Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Ενοχλημένος ο Γιώργος Αμούτζας μετά από ερώτηση για την προσωπική του ζωή

Ο Γιώργος Αμούτζας παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Breakfast@star» και...

O Γιώργος Παπαγεωργίου στο Game Time στέλνει διπλά χαμόγελα στα παιδιά με...

O Γιώργος Παπαγεωργίου στο Game Time στέλνει διπλά χαμόγελα στα...

Κέλλυ Κελεκίδου: Η φωνή της έγινε σύμμαχος των πρωταγωνιστριών της «Vaginahood» σε...

To δικό της λιθαράκι στην τεράστια προσπάθεια, υπέρ οργανώσεων προστασίας γυναικών, που κάνει η ομάδα της παράστασης «Vaginahood», θέλησε να βάλει η Κέλλυ Κελεκίδου.

Επετειακή εκδήλωση: 15 χρόνια «δημοκρατία»

Η εφημερίδα «δημοκρατία» γιορτάζει 15 χρόνια κυκλοφορίας με μια...

Φιστίκια για όλους!

❱❱ Εμβόλιο υπόσχεται να καταπολεμήσει το πρόβλημα αλλεργίας σε ανθρώπουςΜέχρι σήμερα, η μόνη λύση για τους αλλεργικούς στα φιστίκια ήταν η αποφυγή της κατανάλωσης της ένοχης τροφής. Σήμερα, ωστόσο, ένα εμβόλιο για την αλλεργία στα φιστίκια με τη μορφή ρινικού σπρέι, που ανέπτυξαν επιστήμονες από το Michigan University και δοκιμάστηκε στα ποντίκια, φαίνεται πολλά υποσχόμενο. 

Το θεραπευτικό εμβόλιο που «γεννήθηκε» στο Κέντρο Τροφικών Αλλεργιών Mary H. Weiser του πανεπιστημίου είναι μια νέα μορφή ανοσοθεραπείας, που σύμφωνα και με την επικεφαλής της μελέτης Jessica O’Konek φιλοδοξεί «να αλλάξει την απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος».
«Ανακατευθύνοντας τις ανοσολογικές αντιδράσεις, το εμβόλιό μας όχι μόνο καταστέλλει την όποια αλλεργική αντίδραση, αλλά και προλαμβάνει την ενεργοποίηση κυττάρων που θα μπορούσαν να εκκινήσουν τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις» σημειώνει.
Στη διάρκεια μιας αλλεργικής αντίδρασης, το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς αντιδρά υπερβολικά σε ένα αλλεργιογόνο.

Στα Επείγοντα

Οταν η αλλεργία έχει ήδη εκδηλωθεί, η ανοσοθεραπεία έρχεται να επανεκπαιδεύσει το ανοσοποιητικό σύστημα να ανέχεται το αλλεργιογόνο.
Ωστόσο, η ανοχή αυτή μπορεί να χαθεί αν δεν υπάρχει συνέπεια στις δόσεις συντήρησης, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η ανοσοθεραπεία συνοδεύεται από ανεπιθύμητες ενέργειες.

Σημειώνεται ότι σε παγκόσμιο επίπεδο την τελευταία δεκαετία οι επισκέψεις στα Επείγοντα με σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις έχουν αυξηθεί κατά 400%, με αποτέλεσμα η ανάγκη για αποτελεσματικές, πιο ασφαλείς θεραπείες, με μεγαλύτερη διάρκεια, να μοιάζει ολοένα και πιο επιτακτική.
Το νέο εμβόλιο περιέχει πρωτεΐνες φιστικιών και ένα νανογαλάκτωμα αποτελούμενο από μικροσκοπικές σταγόνες ελαίου σόγιας (μεγέθους 350-400 νανομέτρων, δηλαδή 200 φορές μικρότερες από τη διάμετρο μιας τρίχας).

Η μελέτη από τις δοκιμές του σε ποντίκια, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Allergy and Clinical Immunology», έδειξε ότι τρεις δόσεις του διαρινικού εμβολίου για δύο μήνες προστατεύουν από την εμφάνιση εντοπισμένων αλλεργικών συμπτωμάτων, όπως η φαγούρα και τα πρησμένα μάτια, αλλά και σοβαρότερων συμπτωμάτων, όπως ο συριγμός και το αλλεργικό σοκ.

Τα πειράματα συνεχίζονται και αν στεφθούν με επιτυχία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια κλινική μελέτη του εμβολίου στους ανθρώπους.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

Αγνώριστος ο ηθοποιός πριν από 34 χρόνια

Ο νεαρός της φωτογραφίας είναι καταξιωμένος ηθοποιός της χώρας μας. Τον αναγνωρίσατε;

«Εφόσον και η Καινούργιου παντρεύεται, ξέρω ότι δεν θα μείνω στο ράφι»

Ποια γνωστή κυρία σχολίασε την Κατερίνα Καινούργιου;

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η





Μποζουκια Αθηνα