Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Γαλοπούλα με drones και… Σταρένιους! Η ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείει και το «ντου» σε σπίτια

Λίγες ώρες μάς χωρίζουν από τα εντελώς διαφορετικά σε σχέση με κάθε άλλη χρονιά Χριστούγεννα, τα οποία θα γιορτάσουμε υπό… αστυνομικό κλοιό! Η ΕΛ.ΑΣ. έχει επιστρατεύσει ελικόπτερα και drones, προκειμένου να ελέγχει την κίνηση στους δρόμους, ενώ σκοπεύει να αποτρέψει τυχόν συγκεντρώσεις ακόμα και με… εισβολές σε ταράτσες ή άλλους χώρους!

Όπως ανέφερε χθες ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε τηλεοπτικό σταθμό, η παρουσία των οργάνων της τάξης θα είναι ιδιαίτερα έντονη στις γειτονιές, στα διόδια, σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου, σε εισόδους και εξόδους πόλεων, στους υπεραστικούς σταθμούς των ΚΤΕΛ και οπουδήποτε μπορεί να δημιουργηθεί συγχρωτισμός. «Σίγουρα θα είναι αυξημένη η παρουσία της Αστυνομίας αυτές τις μέρες των Χριστουγέννων. Το ίδιο θα γίνει και την Πρωτοχρονιά και τα Φώτα» δήλωσε ο κ. Χρονόπουλος.

Μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί να εισβάλουν σε σπίτια, αν υπάρξουν καταγγελίες γειτόνων για υπεράριθμες συγκεντρώσεις ή για διοργάνωση πάρτι! Όπως είπε, βάσει της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η ΕΛ.ΑΣ. είναι υποχρεωμένη να παρέμβει παρουσία εισαγγελέα σε τέτοια περιστατικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πέρα από τα διοικητικά πρόστιμα που προβλέπονται, υπάρχουν και ποινικές ευθύνες και θα ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου. Υπενθυμίζεται ότι, για να κυκλοφορήσει κάποιος και να πάει σε ρεβεγιόν τα Χριστούγεννα, πρέπει να στείλει μήνυμα με κωδικό 6 στο 13033. Αν το ρεβεγιόν είναι βράδυ, είτε θα μείνει στο σπίτι όπου θα πάει είτε θα αποχωρίσει από αυτό πριν από τις 22.00. Στο τραπέζι του ρεβεγιόν μπορούν να καθίσουν έως εννέα άτομα από μόνο δύο οικογένειες, με την αυστηρή σύσταση τα άτομα αυτά να είναι τα ίδια και στο ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, δημιουργώντας μια κλειστή κοινωνική «φούσκα».

Όσον αφορά την κυκλοφορία στους δρόμους, ο κ. Χρονόπουλος υπενθύμισε ότι επιτρέπεται έως τις 22.00, ξεκαθαρίζοντας ότι έπειτα από την ώρα αυτή θα πρέπει να βρίσκονται στους δρόμους μόνο εκείνοι που πάνε στη δουλειά τους ή σε κάποιο νοσοκομείο.

Παραβάσεις

«Η Αστυνομία θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις μετακινήσεις μετά τις 22.00 και δεν αποκλείεται να προχωρήσουμε ακόμα και σε διακοπή κυκλοφορίας σε κεντρικούς οδικούς άξονες, ώστε να ελεγχθούν όλοι αυτοί που μετακινούνται εκείνες τις ώρες. Όπου διαπιστωθούν παραβάσεις θα επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ» επισήμανε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι, αν δεν τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα τα Χριστούγεννα, τότε η Πρωτοχρονιά θα γίνει με άλλες συνθήκες, πιο αυστηρά μέτρα, ενδεχομένως και πιο αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...