Σάββατο, 23 Αυγούστου, 2025

Μιμή Ντενίση: Στα 72 της ποζάρει με μπικίνι και μας αφήνει με...

Στο αγαπημένο της μέρος, τον Θεολόγο, ξεκουράζεται η Μιμή...

Αλεξάνδρα Νίκα – Κωνσταντίνος Αργυρός: Αδημοσίευτες φωτογραφίες του γάμου τους

Η Αλεξάνδρα Νίκα δημοσίευσε φωτογραφίες από το γάμο της...

Μάριος Αθανασίου για δουλειά σε οικοδομή: «Δεν ήταν μόνο ανάγκη επιβίωσης αλλά...

Ο Μάριος Αθανασίου καλεσμένος της εκπομπής «Καλοκαίρι παρέα» αναφέρθηκε...

Ο Αλέκος Συσσοβίτης ποζάρει μετά τις βουτιές του

Ο Αλέκος Συσσοβίτης περνάει όμορφα στις διακοπές του και...

Νέο «τρικ» με τα αναδρομικά

❱❱ Με ποιον τρόπο ψαλιδίζουν εκ των προτέρων τα χρήματα που υποχρεώνονται να επιστρέψουν στους συνταξιούχουςΕκ των προτέρων «κούρεμα» έως 285.000.000 ευρώ στα αναδρομικά από τις παράνομες περικοπές στις συντάξεις και στα δώρα των συνταξιούχων όλων των Ταμείων και των εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων σχεδιάζει η κυβέρνηση εν όψει των επικείμενων αποφάσεων της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).

Με νέα νομοθετική ρύθμιση, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για τη νέα αναπτυξιακή τράπεζα (!), προωθείται η μείωση του επιτοκίου (από το 6% στο 3%) το οποίο επιβάλλουν τα δικαστήρια σε βάρος του Δημοσίου.

Στο εν λόγω νομοσχέδιο αναφέρεται συγκεκριμένα ότι η μείωση του τόκου από το 6% στο 3% θα εφαρμόζεται «σε όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις, σε οποιονδήποτε βαθμό και στάδιο, για το μέρος κατά το οποίο οι αξιώσεις για τόκο ανάγονται και υπολογίζονται σε χρόνο μετά την πρώτη του μήνα από την έναρξη ισχύοντος του παρόντος». Σύμφωνα με την πρώτη ανάλυση, το «κούρεμα» του επιτοκίου κατά το ήμισυ αφορά όλες τις περιπτώσεις επιστροφής αναδρομικών από τις παράνομες περικοπές στις συντάξεις και στα δώρα των συνταξιούχων και των υπαλλήλων του Δημοσίου με τους αντισυνταγματικούς νόμους του 2012.

Με βάση τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, εφόσον με τις επικείμενες αποφάσεις του ΣτΕ κριθούν οριστικά αντισυνταγματικές οι περικοπές εκείνης της περιόδου, τα αναδρομικά θα ανέλθουν στα 9,5 δισ. ευρώ. Ομως όσοι έχουν προσφύγει δικαστικά (η πλειονότητα των συνταξιούχων όλων των Ταμείων και των εν ενεργεία δημόσιων υπαλλήλων) θα πρέπει να λάβουν επιπλέον έως 570.000.000 ευρώ, αφού τα δικαστήρια (Πρωτοδικεία και Εφετεία) επιβάλλουν και τόκο 6%. Με το επικείμενο νομοθετικό «κούρεμα» του τόκου κατά το ήμισυ (στο 3%), εφόσον το Ελληνικό Δημόσιο κληθεί να καταβάλει τα αναδρομικά, θα πληρώσει επιπλέον έως 285.000.000 ευρώ το πολύ.

Σημειώνεται ότι οι αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (για τους συνταξιούχους όλων των Ταμείων και για τους εν ενεργεία υπαλλήλους του Δημοσίου) θα καθαρογραφούν εντός του αμέσως επόμενου χρονικού διαστήματος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το ροζ σκάνδαλο που κατέληξε σε κλινική – Η ξανθιά της Περιφέρειας, ο βιομήχανος και το κάταγμα

Ο κόσμος σε κομβική Περιφέρεια το ‘χει βούκινο και αυτή κρυφό καμάρι!

Διαμαντής Καραναστάσης: Δείτε την πρώην σύζυγό του και τα παιδιά τους

Ο Διαμαντής Καραναστάσης πέρα από ηθοποιός είναι και βουλευτής...

Διακοπές στο Μπαλί με τον κατά 13 χρόνια μικρότερο σύντροφό της έκανε γνωστή Ελληνίδα

Διακοπές στο μαγευτικό Μπαλί κάνει γνωστή κυρία της σόουμπιζ με τον κατά 13 χρόνια νεότερό της σύντροφο, Νίκο

Κι όμως η μικρούλα της φωτό είναι γνωστή Ελληνίδα ηθοποιός

Το κοριτσάκι της φωτογραφίας είναι γνωστή ηθοποιός που πρόσφατα έγινε μανούλα.

Το μήνυμα της Κατερίνας Καινούργιου μετά τη σύλληψη του αδελφού της: «Με κάνει να νιώθω…»

Η παρουσιάστρια δημοσίευσε φωτογραφίες και έγραψε ένα μήνυμα όλο νόημα σχετικά με το πώς νιώθει αυτή την περίοδο

Υπεξαίρεση και ξέπλυμα σε πίστες! Ο «Λου» των μπουζουκιών, οι δύο άτακτοι ιερείς και οι επιχειρηματίες

Στα... πράσα πιάστηκαν δύο καθολικοί ιερείς και έξι επιχειρηματίες...

Ο Ορφέας Αυγουστίδης ποζάρει με τον πατέρα του στις διακοπές τους

Ο Ορφέας Αυγουστίδης είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...