Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026

Cheesecake με λευκή σοκολάτα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης στην κουζίνα του «Στούντιο 4» έφτιαξε...

Μιμή Ντενίση: Έρχεται τον Απρίλιο «Η Γυναίκα πίσω από τον Έλγιν»

Από τον Απρίλιο η Μιμή Ντενίση στην ΕΡΤ1. Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η προετοιμασία του ντοκιμαντέρ της Μιμής Ντενίση για την κλοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Λόρδο Ελγιν.

«Είπες» ότι ο Θοδωρής Φέρρης κάνει πάταγο στα social media

To νέο video clip του Θοδωρή Φέρρη, μόλις κυκλοφόρησε!Ήδη...

Οι «Φίλοι για πάντα» τραγουδούν το «Ferto»

Οι «Φίλοι για πάντα» τραγουδούν το «Ferto».Η Ντορέττα Παπαδημητρίου...

Tips για τις κρέμες προσώπου

❱❱ Κρίσιμοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη για τη σωστή επιλογή

Η επιλογή της κατάλληλης υδατικής κρέμας για το πρόσωπο είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Η ποικιλία των προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά σε συνδυασμό με την άγνοια πάνω σε βασικά θέματα -όπως ποια προϊόντα επιδεινώνουν την ακμή ή τις πανάδες- συνήθως οδηγεί σε επιλογές που τελικά δεν αποδεικνύονται σωστές.

Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που πολλές φορές καταλήγουμε να έχουμε στα συρτάρια του μπάνιου μας πανάκριβες κρέμες, οι οποίες δεν ταιριάζουν στον τύπο του δέρματός μας και στις ανάγκες του.

Γι’ αυτό υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια, που όλες οι γυναίκες πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη, όπως μας εξηγεί ο Μάρκος Μιχελάκης, δερματολόγος – αφροδισιολόγος (αισθητική δερματολογία – δερματοχειρουργική) στον ΕΔΟΕΑΠ.

Συνήθειες

Τα κριτήρια αυτά είναι ο τύπος του δέρματος, τα τυχόν δερματικά προβλήματα, οι προσωπικές συνήθειες, αλλά και η εποχή του χρόνου. «Πριν αγοράσει η γυναίκα οποιοδήποτε καλλυντικό, πρέπει να γνωρίζει τον τύπο του δέρματός της» εξηγεί. «Είναι λιπαρό, ξηρό, μεικτό, ευαίσθητο ή συνδυασμός αυτών; Είναι ανοιχτόχρωμο και καίγεται εύκολα στον ήλιο;

Μήπως είναι μέτριο, σκουραίνει όταν εκτίθεται στον ήλιο, αλλά μπορεί να πάθει και ηλιακό έγκαυμα; Οι πληροφορίες αυτές είναι πολύ σημαντικές, διότι η επιλογή πρέπει να βασίζεται καταρχάς στο δέρμα της γυναίκας».

Εξίσου σημαντικό είναι να λαμβάνει η γυναίκα υπόψη την κατάσταση του δέρματος, αλλά και τις προσωπικές συνήθειές της. Αν, λ.χ., έχει ακμή, πρέπει να προτιμά προϊόντα που αναγράφουν ότι δεν την επιδεινώνουν.

Αν έχει πρόωρες ρυτίδες, αποχρωματισμούς ή σημάδια φωτογήρανσης (π.χ., κηλίδες – πανάδες), πρέπει να αναζητήσει ειδικά προϊόντα. Αν καπνίζει, είναι πολλές ώρες σε υπαίθριους χώρους ή/και δεν τρώει αρκετά υγιεινά, το δέρμα της χρειάζεται φροντίδα με περισσότερα αντιοξειδωτικά.

Επιπλέον, οι ανάγκες του δέρματος σε ενυδάτωση είναι εντελώς διαφορετικές το καλοκαίρι απ’ ό,τι τον χειμώνα.

Ετσι, από την άνοιξη κιόλας οι γυναίκες πρέπει να αρχίσουν να αλλάζουν τις βαριές, λιπαρές κρέμες του χειμώνα με πιο ελαφριές υδατικές, που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει.

«Το δέρμα είναι ένα πολύπλοκο όργανο, που αλλάζει αναλόγως με την εποχή του χρόνου» τονίζει ο δρ Μιχελάκης. «Η κύρια διαφορά είναι ότι το καλοκαίρι διεγείρεται η παραγωγή λίπους (σμήγμα) στο δέρμα. Αυτό γίνεται, αφενός, για να αυξηθεί η ενυδάτωση του δέρματος, αφετέρου για να ρυθμιστεί αποτελεσματικότερα η εσωτερική θερμοκρασία του σώματος.

Το σμήγμα συμμετέχει στη θερμορύθμιση, γαλακτοματοποιώντας τον ιδρώτα. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται πάνω στο δέρμα ένα στρώμα ιδρώτα, το οποίο εξατμίζεται με αργό ρυθμό, δροσίζοντας καλύτερα το δέρμα και κατ’ επέκταση όλο τον οργανισμό.

Ετσι ρυθμίζονται η παραγωγή του ιδρώτα και η σωματική θερμοκρασία, ενώ ελέγχεται και αποφεύγεται η αφυδάτωσή του».

Τι σχέση έχει αυτό με τις υδατικές κρέμες; «Οι πλούσιες, λιπαρές κρέμες που είναι κατάλληλες για τις ξηρές συνθήκες του χειμώνα το καλοκαίρι μπορεί να αποφράξουν τους πόρους και να προκαλέσουν έξαρση της ακμής, διότι το δέρμα είναι ήδη πιο λιπαρό» απαντά ο ειδικός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η όμορφη Διώνη είναι κόρη γνωστού ζευγαριού ηθοποιών

«Σε έναν τσακωμό είπε φεύγω από το σπίτι κι έφυγε. Μόλις είχε τελειώσει το Λύκειο. Να τις πω, τι; Σε κλειδώνω στο σπίτι;

Στην Αττική με τη βοήθεια «Αϊ-Βασίλη» επιχειρηματία το πρώτο χωριό για ΑμεΑ

Μια είδηση που θα φέρει δάκρυα ανακούφισης σε χιλιάδες...

Συγκλονίζει ο Τζώρτζογλου: «Μετακομίζω σε ένα σπίτι που μου δανείζουν, γιατί δεν έχω να πληρώνω το νοίκι»

Μία συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε ο Στράτος Τζώρτζογλου στην εκπομπή «Καλύτερα αργά».

Η Espresso φέρνει στο φως την καλλιτεχνική πλευρά του δολοφονημένου ιδιοκτήτη κάμπινγκ

Οσο συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ που συγκλόνισε τη Φοινικούντα τον περασμένο Οκτώβριο, η τραγωδία παραμένει στο επίκεντρο κάθε συζήτησης στην τοπική κοινωνία.

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε γνωστή ηθοποιός

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε η γνωστή ηθοποιός.

Τρελή κούρσα για τη μούσα των Χαΐνηδων

Μπορεί η ίδια να μη βγήκε από κάποιο «Καπηλειό»,...