτυλο στην Ελλάδα, κάνοντας εξ αντανακλάσεως σκληρό… παζάρι με τις Βρυξέλλες και διεκδικώντας ρόλο και ζωτικό χώρο στα ενεργειακά της ΝΑ Μεσογείου.

Ολα δείχνουν πλέον ότι το «Εξπρές του Μεσονυκτίου» πιθανόν να έχει διάρκεια, κάτι που επισήμανε και ο Πάνος Καμμένος. «Δεν είμαι πεπεισμένος ότι οι δύο στρατιωτικοί θα επιστρέψουν μέχρι το Πάσχα» εκτίμησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, θυμίζοντας πως στις τουρκικές φυλακές κρατείται και ένας Αμερικανός όμηρος, ο πάστορας Μπράνσον, τον οποίο ο Ερντογάν θέλει να ανταλλάξει με τον Φετουλάχ Γκιουλέν. «Αν η Τουρκία πράγματι είναι ειλικρινής και θέλει να επιλέξει έναν ευρωπαϊκό δρόμο, δεν μπορεί να κρατεί δύο στρατιωτικούς και του ΝΑΤΟ, του οποίου είναι μέλος» πρόσθεσε ο κ. Καμμένος.

Το δικαστήριο της Αδριανούπολης απέρριψε το αίτημα για προσωρινή αποφυλάκιση και κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς έκρινε τους δύο Ελληνες ως ύποπτους φυγής, επειδή δεν διαθέτουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία.
Σύμφωνα μάλιστα με τουρκικά ΜΜΕ, ο δικαστής αποφάσισε να συνεχιστεί η κράτηση, που ξεκίνησε στις 2 Μαρτίου, αφήνοντας υπόνοιες για κατασκοπία και υποστηρίζοντας ότι δήθεν «υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία και ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται».

Καμία κατηγορία

Το «περίεργο» όμως είναι ότι επισήμως δεν έχουν αποδοθεί κατηγορίες, αλλά προφανώς κάτι τέτοιο συνηθίζεται στην Τουρκία. Στη Βάρνα ο Τούρκος πρόεδρος δεν έκανε βήμα πίσω από τις επεκτατικές βλέψεις του σε βάρος της Κύπρου και της Ελλάδας, ούτε φυσικά από την εισβολή και κατοχή του Αφρίν, ενώ την ίδια στιγμή ετοιμάζει νέα στρατιωτική εισβολή στο Ιράκ.

Από την άλλη, οι Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Ντόναλντ Τουσκ περιορίστηκαν στο να εκφράσουν φραστικές ανησυχίες για τη στάση της Τουρκίας.
Είναι ενδεικτικό ότι ο κ. Τουσκ απέφυγε να αναφερθεί συγκεκριμένα στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς και μίλησε γενικά για πολίτες της Ε.Ε. που κρατούνται στην Τουρκία, ενώ ο κ. Γιούνκερ μίλησε για την ανάγκη κοινών προσπαθειών για τη λύση του προβλήματος των δύο στρατιωτικών, περιοριζόμενος σε μια γενική ευχή να λυθεί το ζήτημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πριν από το ορθόδοξο Πάσχα.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τατιάνα Μπλάτνικ – Γιώργος Μπαρμπαλιάς: Μόνο φίλοι ή μήπως κάτι παραπάνω;

Ο χρόνος μόνο θα δείξει τι πραγματικά παίζει στο...

Αχιλλέας Πλακίδας: Η κραυγή απόγνωσης του ιδιοκτήτη του γνωστού μπαρ στα Λαδάδικα

Υπό διωγμό φαίνεται πως είναι το υγιές επιχειρείν από...

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Βραδινές περιπολίες για Ζουγανέλη και Συρίγο!

Ζευγάρια της showbiz σε νυχτερινές εξόδους. Η Κατερίνα Λιόλιου,...

Ο τρελός για τη Ζόζεφιν Νίνο ζητά επανασύνδεση

Ο Νίνο θέλει να επανασυνδεθεί με την Josephine, γι'...

Δημήτρης Αλεξανδρής: Αυτή είναι η σύζυγος του ηθοποιού

Μπορεί ο Ευθύμης Φαρμάκης στον «Σασμό» να έχασε τη...

Στο Μιλάνο για δουλειές και relax η Αθηνά Οικονομάκου

Στις 26 Απριλίου έγινε γνωστό ότι η Αθηνά Οικονομάκου...