Έψαχνε sexy νοσηλεύτρια

❱❱ «Μερακλίδικη» αγγελία από γυναικολογικό κέντροΑπό τον
Γιάννη Κωτσαλά

Μπορεί ο μαιευτήρας-γυναικολόγος να έστειλε αγγελία στην Ενωση Νοσηλευτών Ελλάδος, αναζητώντας να προσλάβει μια νοσηλεύτρια για γραμματειακή υποστήριξη, όμως στην πραγματικότητα φαίνεται ότι έψαχνε τη… sexy νοσηλεύτρια που προβάλλεται ως στερεότυπο σε «πικάντικες» ταινίες!

Πιθανότατα, ωστόσο, εξάντλησε το «κάστινγκ» χωρίς να βρει την κοπέλα με τα κατάλληλα προσόντα κι έτσι έστειλε e-mail στην ένωση για να προωθηθεί στα μέλη της και να αναζητήσει σε μεγαλύτερη δεξαμενή υποψηφίων εκείνη που τον καλύπτει!

«Ζητείται εμφανίσιμη νοσηλεύτρια για γραμματειακή υποστήριξη σε γυναικολογικό-μαιευτικό ιατρείο στην Αθήνα. Απαραίτητη γνώση αγγλικής γλώσσας και χρήσης Η/Υ. Προϋπηρεσία θα συνεκτιμηθεί. Τηλέφωνο επικοινωνίας χχχχχχ» ήταν το περιεχόμενο της αγγελίας του γιατρού που ξεσήκωσε αντιδράσεις για το ότι η εμφάνιση περιλαμβάνεται στα απαραίτητα… προσόντα μιας νοσηλεύτριας. «Θέλετε συνεργάτες μέσω καλλιστείων!» ήταν η οργισμένη απάντηση των μελών της ένωσης, με το που διάβασαν τις απαιτήσεις του γυναικολόγου, ο οποίος ιεραρχεί στο ίδιο επίπεδο την επιστημονική κατάρτιση με τα σωματικά προσόντα της νοσηλεύτριας που θέλει να προσλάβει στο ιατρείο του.

Ακόμη κι αν κάποιος δεχθεί ότι, ως εργοδότης, έχει το δικαίωμα να θέτει τις προδιαγραφές και τα προσόντα που επιθυμεί για τον εργαζόμενο τον οποίο θα προσλάβει -ακόμα και εμφανισιακά-, αυτό προσκρούει στην ιδιότητα ενός λειτουργού της Υγείας, που υποτίθεται ότι προτάσσει την επιστημονική επάρκεια προς όφελος των ασθενών του.

Απάντηση της Ενωσης Νοσηλευτών

Η Ενωση Νοσηλευτών απάντησε στον συγκεκριμένο γυναικολόγο κάνοντας λόγο για αίτημα με σεξιστικό και ρατσιστικό περιεχόμενο, και αναφέρθηκε σκωπτικά στο είδος των υπηρεσιών που παρέχει το ιατρείο.

«Απαντούμε στο απαράδεκτο αίτημά σας με οργή, μια και ο σεξιστικός και ρατσιστικός χαρακτηρισμός “εμφανίσιμη” δεν ταιριάζει στα επιδιωκόμενα προσόντα επιστημόνων Υγείας, αλλά άλλων “ειδικοτήτων”… Απορούμε, δε, πώς εσείς, λειτουργοί και επιστήμονες του χώρου, συντάξατε και στείλατε τέτοιας ποιότητας αίτημα προς την ΕΝΕ. Αν επιθυμείτε να προσλαμβάνετε τους συνεργάτες σας μέσω καλλιστείων, προφανώς απευθυνθήκατε σε λάθος φορέα, εκτός κι αν το “ιατρείο” σας προσφέρει και άλλου είδους υπηρεσίες» ανέφερε το Δ.Σ. της ΕΝΕ και επέστρεψε την αγγελία ως απαράδεκτη στον… «μερακλή» γυναικολόγο-μαιευτήρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Φως στο τούνελ» για τον ηθοποιό Άγγελο Αντωνόπουλο

Ανησυχία στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει προκαλέσει η «εξαφάνιση» ενός...

Κατερίνα Παναγοπούλου: Το «αντίο» που λύγισε τους πάντες – «Ένα μόνο δεν σου συγχωρώ»

Με λόγια που «σπάνε» την καρδιά, η Κατερίνα Παναγοπούλου...

Γιάννης Κολοτούρας: Πέθανε ο συνιδιοκτήτης της Zeus+Dione σε ηλικία 48 ετών

Θλίψη έχει προκαλέσει στον χώρο της ελληνικής μόδας η...

Φαίη Σκορδά – Αλέξανδρος Αθανασιάδης: Μετακομίζουν σε νέο σπίτι πριν από τον γάμο

Η Φαίη Σκορδά φαίνεται πως διανύει μια ήρεμη και...

Έξαλλος ο Γιάννης Παπαμιχαήλ: «Ο Θεοφάνους τελικά είναι πάρα πολύ καβαλημένος»

Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ξέσπασε κατά του Γιώργου Θεοφάνους. Τι συνέβη;

Εξοργισμένη η Φαίη Σκορδά: «Πόσο απάνθρωπο είναι αυτό που κάνεις, τι άνθρωπος είσαι;»

Συγκλονισμένη φάνηκε να είναι η Φαίη Σκορδά κατά τη...

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής ερωτευμένος με εντυπωσιακή ηθοποιό!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής είναι ζευγάρι με όμορφη ηθοποιό