Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου, 2026

Ευγενία Ξυγκόρου: «Η Πολυξένη θα κάνει ένα “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” με τη μητέρα...

Η Ευγενία Ξυγκόρου, που υποδύεται την Πολυξένη, μία από...

Συμφωνία μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή!

Συμφωνία-μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή! Γέλιο μέχρι δακρύων μάς υπόσχεται η μικρή οθόνη και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις από τον χαρισματικό Μάρκο Σεφερλή, που οι κριτικοί λατρεύουν να… μισούν, τη στιγμή που ο κόσμος γεμίζει θέατρα για χάρη του.

Ο «Άγιος Παΐσιος» σαρώνει και στο σινεμά

Τέλος εποχής στην κορυφή του ελληνικού box office έφερε το 4ήμερο 29 Ιανουαρίου - 1 Φεβρουαρίου 2026.

Η «πριγκίπισσα του ΝΟΧ» στο πλευρό κοριτσιών που έχουν υποστεί κακοποίηση

Μπορεί σχεδόν σε καθημερινή βάση η ελληνική κοινωνία να βιώνει δεκάδες περιστατικά μπούλινγκ ή παραβατικής συμπεριφοράς από ανήλικα αγόρια και κορίτσια,

Η Moderna αρχίζει πειραματικούς εμβολιασμούς σε εφήβους!

Κλινική δοκιμή της «φάσης 2/3» σε εφήβους αρχίζει η αμερικανική φαρμακευτική εταιρία Moderna για το εμβόλιο mRNA-1273 που αναπτύσσει κατά του νέου κορονοϊού. Σε αυτή τη διαδικασία, όπως μετέδιδαν χθες τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, αναμένεται να συμμετάσχουν 3.000 υγιείς εθελοντές από τις ΗΠΑ, ηλικίας από 12 έως 18 ετών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την εταιρία, έφηβοι εθελοντές έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, το οποίο αναμένεται να εγκριθεί από τους αρμόδιους ρυθμιστικούς φορείς σε ΗΠΑ και Ευρώπη στις αρχές του νέου έτους.
Η νέα μελέτη διεξάγεται σε συνεργασία με την Αρχή Προηγμένης Έρευνας και Ανάπτυξης (BARDA) των ΗΠΑ, και στόχο έχει την αξιολόγηση της δυνητικής ασφάλειας και ανοσογονικότητας του mRNA-1273 σε αυτή τη σημαντική, νεαρή ηλικιακά ομάδα. Όπως έγινε γνωστό, κάθε έφηβος εθελοντής θα λάβει είτε εικονικό εμβόλιο είτε δύο δόσεις του mRNA-1273 και θα τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση για τουλάχιστον 12 μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης.

Ο στόχος

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που αρχίζουμε τη “φάση 2/3” για το εμβόλιο mRNA-1273 σε υγιείς εφήβους στις ΗΠΑ. Ο στόχος μας είναι έως την άνοιξη του 2021 να έχουμε εξασφαλίσει τα πρώτα δεδομένα που θα στηρίζουν τη χρήση του εμβολίου mRNA-1273 σε εφήβους, εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς. Ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε ένα ασφαλές εμβόλιο, που θα προστατεύει τους εφήβους, ώστε αυτοί να μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο στο φυσιολογικό πλαίσιο λειτουργίας του» ανέφερε χαρακτηριστικά σε σχετική δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπάνσελ.

Τέλος, χθες έγινε γνωστό ότι άρχισε η αντίστροφη μέτρηση ώστε να δοθεί το πράσινο φως για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για τον Covid-19 και στις ΗΠΑ, το οποίο αναμένεται να είναι διαθέσιμο στη χώρα ακόμα και σήμερα, καθώς η Ουάσινγκτον έχει εξασφαλίσει 100.000.000 δόσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Τρελά ερωτευμένος Έλληνας πρωταγωνιστής

Είμαι από τους ανθρώπους που σέβονται πάρα πολύ τις γυναίκες, με τον δικό μου τρόπο, τις αγαπώ πάρα πολύ.

Μαμά για τρίτη φορά Ελληνίδα ηθοποιός

Η όμορφη ηθοποιός με τον σύζυγό της, Νίκο Θεοδωρόπουλο υποδέχτηκαν το τρίτο τους μωρό.

Πρόκειται για την κατά 20 χρόνια νεότερη σύζυγο Έλληνα ηθοποιού

Η κυρία της φωτογραφίας είναι σύζυγος γνωστού ηθοποιού της...

Δείτε την Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της – Για καφέ με γνωστό ηθοποιό

Η Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της συνεχίζει να είναι μία όμορφη και κομψή κυρία.

Σόφη Ζανίνου: «Στα 18 μου συνειδητοποίησα ότι αυτό που μας έκανε ο πατέρας μου ήταν βία»

Η Σόφη Ζαννίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Happy Day» αποκάλυψε την ηλικία της και αναφέρθηκε στη σχέση με τον πατέρα της και γνωστό ηθοποιό, Ζαννίνο.