Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

«Χέρι» στις τηγανητές πατάτες!

❱❱ Η Ε.Ε. επιβάλλει ρυθμίσεις στον τρόπο μαγειρέματος λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε καρκινογόνο ουσίαΟι τραγανές τηγανητές πατάτες εκτός από πιο νόστιμες είναι και πιο ανθυγιεινές. Ο λόγος; Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε ακρυλαμίδιο, μια καρκινογόνο ουσία που παράγεται κατά το μαγείρεμα των αμυλούχων τροφών σε υψηλές θερμοκρασίες για πολλή ώρα.

Για τον λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Ενωση έρχεται να επιβάλει ρυθμίσεις στον τρόπο με τον οποίο θα απολαμβάνουμε στο εξής το αγαπημένο μας φαγητό, εκδίδοντας -όπως αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit»- ειδικό κανονισμό για τον περιορισμό της κατανάλωσης του εν λόγω συστατικού.

Για τους καταναλωτές δεν αλλάζουν πολλά πράγματα, ωστόσο η βιομηχανία τροφίμων θα αναγκαστεί να διαφοροποιήσει την προσέγγισή της στην παραγωγή και την προετοιμασία τροφίμων. Οι παραγωγοί προϊόντων ζαχαροπλαστικής, για παράδειγμα, θα πρέπει να αντικαταστήσουν τα συστατικά που περιέχουν φρουκτόζη, όπως το σιρόπι ή το μέλι, με συστατικά που περιέχουν γλυκόζη, όπως ζάχαρη από ζαχαρότευτλο και ζαχαροκάλαμο, ενώ οι εταιρίες που παράγουν τηγανητές πατάτες θα πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένους κανονισμούς για τη συντήρηση και το μαγείρεμά τους.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Υπηρεσία Προδιαγραφών Τροφίμων (FSA) της Βρετανίας καλεί τους καταναλωτές να βγάζουν τις πατάτες ή το τοστ, μόλις αποκτήσουν το χρυσό χρώμα τους, καθώς επίσης να βάζουν τις πατάτες για αρκετή ώρα στο νερό ή να τις βράζουν πριν τις τηγανίσουν.

Για τη μείωση της έκθεσης σε ακρυλαμίδιο, ο ΕΦΕΤ συνιστά την τήρηση των γενικών κανόνων της υγιεινής διατροφής, του «μέτρου» και της «μεσότητας», δηλαδή τον περιορισμό της υπερβολικής κατανάλωσης τροφίμων που έχουν υποστεί τηγάνισμα ή ψήσιμο για παρατεταμένο χρονικό διάστημα.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...