ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ: Το μυστήριο της γοργόνας

Η ιστορία που διαδραματίστηκε τον Ιούνιο του 1967 με το περίεργο πλάσμα στις ακτές της Βρετανικής Κολομβίας και η προσπάθεια εντοπισμού του από κατοίκους της περιοχής

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΑΝΤΩΝΑΚΗ

Η ιστορία που διαδραματίστηκε τον Ιούνιο του 1967 με το περίεργο πλάσμα στις ακτές της Βρετανικής Κολομβίας και η προσπάθεια εντοπισμού του από κατοίκους της περιοχής

Δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι οι γοργόνες είναι πραγματικές και όχι πλάσματα των μύθων και αποκυήματα της φαντασίας! Η ιστορία με το πλάσμα που εθεάθη στη θάλασσα στο Active Pass (θαλάσσιο πέρασμα) της Βρετανικής Κολομβίας παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Οπως είχε γράψει η εφημερίδα «The Daily Colonist», το περιστατικό συνέβη στις 14 Ιουνίου του 1967. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επιβάτες του φεριμπότ «Τhe Queen of Saanic» είδαν μια μακρυμάλλα ξανθιά, της οποίας το κάτω μέρος του σώματος έμοιαζε με ψαριού ή φώκιας.

Το περίεργο αυτό πλάσμα καθόταν σε έναν βράχο στην είσοδο του θαλάσσιου περάσματος. Ηταν ορατό για περισσότερο από μία ώρα και επιβάτες του πλοίου κατάφεραν να τραβήξουν φωτογραφίες οι οποίες και δημοσιεύτηκαν στον ημερήσιο Τύπο.

Την επόμενη ημέρα, ο τίτλος της «The Daily Colonist» ήταν ελκυστικός για πολλούς τυχοδιώκτες. Αναφερόταν, λοιπόν, ότι μια εταιρία προσέφερε 25.000 δολάρια σε όποιον έπιανε τη γοργόνα! Αργότερα έγινε γνωστό ότι το ίδρυμα The Underseas Gardens είχε προσφέρει την αμοιβή των 25.000 δολαρίων.

Η ιδέα για τις γοργόνες που ζουν ανάμεσα στη θάλασσα και τη γη, δελεάζοντας τους ναυτικούς στα βάθη των ωκεανών, εξίταρε τη φαντασία πολλών κατοίκων της περιοχής, η οποία είναι από τα λίγα μέρη στον κόσμο όπου έχουν αναφερθεί πολλές θεάσεις σχετικά με γοργόνες. Μετά το σχετικό δημοσίευμα στην περιοχή έπλευσε ένα ειδικό πλοίο και όσοι ήταν πάνω σε αυτό ανυπομονούσαν να έρθουν τετ α τετ με τη γοργόνα, όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ!

Αν και πολλοί θεώρησαν ότι όλη αυτή η ιστορία με τη γοργόνα ήταν τελικά μια παρωδία, υπήρχαν ακόμα αρκετοί που πίστευαν ότι αυτό που είδαν οι επιβάτες εκείνου του πλοίου το 1967 ήταν όντως μια αληθινή γοργόνα.
Οι γοργόνες είναι θρυλικά πλάσματα και αναφέρονται σε σχετικά κείμενα προ αμνημονεύτων χρόνων. Ο Ομηρος έγραψε για αυτές στην «Οδύσσεια», ενώ στην Απω Ανατολή οι γοργόνες ήταν οι σύζυγοι των δράκων της θάλασσας. Επίσης, οι Αβορίγινες στην Αυστραλία αναφέρουν τις γοργόνες στα τραγούδια τους.

Στο παρελθόν έχει καταγραφεί η αναφορά Αμερικανών επιστημόνων, σύμφωνα με την οποία βρήκαν τα υπολείμματα ενός πλάσματος που όμοιό του δεν έχει εντοπιστεί ποτέ. Η απεικόνιση του πλάσματος έγινε με ειδικά λογισμικά προγράμματα. Οπως και να έχει, μέσα από ιστορίες και μαρτυρίες συντηρείται εδώ και πολλά χρόνια ο μύθος περί ύπαρξης γοργονών σε διάφορα μέρη του πλανήτη!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πασίγνωστος τραγουδιστής αρραβωνιάστηκε με τον σύντροφό του!

Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε και ο αρραβώνας!

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.

Σία Κοσιώνη: Η νέα «σιδηρά κυρία» της Αγίας Παρασκευής

Η Κοσιώνη θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της...

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής ερωτευμένος με εντυπωσιακή ηθοποιό!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής είναι ζευγάρι με όμορφη ηθοποιό