Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Το… image του Kασσελάκη στα χέρια του Σπηλιωτόπουλου

O πολιτικός αρραβώνας που κρατά από το 2019 έγινε...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 30 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι συνθήκες είναι αρκετά καλές για να προχωρήσετε...

Οι αποκαλύψεις της οικογένειας και η συμπεριφορά του Μάκη δεν δείχνουν αυτοκτονία

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση θανάτου του 14χρονου Μάκη στα Σεπόλια, με τους αστυνομικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο να έπεσε θύμα ατυχήματος κατά τη διάρκεια συμμετοχής του στο διαδικτυακό παιχνίδι Βlackout Challenge, δηλαδή της πρόκλησης λιποθυμίας που μπορεί να του στοίχισε τη ζωή.

Τα εύλογα ερωτήματα θα απαντηθούν μετά τα αποτελέσματα των εργαστηρίων της Αστυνομίας και τις ιστολογικές εξετάσεις που αναμένεται να ολοκληρωθούν σε τρεις εβδομάδες. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που ερευνούν την υπόθεση δεν διαθέτουν ως σήμερα κάποιο στοιχείο που να οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα, αλλά το εξετάζουν παράλληλα με το ενδεχόμενο ο Μάκης να έδωσε τέλος στη ζωή του λόγω του bullying που δεχόταν στο σχολείο, το οποίο πάντως φαίνεται να απομακρύνεται.

Σε αυτό συνηγορούν οι καταθέσεις των γονιών και του 16χρονου αδελφού του. Οπως λένε στις καταθέσεις τους, λίγες ώρες πριν από το μοιραίο, ο Μάκης σχεδίαζε ταξίδι με τους δικούς του στο Λουτράκι. Φόρτιζε το κινητό του, ενώ είχε πει στον αδελφό του και στη μητέρα του να φτιάξουν σάντουιτς και να τα πάρουν μαζί τους, γιατί θα τα αγόραζαν πιο ακριβά στο Λουτράκι. Ολα αυτά δεν δείχνουν ένα παιδί που προετοιμαζόταν να αυτοκτονήσει.

Άλλωστε, στο δωμάτιό του δεν βρέθηκε κάποιο σημείωμα ή αναφορά στο κινητό του που να αφήνει ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο. Εξάλλου οι συμμαθητές του και όσοι τον γνώριζαν μίλησαν για ένα χαρούμενο παιδί και οι καβγάδες στο σχολείο δεν το είχαν επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να φτάσει στην αυτοκτονία.

Ακόμα ένα στοιχείο που απομακρύνει το ενδεχόμενο αυτοκτονίας και οδηγεί στο ενδεχόμενο ο θάνατός του να οφείλεται σε ατύχημα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού Βlackout Challenge είναι το γεγονός ότι ο Μάκης είχε ύψος 1,80 μ. και επέλεξε να κρεμαστεί από κάγκελο κουκέτας που βρίσκεται σε ύψος μόλις 1,60 μ. Δηλαδή, μπορούσε οποιαδήποτε στιγμή να σηκωθεί. Oμως, ενδέχεται να ήθελε ο ίδιος να κρατήσει την αναπνοή του ενώ κρεμόταν και εκεί να έγινε το μοιραίο λάθος.

Aκόμα ένα στοιχείο είναι ότι το χαλάκι που ήταν συνήθως μπροστά από την κουκέτα βρέθηκε στην πόρτα του δωματίου, με αποτέλεσμα να πιθανολογείται ότι γλίστρησε σε αυτό και κρεμάστηκε από τραγική σύμπτωση!

Στο ενδεχόμενο ατυχήματος φαίνεται να αποδίδει τον θάνατο και η μητέρα του 14χρονου που εξετάστηκε την Πέμπτη από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας. Οπως είπε στην κατάθεσή της, πρόκειται για μοιραίο λάθος που συνέβη «ύστερα από μια ανοησία που δοκίμασε να κάνει». Σημαντικό ρόλο στην έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Μάκη αναμένεται να παίξουν τα ευρήματα στο λάπτοπ του παιδιού, το οποίο εξετάζεται στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Τι καταγγέλλει μητέρα 14χρονης για το γυμνάσιο στα Σεπόλια

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τα περιστατικά bullying στο γυμνάσιο των Σεπολίων στο οποίο φοιτούσε ο 14χρονος Μάκης, που έδωσε τέλος στη ζωή του. Πλέον τα στόματα έχουν ανοίξει και στο φως έρχονται αλλεπάλληλες μαρτυρίες για σχολικό εκφοβισμό σε μαθητές του συγκεκριμένου γυμνασίου.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική είναι η μητέρα μιας συμμαθήτριας του Μάκη, που έπεσε θύμα bullying από μαθητές, οι οποίοι τη χτύπησαν και την απείλησαν με σουγιά στην αρχή της σχολικής χρονιάς, τον περασμένο Οκτώβριο. Η επίθεση εκδηλώθηκε την ώρα που το κορίτσι έφευγε από το σχολείο, με δράστη έναν συμμαθητή της οπλισμένο με σουγιά.

«Έξω από το σχολείο επιτέθηκαν με σουγιά στην κόρη μου» κατήγγειλε η γυναίκα μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε, ο δράστης της επίθεσης, που είναι συνομήλικος της κόρης της, κρατούσε μαχαίρι τύπου πεταλούδα. Η κόρη της λιποθύμησε από τον φόβο της βλέποντας τον συμμαθητή της να την απειλεί με αυτό.

«Ευτυχώς που ήταν χειμώνας και φόραγε μπουφάν και φούτερ. Και πάλι της έκανε σημάδι!» περιέγραψε η μητέρα. Η ίδια γυναίκα καταγγέλλει και δεύτερο περιστατικό με θύμα την κόρη της, από ανήλικους νταήδες που τη χτύπησαν, την έβρισαν και τη βιντεοσκόπησαν παράνομα, ενώ ανάρτησαν το βίντεο στα social media. «Το βίντεο του ξυλοδαρμού το βρήκα στο διαδίκτυο» αναφέρει εξοργισμένη η μητέρα του κοριτσιού και συμπληρώνει: «Το παιδί μετά τον ξυλοδαρμό είχε φτάσει στο σημείο να μην πηγαίνει πολλές φορές στο σχολείο. Δεν μίλαγε σε κανέναν».

Η οικογένεια της 14χρονης είχε υποβάλει μήνυση για τον ξυλοδαρμό της, για την επίθεση με τον σουγιά και την παράνομη βιντεοσκόπησή της, ενώ είχε στείλει εξώδικο στο σχολείο και το υπουργείο Παιδείας. Όμως δεν είδαν κάποια αλλαγή στάσης από το σχολείο, με τα περιστατικά bullying να συνεχίζονται, όπως αποκαλύφθηκε και στην περίπτωση του Μάκη, που έπεφτε συστηματικά θύμα εκφοβισμού από άλλους μαθητές του γυμνασίου Σεπολίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την υπόθεση του ξυλοδαρμού του κοριτσιού και της απειλής με τον σουγιά έχουν κατηγορηθεί συνολικά 12 μαθητές, οι οποίοι εξακολουθούν να πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο με την 14χρονη παρά όσα συνέβησαν! Η μητέρα του κοριτσιού απευθύνθηκε στον διευθυντή του γυμνασίου, αλλά αυτός της απάντησε ότι δεν μπορεί να παρέμβει.

«Κατήγγειλα το περιστατικό στον διευθυντή και μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι» κατήγγειλε στην τηλεοπτική της συνέντευξη.

«Τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας είναι πολλά. Είναι γνωστά στην τοπική κοινωνία. Θα πρέπει να παρέμβει η Πολιτεία. Μιλάμε για καθημερινό και συστηματικό bullying, τόσο μέσα όσο και έξω από το σχολείο» τονίζει ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Φουφόπουλος.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...