Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Για «γιορτή» στην Ελλάδα που λατρεύει

❱❱ Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης του Καρόλου και της Καμίλα στη χώρα μαςΒαλίτσες με προορισμό την Ελλάδα ετοιμάζει μία εβδομάδα πριν από τον γάμο του γιου του Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ στις 19 Μαΐου ο πρίγκιπας Κάρολος με τη δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα, καθώς αποδέχτηκαν την επίσημη πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. 

Την ώρα που το Μπάκιγχαμ θα ετοιμάζεται πυρετωδώς για τον πριγκιπικό γάμο, που θα πραγματοποιηθεί στον Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνσδορ, ο πρίγκιπας Κάρολος θα βρίσκεται στη χώρα μας από τις 9 έως τις 11 Μαΐου.

Στην αποκάλυψη του ταξιδιού του προέβη ο ίδιος με μήνυμα στον λογαριασμό Clarence House (σ.σ.: η βασιλική οικία στην οποία διαμένουν στο Λονδίνο), όπου, μεταξύ άλλων, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει την επίσκεψή τους αυτή μια γιορτή στο πλαίσιο της ελληνοβρετανικής φιλίας. «Η επίσκεψη στην Ελλάδα θα είναι μια γιορτή για τη μακρά συνεργασία με την Ελλάδα σε ναυτικό και στρατιωτικό επίπεδο, αλλά και μια νέα ευκαιρία για συνεργασία στην εκπαίδευση και στον τομέα της φιλανθρωπίας» γράφεται στο tweet.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη αναρτηθεί στην πριγκιπική διαδικτυακή σελίδα, η επίσκεψη του Καρόλου και της Καμίλα στην Ελλάδα θα ξεκινήσει με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, προτού γίνουν δεκτοί στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου. Το βράδυ της 9ης Μαΐου θα παρακαθίσουν σε δείπνο, με οικοδεσπότες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη σύζυγό του.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας θα επισκεφθούν το πολεμικό κοιμητήριο Φαλήρου, όπου ο Κάρολος θα κάνει επίδοση στεφάνου στο Μνημείο Αθηνών. Αμέσως μετά θα μεταβεί στον Πειραιά, γιορτάζοντας τις μακραίωνες σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα της ναυτιλίας. Εκεί θα επισκεφθεί το θωρηκτό «Αβέρωφ» και θα δει το ομοίωμα της αρχαίας ελληνικής τριήρους, με το όνομα «Ολυμπιάς», του Πολεμικού μας Ναυτικού.

Prive ξενάγηση

Από την άλλη, η Καμίλα μαζί με τη σύντροφο του Ελληνα πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα θα επισκεφτούν το Μουσείο Μπενάκη, ενώ αμέσως μετά θα βρεθεί στο Μοναστήρι Καισαριανής. Την ίδια μέρα θα επισκεφθεί κέντρο υποστήριξης θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας και σεξουαλικής κακοποίησης.
Το πριγκιπικό ζευγάρι την τελευταία ημέρα του mini ταξιδιού του στην Ελλάδα θα βρεθεί στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, και, εκτός από μια prive ξενάγηση, θα λάβει μέρος σε μια παραδοσιακή τοπική γιορτή που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν τους.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...