Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

Μόλις 300.000 σκευάσματα θα είναι η πρώτη δόση του εμβολίου που θα φτάσει στη χώρα μας τον Ιανουάριο

«Όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε» λέει η λαϊκή μας ρήση, η οποία ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, καθώς η πρώτη δόση του που θα έρθει στην Ελλάδα θα περιέχει μόνο 300.000 σκευάσματα, όπως παραδέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Οι πρώτες δόσεις από το εμβόλιο που θα φτάσουν στη χώρα τον Ιανουάριο θα είναι μόνο 300.000, κάτι που σημαίνει ότι θα εμβολιαστούν 150.000 πολίτες. Οι υπόλοιποι θα περιμένουν υπομονετικά στα σπίτια τους μέχρι Θεού θέλοντος να έρθει και η δική τους σειρά.

Η ποσότητα

«Φαίνεται ότι θα πάρουμε τα εμβόλια γρηγορότερα, αλλά θα είναι λιγότερα αυτά που θα πάρουμε. Θα πάρουμε γρηγορότερα, γιατί φαίνεται ότι θα δοθεί νωρίτερα η έγκριση από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, αλλά θα πάρουμε λιγότερα γιατί όλη η Ευρώπη θα πάρει λιγότερα» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέλιος Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο πρώτος εμβολιασμός να γίνει πριν από την Πρωτοχρονιά, καθώς είναι ισχυρή η πιθανότητα να έχουμε τις δόσεις προτού τελειώσει η χρονιά. «Για παράδειγμα, της Pfizer τα εμβόλια, δεν μιλάω για των άλλων εταιριών, φαίνεται ότι θα είναι περίπου 40% λιγότερα από αυτά που ήταν στον σχεδιασμό, τουλάχιστον για τον μήνα Ιανουάριο» συμπλήρωσε.

Δεδομένου ότι τα εμβόλια που θα πάρει η Ελλάδα θα είναι λιγότερα, ο Στέλιος Πέτσας κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των γιορτών, για να μην υπάρξει νέα έξαρση των κρουσμάτων, και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν πιο σκληρά μέτρα σε περιοχές όπου τα κρούσματα δεν υποχωρούν ή παρατηρούνται αναζωπυρώσεις.

Στενός κύκλος

«Κάθε οικογένεια θα πρέπει να έχει έναν στενό κύκλο με τον οποίο θα συναναστρέφεται, ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην κοινότητα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αν τα κρούσματα επιμείνουν ψηλά και διατηρηθεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας, τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να πάρουμε ακόμη πιο σκληρά μέτρα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στη διάρκεια των εβδομάδων που έρχονται ως τις 7 Ιανουαρίου» είπε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε περιοχές, όπως η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τονίζοντας ότι ανησυχούν ιδιαίτερα:

«Βλέπουμε στα νοσοκομεία της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης ότι, αντί να πέφτουν οι εισαγωγές, αυξάνονται. Άρα ενδέχεται κάποιες περιοχές, στις οποίες δεν θα έχουμε μια διόρθωση, να μπουν σε ολικό lockdown» προειδοποίησε και κατέληξε λέγοντας ότι από τη συμπεριφορά μας και την τήρηση των μέτρων θα κριθούν αυτές οι αποφάσεις.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η τραγωδία δίχως τέλος στη χώρα, καθώς ακόμα 85 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού, την ώρα που άλλοι 552 βρίσκονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της επικράτειας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε χθες άλλα 1.190 νέα κρούσματα. Για ακόμη μία ημέρα εντοπίστηκαν πάνω από 500 μολύνσεις στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς καταγράφηκαν 281 λοιμώξεις στο λεκανοπέδιο Αττικής και 270 στη Θεσσαλονίκη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Mοναχικός πρίγκιπας Χάρι στο Λονδίνο

Χωρίς κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας στο πλευρό του...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...