Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026

Οι «Φίλοι για πάντα» τραγουδούν το «Ferto»

Οι «Φίλοι για πάντα» τραγουδούν το «Ferto».Η Ντορέττα Παπαδημητρίου...

Η Μαριέλλα Σαββίδου μπαίνει στη σειρά «Τρομεροί Γονείς»

Ο Στέφανος στη σειρά «Τρομεροί Γονείς» προετοιμάζεται από το πρωί γιατί νωρίς το απόγευμα θα έρθει μια δημοσιογράφος να του πάρει συνέντευξη για τη σειρά που γράφει και να τον φωτογραφίσει με την οικογένειά του.

Η τέχνη της λαγάνας – Από την παράδοση στο τραπέζι

Καθαρά Δευτέρα χωρίς λαγάνα γίνεται; Δε γίνεται…για να ξεκινήσει και με τον καλύτερο και πιο γευστικό τρόπο η περίοδος της Σαρακοστής.

Έλενα Τσαγκρινού: Δείτε τι ζήτησε από τους followers της

H Έλενα Τσαγκρινού ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό για να μας υπενθυμίσει το δεύτερο live του J2US.

Αρθρίτιδα και άγχος

❱❱ Η νόσος που μπορεί να οδηγήσει τους ηλικιωμένους ακόμα και σε αναπηρία

Αλληλοεξαρτώμενη έχει αποδειχθεί ότι είναι η σχέση μεταξύ οποιασδήποτε μορφής αρθρίτιδας και κατάθλιψης. Μελέτες δείχνουν ότι η ρευματοειδής, η ψωριασική και η ουρική αρθρίτιδα, η οστεοαρθρίτιδα και τόσες άλλες μορφές της νόσου προκαλούν κατάθλιψη και άγχος στους πάσχοντες.

Η σχέση, ωστόσο, λειτουργεί και αντίστροφα, καθώς τα προβλήματα ψυχικής υγείας μπορεί να επιδεινώσουν την πάθηση.

«Η αρθρίτιδα είναι μια πολύ συχνή, χρόνια και δαπανηρή νόσος, που μπορεί να οδηγήσει τους ηλικιωμένους σε αναπηρία. Σύμφωνα με έρευνα, η συχνότητα εμφάνισής της αυξάνεται από 24,3% στους ενήλικες ηλικίας άνω των 45 ετών σε 47,4% στους ενήλικες ηλικίας άνω των 65 ετών.

Παραμένει μια σημαντική αιτία λειτουργικής αδυναμίας, με τα ποσοστά περιορισμού της δραστηριότητας που οφείλονται σ’ αυτήν να είναι υψηλά και να αυξάνονται με την πάροδο του χρόνου.

Βέβαια, η έγκαιρη διάγνωση και η πρόοδος που έχει σημειωθεί στη θεραπεία εξασφαλίζουν στους ασθενείς καλύτερη ποιότητα ζωής από ό,τι μερικά χρόνια πριν» σημειώνει ο ορθοπεδικός χειρουργός δρ Αθανάσιος Τσουτσάνης.

Μελέτη

Η νόσος, δυστυχώς, προκαλεί και άλλες παθήσεις, σωματικές ή ψυχικές, γεγονός που έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Ενδεικτικά, από μια μελέτη που περιέλαβε στοιχεία 1.000.000 ανθρώπων διαπιστώθηκε ότι το ποσοστό των ασθενών με αρθρίτιδα που χαρακτηρίζουν γενικά την υγεία τους «μέτρια» ή «φτωχή» είναι διπλάσιο εκείνων χωρίς τη νόσο.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, οι πάσχοντες αντιμετωπίζουν δυσκολίες εκτέλεσης των καθημερινών δραστηριοτήτων, όπως να εργάζονται, αισθάνονται σωματικά καταβεβλημένοι κατά ποσοστό τουλάχιστον διπλάσιο από εκείνους χωρίς αρθρίτιδα και δηλώνουν κακοδιάθετοι (άγχος, κατάθλιψη ή συναισθηματικά προβλήματα) περισσότερες μέρες τον μήνα, συγκριτικά με τα άτομα χωρίς αρθρίτιδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η όμορφη Διώνη είναι κόρη γνωστού ζευγαριού ηθοποιών

«Σε έναν τσακωμό είπε φεύγω από το σπίτι κι έφυγε. Μόλις είχε τελειώσει το Λύκειο. Να τις πω, τι; Σε κλειδώνω στο σπίτι;

Στην Αττική με τη βοήθεια «Αϊ-Βασίλη» επιχειρηματία το πρώτο χωριό για ΑμεΑ

Μια είδηση που θα φέρει δάκρυα ανακούφισης σε χιλιάδες...

Η Espresso φέρνει στο φως την καλλιτεχνική πλευρά του δολοφονημένου ιδιοκτήτη κάμπινγκ

Οσο συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ που συγκλόνισε τη Φοινικούντα τον περασμένο Οκτώβριο, η τραγωδία παραμένει στο επίκεντρο κάθε συζήτησης στην τοπική κοινωνία.

Συγκλονίζει ο Τζώρτζογλου: «Μετακομίζω σε ένα σπίτι που μου δανείζουν, γιατί δεν έχω να πληρώνω το νοίκι»

Μία συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε ο Στράτος Τζώρτζογλου στην εκπομπή «Καλύτερα αργά».

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε γνωστή ηθοποιός

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε η γνωστή ηθοποιός.

Τρελή κούρσα για τη μούσα των Χαΐνηδων

Μπορεί η ίδια να μη βγήκε από κάποιο «Καπηλειό»,...