Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026

«Η Ελένη Μενεγάκη θα επιστρέψει τηλεοπτικά τον Σεπτέμβριο, όχι σε καθημερινό πρόγραμμα»

Η Ελένη Μενεγάκη επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στην τηλεόραση αλλά όχι σε καθημερινή εκπομπή.

Ήβη Αδάμου: Από την Αίγυπτο σε Σκόπια και Κωνσταντινούπολη

Η Ήβη Αδάμου συνεχίζει ασταμάτητα τις εμφανίσεις της στο εξωτερικό, πραγματοποιώντας δύο ακόμη επιτυχημένα live εκτός συνόρων, αυτή τη φορά σε Σκόπια και Κωνσταντινούπολη.

Μαύρη χήρα» στο σκαμνί!

Η Θεοδότα Αϊβάζη, γνωστή στο πανελλήνιο ως «μαύρη χήρα...

Αγγελική Νικολούλη: Τηλεοπτικό σίριαλ τα βιβλία της Ελληνίδας «Μις Μαρπλ»

Η Αγγελική Νικολούλη πυρπολεί, εκτός από την ενημέρωση, και τη μυθοπλασία.

Θεράπευσε έναν στους τρεις το Remdesivir

Βελτίωσε την κατάσταση βαρέως νοσούντων και συντόμευσε τον χρόνο ανάρρωσης

Ελπίδες πως η ρεμδεσιβίρη μπορεί τελικά να βοηθά στην αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού έφερε η ανακοίνωση των Aρχών της Νότιας Κορέας, που τόνισαν πως η κατάσταση της υγείας ενός στους τρεις Νοτιοκορεάτες που νοσούν σοβαρά από Covid-19 παρουσίασε βελτίωση μετά τη χορήγηση του αντιιϊκού φαρμάκου της Gilead Sciences Inc.

Παρ’ όλα αυτά, οι επιστήμονες δεν παρέλειψαν να επισημάνουν ότι χρειάζεται να διεξαχθεί περαιτέρω έρευνα για να καθοριστεί τελικά το αν η βελτίωση της κατάστασης της υγείας τους αποδίδεται στην εν λόγω φαρμακευτική ουσία ή και σε άλλους παράγοντες, όπως το ανοσοποιητικό σύστημα των ασθενών ή απλώς άλλες θεραπείες.

Το Remdesivir, εντούτοις, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου στη μάχη κατά του Covid-19, αφότου η ενδοφλέβια χορήγηση του φαρμάκου συνέβαλε στη συντόμευση του χρόνου ανάρρωσης ασθενών που νοσηλεύονταν, σε κλινική δοκιμή που έγινε στις ΗΠΑ.

Επαρκής ποσότητα

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου (KCDC) της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν το Σάββατο τα αποτελέσματα από τη χορήγηση ρεμδεσιβίρης σε μια πρώτη ομάδα 27 ασθενών σε διάφορα νοσοκομεία. Οι 9 εξ αυτών παρουσίασαν βελτίωση, σε 15 δεν παρουσιάστηκε καμία αλλαγή, ενώ η κατάσταση τριών επιδεινώθηκε, δήλωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής διευθυντής του KCDC, Κβον Τζουν Γουκ.

Τον Ιούνιο, η Νότια Κορέα ζήτησε από την Gilead την προμήθεια επαρκούς ποσότητας του φαρμάκου της για τη θεραπεία περισσότερων από 5.000 ασθενών με Covid-19, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της χώρας για ένα πιθανό δεύτερο κύμα της πανδημίας. Η Νότια Κορέα σήμερα -όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα ενημέρωσης- προσπαθεί να αντιμετωπίσει μικρές, αλλά επίμονες εστίες του νέου κορονοϊού. Την Κυριακή αναφέρθηκαν 62 νέα κρούσματα SARS-CoV-2, με τα οποία ο συνολικός αριθμός τους στη χώρα ανήλθε σε 13.479. Οι θάνατοι από τον Covid-19 στη Νότια Κορέα ανέρχονται σε 289.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η όμορφη Διώνη είναι κόρη γνωστού ζευγαριού ηθοποιών

«Σε έναν τσακωμό είπε φεύγω από το σπίτι κι έφυγε. Μόλις είχε τελειώσει το Λύκειο. Να τις πω, τι; Σε κλειδώνω στο σπίτι;

Στην Αττική με τη βοήθεια «Αϊ-Βασίλη» επιχειρηματία το πρώτο χωριό για ΑμεΑ

Μια είδηση που θα φέρει δάκρυα ανακούφισης σε χιλιάδες...

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε γνωστή ηθοποιός

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε η γνωστή ηθοποιός.

Η Espresso φέρνει στο φως την καλλιτεχνική πλευρά του δολοφονημένου ιδιοκτήτη κάμπινγκ

Οσο συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ που συγκλόνισε τη Φοινικούντα τον περασμένο Οκτώβριο, η τραγωδία παραμένει στο επίκεντρο κάθε συζήτησης στην τοπική κοινωνία.

Τρελή κούρσα για τη μούσα των Χαΐνηδων

Μπορεί η ίδια να μη βγήκε από κάποιο «Καπηλειό»,...

Καλογεροπούλου και Σβήγκος στον… ΟΠΕΚΕΠΕ

Η ηθοποιός Γιολάντα Καλογεροπούλου ανέβασε ένα χιουμοριστικό βίντεο με...