Το όνομα του Γιώργου Μανίκα φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα εξαπάτησης ΕΦΚΑ. Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε εις βάρος 22 συλληφθέντων για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που φέρεται να δρούσε μέσω εικονικών εταιρειών και πλαστών τιμολογίων.

Η ζημιά για τον ΕΦΚΑ ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ, ενώ η συνολική φοροδιαφυγή εκτιμάται ότι φτάνει τα 11 εκατ. Ευρώ.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες περιλαμβάνεται γνωστός TikToker, ο οποίος προωθεί νυχτερινά μαγαζιά και φέρεται να διαθέτει τέσσερα υποκαταστήματα γνωστής αλυσίδας καφέ. Στη λίστα βρίσκεται επίσης πρώην παίκτης δημοφιλούς ριάλιτι μαγειρικής, που δεν κατάφερε να περάσει στη διαγωνιστική φάση, αλλά δραστηριοποιείται επιχειρηματικά. Επιπλέον, συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστημάτων μασάζ, ενώ μεταξύ των κατηγορουμένων συγκαταλέγονται και δύο ιδιαίτερα γνωστά μοντέλα που απασχολούν συχνά την επικαιρότητα λόγω της προσωπικής τους ζωής.

Ο δικηγόρος του Γιώργου Μανίκα Δημήτρης Ζορμπάς μίλησε στο Tlife.
«Μέσω δημοσιευμάτων και άτυπων διαρροών, ενημερωθήκαμε για την εμπλοκή του ονόματος του εντολέα μας κ. Γεωργίου Μανίκα, στην υπόθεση της εξάρθρωσης κυκλώματος εξαπάτησης του Δημοσίου. Προς όλους όσοι θέλουν να σηκώσουν σκόνη, διευκρινίζουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι μέχρι ώρας δεν έχουμε καμία επίσημη ενημέρωση από τις Αρχές, ότι ο κ. Μάνικας έχει καταστεί κατηγορούμενος για οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.
Αποτελεί απορίας άξιο, πως ενώ διαρρέεται το όνομά του σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ, δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση του ίδιου. Σε κάθε περίπτωση, ο εντολέας μας βρίσκεται στη διάθεση των Αρχών προκειμένου να παράσχει οποιαδήποτε πληροφορία, ώστε να διευκολύνει την έρευνα τους. Είναι αυτονόητο πως δημοσιεύματα και αναφορές σχετικά με την εμπλοκή του κ. Μανίκα στην υπό έρευνα υπόθεση, θα αξιολογηθούν ενδελεχώς, για τη λήψη κάθε νόμιμου μέτρου».
