Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025

«Να μ’αγαπάς»: Ρεκόρ σεζόν και πρωτιά σε σύνολο και δυναμικό κοινό

Οι εξελίξεις, το σενάριο και οι συγκλονιστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της καθημερινής σειράς του Alpha «Να μ’ αγαπάς», έκαναν

Δημήτρης Γιώτης: Γιορτάζει 20 χρόνια στη δισκογραφία με νέο τραγούδι του Κυριάκου...

Με μία μπαλάντα, που σε κερδίζει από το πρώτο της άκουσμα, κάνει δυναμικό come back στη δισκογραφία, o Δημήτρης Γιώτης.

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Ελένη Κοκκίδου: «Σκυλομαμά» σε safe mode

Μια άνω τελεία στα επαγγελματικά της έβαλε η Ελένη...

Μόλις 300.000 σκευάσματα θα είναι η πρώτη δόση του εμβολίου που θα φτάσει στη χώρα μας τον Ιανουάριο

«Όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε» λέει η λαϊκή μας ρήση, η οποία ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, καθώς η πρώτη δόση του που θα έρθει στην Ελλάδα θα περιέχει μόνο 300.000 σκευάσματα, όπως παραδέχτηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Οι πρώτες δόσεις από το εμβόλιο που θα φτάσουν στη χώρα τον Ιανουάριο θα είναι μόνο 300.000, κάτι που σημαίνει ότι θα εμβολιαστούν 150.000 πολίτες. Οι υπόλοιποι θα περιμένουν υπομονετικά στα σπίτια τους μέχρι Θεού θέλοντος να έρθει και η δική τους σειρά.

Η ποσότητα

«Φαίνεται ότι θα πάρουμε τα εμβόλια γρηγορότερα, αλλά θα είναι λιγότερα αυτά που θα πάρουμε. Θα πάρουμε γρηγορότερα, γιατί φαίνεται ότι θα δοθεί νωρίτερα η έγκριση από τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς, αλλά θα πάρουμε λιγότερα γιατί όλη η Ευρώπη θα πάρει λιγότερα» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέλιος Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο πρώτος εμβολιασμός να γίνει πριν από την Πρωτοχρονιά, καθώς είναι ισχυρή η πιθανότητα να έχουμε τις δόσεις προτού τελειώσει η χρονιά. «Για παράδειγμα, της Pfizer τα εμβόλια, δεν μιλάω για των άλλων εταιριών, φαίνεται ότι θα είναι περίπου 40% λιγότερα από αυτά που ήταν στον σχεδιασμό, τουλάχιστον για τον μήνα Ιανουάριο» συμπλήρωσε.

Δεδομένου ότι τα εμβόλια που θα πάρει η Ελλάδα θα είναι λιγότερα, ο Στέλιος Πέτσας κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των γιορτών, για να μην υπάρξει νέα έξαρση των κρουσμάτων, και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ληφθούν πιο σκληρά μέτρα σε περιοχές όπου τα κρούσματα δεν υποχωρούν ή παρατηρούνται αναζωπυρώσεις.

Στενός κύκλος

«Κάθε οικογένεια θα πρέπει να έχει έναν στενό κύκλο με τον οποίο θα συναναστρέφεται, ώστε να μην υπάρξει διασπορά του ιού στην κοινότητα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αν τα κρούσματα επιμείνουν ψηλά και διατηρηθεί η πίεση στο Σύστημα Υγείας, τότε δεν θα έχουμε άλλη επιλογή παρά να πάρουμε ακόμη πιο σκληρά μέτρα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, στη διάρκεια των εβδομάδων που έρχονται ως τις 7 Ιανουαρίου» είπε.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε περιοχές, όπως η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, τονίζοντας ότι ανησυχούν ιδιαίτερα:

«Βλέπουμε στα νοσοκομεία της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης ότι, αντί να πέφτουν οι εισαγωγές, αυξάνονται. Άρα ενδέχεται κάποιες περιοχές, στις οποίες δεν θα έχουμε μια διόρθωση, να μπουν σε ολικό lockdown» προειδοποίησε και κατέληξε λέγοντας ότι από τη συμπεριφορά μας και την τήρηση των μέτρων θα κριθούν αυτές οι αποφάσεις.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται η τραγωδία δίχως τέλος στη χώρα, καθώς ακόμα 85 ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού, την ώρα που άλλοι 552 βρίσκονται διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της επικράτειας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε χθες άλλα 1.190 νέα κρούσματα. Για ακόμη μία ημέρα εντοπίστηκαν πάνω από 500 μολύνσεις στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, καθώς καταγράφηκαν 281 λοιμώξεις στο λεκανοπέδιο Αττικής και 270 στη Θεσσαλονίκη.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...



Μποζουκια Αθηνα