Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Το… image του Kασσελάκη στα χέρια του Σπηλιωτόπουλου

O πολιτικός αρραβώνας που κρατά από το 2019 έγινε...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Άρχισαν τα όργανα στις δίκες Φιλιππίδη – Λιγνάδη: Μπράβοι, «φαντάσματα» και… μάντρες

Μπράβοι, ρουφιάνοι και μάντρες

Αντεγκλήσεις, εκατέρωθεν «πυρά» από τους συνηγόρους των δύο πλευρών, συνεχείς διακοπές του δικαστηρίου και ένα εξαιρετικά φορτισμένο κλίμα συνέθεσαν την εικόνα της χθεσινής συνεδρίασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη.

filippidis lignadis filakes

Διαβάστε επίσης: Διεκόπη η δίκη Φιλιππίδη – Δείτε σε πόσο καιρό θα ξεκινήσει

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η ένταση χτύπησε «κόκκινο» όταν ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως γνώριζε τη διεύθυνση κατοικίας του μάρτυρα στην Ελλάδα, με τον Γιάννη Βλάχο να αντιδρά: «Έχετε βάλει μπράβους και ρουφιάνους να παρακολουθείτε τους μάρτυρες;»

Πρόεδρος: Παρακαλώ, σταματήστε.
Γ. Βλάχος: Μην παραποιείτε την πραγματικότητα, δεν είναι τηλεόραση εδώ.
Α. Κούγιας: Κάτσε με τον Τριανταφυλλόπουλο εσύ.
Γ. Βλάχος: Πήδα τη μάντρα και εσύ!petros filippidis

Διαβάστε επίσης: Δίκη Φιλιππίδη: Απών ο ηθοποιός – Στο δικαστήριο οι Παπούλια, Παπαχαραλάμπους και Δροσάκη

Ο διάλογος αυτός οδήγησε σε νέα διακοπή της δίκης, προκειμένου να ηρεμήσουν οι δύο πλευρές. Πάντως, νωρίτερα, ο Αλέξης Κούγιας είχε σχολιάσει την κατάθεση του 27χρονου Αιγύπτιου χαρακτηρίζοντάς τον «διεθνή απατεώνα». Μάλιστα, έκανε λόγο για αντιφάσεις και κενά στην επίμαχη μαρτυρία, υποστηρίζοντας ότι ο εντολέας του έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του για ψευδή κατάθεση, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση με στόχο να «λογοδοτήσει ο επικίνδυνος αυτός μάρτυρας για την ψευδή κατασκευή του, που, όπως θα αποδειχθεί, αποτελεί μέρος μιας σκευωρίας όπου συνεργάστηκαν δικηγόροι, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και αδίστακτοι μάρτυρες». Στη συνέχεια υπέβαλε στο δικαστήριο και τη μηνυτήρια αναφορά, στην οποία καταγράφονται 19 λόγοι που, όπως αναφέρει, αποδεικνύουν ότι η κατάθεση είναι ψευδής. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η καθυστέρηση της καταγγελίας σε βάρος του κατηγορούμενου επί 10-11 χρόνια «χωρίς να υπάρχει κάποια δικαιολογία προς τούτο, αφού ο μηνυτής δεν τελούσε σε σχέση εξάρτησης από τον κατηγορούμενο».filippidi rf

Στο δικόγραφο τονίζεται ότι ο μηνυτής «δεν θέλησε να δηλώσει καν την πραγματική του επαγγελματική ιδιότητα, αφού δήλωσε ότι είναι σωφρονιστικός υπάλληλος στη Σουηδία ενώ, έχοντας αμφιβόλου εγκυρότητας ιατρική βεβαίωση, εγκατέλειψε την εργασία του στη Σουηδία στις 4 Δεκεμβρίου 2021 και μετακόμισε στο Ντουμπάι σε άγνωστη διεύθυνση, όπου εμφανίζεται ως δήθεν κτηματομεσίτης με ανύπαρκτο πτυχίο, χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, με κουστούμι που απλώς δοκίμασε και δεν αγόρασε, με ανύπαρκτο γραφείο και αναζητά μεγάλες προσφορές. Επίσης, προσπαθεί να φτιάξει εταιρία νομιμοποίησης προσφορών με σουηδικές άδειες παραμονής και σουηδική ιθαγένεια».lignadis

Ταυτόχρονα, ο κ. Κούγιας χαρακτήρισε αναληθή την εικόνα που επιχειρούσε να αποδώσει ο μάρτυρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στο βιογραφικό του σημείωμα.

«Ο μάρτυρας διάγει πολυτελή βίο ενώ είναι ανεπάγγελτος και αυτό προκαλεί ερωτηματικά» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας και έκανε λόγο για «δικτατορία της ιδιαιτερότητας».

Από την πλευρά του, ο νομικός παραστάτης του μάρτυρα, Γιάννης Βλάχος, απάντησε με τη σύμβαση εργασίας του νεαρού, που εργάστηκε ως σωφρονιστικός υπάλληλος στη Σουηδία ως τις 28 Φεβρουαρίου, καθώς και άλλα έγραφα, προκειμένου να στηρίξει την κατάθεσή του. Επιπλέον κατέθεσε αίτημα, με το οποίο ζητεί την επισκόπηση υλικού που έχει κατασχεθεί από ακίνητο του αδελφού του Δημήτρη Λιγνάδη μαζί με άλλα αντικείμενα, προκειμένου, όπως είπε, οι ένορκοι «να δουν τα ανήλικα αγκαλιά με τον κατηγορούμενο σε πορνογραφικές στάσεις». Ο κ. Βλάχος σημείωσε ότι πρόκειται για αρχεία ηλεκτρονικά, φωτογραφίες και αρχεία ανταλλαγής μηνυμάτων και ένα παλιό τηλέφωνο, ενώ στη συνέχεια ο εισαγγελέας επιφυλάχθηκε να προτείνει για το θέμα.IMG 6980

Πέτρος Φιλιππίδης: «Αν ζει, θα έρθει»

«Αν είναι ζωντανός και δεν έχει αποδημήσει εις Κύριον, θα είναι εδώ σε κάθε συνεδρίαση» διαβεβαίωσε ο εκ των συνηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ζητώντας την ολιγοήμερη διακοπή της δίκης.

Ο ποινικολόγος ζήτησε από τους δικαστές να δώσουν στον κατηγορούμενο για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού ηθοποιό τη δυνατότητα να δηλώσει την άποψή του ενώπιον του δικαστηρίου, καθώς χθες δεν μπορούσε να παραστεί.

«Πρέπει να είναι παρών για να τον ρωτήσετε ποια είναι η θέση του. Ούτως ή άλλως, θα διαρκέσει επί μακρόν η δίκη, γι’ αυτό παρακαλώ το δικαστήριο ώστε ο Πέτρος Φιλιππίδης να είναι εδώ. Είναι ο πρωταγωνιστής, αλλά δεν παίζει θέατρο πια, είναι κατηγορούμενος και είναι πιο σωστό να είναι παρών» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.filippidis 3

Ταυτόχρονα ο δικηγόρος δήλωσε ότι και ο ίδιος αντιμετωπίζει κώλυμα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, τονίζοντας ότι ο Φιλιππίδης θα παρευρεθεί, παρά την κακή κατάσταση της υγείας του, που μπορεί να αντιμετωπιστεί με διακοπή.

«Αν δεν μπορεί να έρθει κανονικά, θα έρθει με αμαξίδιο» δεσμεύτηκε ο συνήγορος υπεράσπισης, με την πρόεδρο της έδρας να ρωτά αν υπάρχει κάποιο ιατρικό πιστοποιητικό για την κατάσταση της υγείας του ηθοποιού.

«Το μεγαλύτερο πιστοποιητικό θα είναι μόλις τον δείτε. Αν δώσετε διακοπή, θα έρθει. Αν δεν μπορεί να έρθει, θα τον φέρουμε με αμαξίδιο. Μπορώ να δώσω αυτή τη διαβεβαίωση ως άνθρωπος, όχι ως θεός. Αν είναι σε θέση να έρθει, θα έρθει με καροτσάκι. Εγώ δεν είμαι σεναριογράφος, ό,τι λέω ισχύει. Γίνεται μια προσπάθεια να ανακτήσει το σωματικό του βάρος μέσα στις φυλακές, έχει χάσει 25 κιλά» υποστήριξε ο δικηγόρος, συμπληρώνοντας ότι θα ζητήσει κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τους μάρτυρες και θα υποβάλλει ο ίδιος ερωτήσεις.petros filippidis diki

Η εισαγγελέας της έδρας συναίνεσε στο αίτημα διακοπής, λέγοντας προς το δικαστήριο: «Είναι αναφαίρετο δικονομικό δικαίωμα του κατηγορουμένου να παρασταθεί στο ακροατήριο. Δήλωσε μέσω των συνηγόρων του ότι θέλει να παρασταθεί και να συμμετέχει, να κάνει ερωτήσεις, γιατί κατηγορείται για αδικήματα μεγάλης ποινικής απαξίας». Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα διακοπής της δίκης, η οποία θα συνεχιστεί στις 28 Μαρτίου.

Νωρίτερα δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής οι τρεις γυναίκες που καταγγέλλουν τον Πέτρο Φιλιππίδη, οι οποίες είναι και οι πρώτες που θα ανέβουν στο βήμα του μάρτυρα. Τον κατάλογο των μαρτύρων συμπληρώνουν ακόμη 12 άτομα, μεταξύ των οποίων ο Σπύρος Μπιμπίλας, η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, Ελπίδα Νίνου, αλλά και μια στενή συνεργάτιδά του.

Στη δικαστική αίθουσα βρέθηκαν χθες οι ηθοποιοί Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Λένα Δροσάκη μαζί με τον σύζυγό της Αλέξανδρο Μπουρδούμη, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Εβελίνα Παπούλια, Ζέτα Δούκα και Σπύρος Μπιμπίλας.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...