Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025

Τα 103α γενέθλια της ιστορικής εφημερίδας της Λάρισας, «Ελευθερία», με έναν ξεχωριστό...

Με μια εκδήλωση υψηλού συμβολισμού και έντονο αποτύπωμα ιστορικής...

Το αντίο του Σπύρου Μπιμπίλα στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

Η ελληνική εταιρεία Balloon Fire που κάνει κάθε γιορτή έκρηξη χαράς!

Όταν σχεδιάζετε μια εκδήλωση, είτε πρόκειται για έναν γάμο,...

Νέα πλάνα από τα γυρίσματα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν!

Η κλακέτα ακούστηκε στη Σπηλιά του Νέστορα

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται στη Μεσσηνία τα γυρίσματα της νέας, επικής ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν «Οδύσσεια», η οποία αντλεί το θέμα της από το ομώνυμο έπος του Ομήρου και αναμένεται να βγει στις σκοτεινές αίθουσες στα μέσα του 2026.

Την περασμένη Πέμπτη, ο βραβευμένος με Οσκαρ σκηνοθέτης, κάποιοι από τους αστέρες του Χόλιγουντ που απαρτίζουν το καστ, μεγάλος αριθμός κομπάρσων και πολλοί άλλοι συντελεστές της κινηματογραφικής υπερπαραγωγής βρέθηκαν στη Σπηλιά του Νέστορα, κάτω από το Παλαιόκαστρο και πάνω από την πανέμορφη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς. Οπως έγινε γνωστό, στο συγκεκριμένο σημείο γυρίστηκε η περίφημη σκηνή με τον Κύκλωπα Πολύφημο και τον Οδυσσέα, στον οποίο δίνει σάρκα και οστά ο Ματ Ντέιμον. Και μπορεί η τοποθεσία του shooting να ήταν απροσπέλαστη, ωστόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διέρρευσαν φωτογραφίες που αποτυπώνουν το δύσκολο εγχείρημα.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν δίνοντας οδηγίες στους συντελεστές της παραγωγής

Στα «κλικ», τα οποία αναρτήθηκαν και στον λογαριασμό του ίδιου του Κρίστοφερ Νόλαν στην πλατφόρμα  Χ, διακρίνεται ένα ελικόπτερο που χρησιμοποιήθηκε για την πιο εντυπωσιακή απεικόνιση των σκηνών, καθώς και ένα κοπάδι πρόβατα τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έφθασαν πριν από περίπου έναν μήνα στην περιοχή από τη γειτονική Ιταλία και εκπαιδεύονταν (!) τους τελευταίους δύο μήνες για τη συμμετοχή τους στο φιλμ.

Στην παραλία της Βοϊδοκοιλιάς

Σημειώνεται ότι η παραλία της Βοϊδοκοιλιάς, σε σχήμα μισοφέγγαρου, έχει και ιστορικό ενδιαφέρον, καθώς έχει υμνηθεί ιδιαίτερα στα ομηρικά έπη για την απόλυτη ομορφιά της. Στη νότια πλευρά της βρίσκονται τα ερείπια μεσαιωνικού κάστρου, που κατασκευάστηκε από τους Φράγκους της Πελοποννήσου τον 13ο αιώνα και είναι σήμερα γνωστό ως Παλαιόκαστρο. Στον βράχο, κάτω από το Παλαιόκαστρο, είναι η Σπηλιά του Νέστορα, όπου, κατά τη μυθολογία, έκρυψε ο Ερμής το κοπάδι που έκλεψε από τον Απόλλωνα, ενώ εκεί φυλάσσονταν και τα κοπάδια του Νηλέα, πατέρα του Νέστορα – εξ ου και η ονομασία της.

Λίγο νωρίτερα από τη σκηνή του Οδυσσέα με τον Πολύφημο είχαν αποκαλυφθεί κι άλλες εικόνες από τα γυρίσματα της νέας κινηματογραφικής «Οδύσσειας» σε Πύλο και Μεθώνη, συγκεκριμένα στο Κάστρο, όπου το έργο του συνεργείου αποδείχτηκε δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων, καθώς και σε έναν ελαιώνα στο Καινούργιο Χωριό, όπου οι ηθοποιοί Τομ Χόλαντ, Τζον Μπέρντθαλ και η Λουπίτα Νιόνγκο γύρισαν επίσης κάποιες σκηνές. Πλήθος κόσμου, όπως ήταν αναμενόμενο, συγκεντρώθηκε στα σημεία του shooting για να παρακολουθήσει τη… δράση, ενώ δεκάδες κάτοικοι της Μεσσηνίας συμμετείχαν ενεργά στο φιλμ είτε ως κομπάρσοι είτε ως μέλη του συνεργείου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο διάστημα οι δρόμοι της Πύλου και άλλων περιοχών της Μεσσηνίας έχουν γεμίσει με ηθοποιούς και κομπάρσους, ντυμένους με στολές αρχαίων οπλιτών, κάτι που αποτέλεσε… σουρεαλιστικό θέαμα. Οπως γράψαμε και στο φύλλο της «Espresso Σαββατοκύριακο», το μεγαλύτερο μέρος του «Odyssey» θα γυριστεί στο Μαρόκο, ενώ, πλην της χώρας μας (όπου το κινηματογραφικό συνεργείο θα βρίσκεται για λίγες ακόμη μέρες, μέχρι και τις 25 Μαρτίου), γυρίσματα θα γίνουν επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο και στη Ρώμη.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος



Μποζουκια Αθηνα