Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Εκατομμυριούχος «ορφανή» εξπέρ στις σούπερ απάτες

Εκατομμυριούχος 32χρονη στη Βοστόνη έπεισε κόσμο και κοσμάκη ότι...

Ο Μπον Τζόβι πλάγιασε με πάνω από 100 ερωμένες

Οταν πρόσφατα ο Τζον Μπον Τζόβι παραδεχόταν δημόσια ότι...

Η Μπρίτνεϊ πληρώνει ακριβά τον πατέρα της

Το φυσάει και δεν κρυώνει η Μπρίτνεϊ Σπίαρς μετά...

«Πότε μια γυναίκα πρέπει να φύγει» – Η Παρασκευή Φασούλη μιλά για...

Η ψυχίατρος-ψυχαναλύτρια και τακτικό μέλος της Βορειοελλαδικής Ψυχαναλυτικής Εταιρείας...

38χρονος «έσβησε» αφού περίμενε επί σχεδόν δύο ώρες το ασθενοφόρο

«Εξαιτίας των ελλείψεων σε ασθενοφόρα και προσωπικό άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους» καταγγέλλει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ

Επί σχεδόν δύο ώρες αργόσβηνε μπροστά στα μάτια των γονιών του ένας 38χρονος άνδρας στη Χαλκιδική, περιμένοντας το ασθενοφόρο, του οποίου το πλήρωμα θα τον κρατούσε στη ζωή. Ομως η πολύωρη καθυστέρηση, λόγω της έλλειψης στοιχειώδους προσωπικού και μέσων, έγινε αιτία να αφήσει την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Η τραγωδία στην Ουρανούπολη έρχεται να αναδείξει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο πιο τουριστικός νομός της βόρειας Ελλάδας, με τους μόνιμους κατοίκους να είναι έρμαια της μοίρας όσον αφορά τα θέματα υγείας. Κι αυτό λίγο πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν, κατά την οποία η Χαλκιδική θα πλημμυρίσει από τουρίστες. Οπως καταγγέλλουν συγγενείς του 38χρονου θύματος, ο άτυχος Γιώργος Κεραμιτσής άφησε την τελευταία του πνοή μόλις έφτασε το ΕΚΑΒ στο σπίτι του για να τον παραλάβει. Ομως το ασθενοφόρο είχε κάνει μία ώρα και 50 λεπτά για να ανταποκριθεί στην κλήση!

Αν και γενικά ο Γιώργος ήταν καλά στην υγεία του και δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, ξαφνικά ένιωσε δυσφορία και μάλλον έπαθε ανακοπή. Ο πατέρας του, βλέποντας ότι δεν αισθάνεται καλά, κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ. Ολοι πίστευαν ότι το ασθενοφόρο θα έφτανε γρήγορα από το Παλαιοχώρι, που είναι κοντά, καθώς ενημερώθηκαν ότι υπήρχαν δύο διαθέσιμα.

Ομως δεν υπήρχαν οδηγοί (!) κι έτσι χρειάστηκε να ξεκινήσει ασθενοφόρο από την Κασσάνδρεια, που βρίσκεται στην άλλη άκρη του νομού! Οπως ήταν φυσικό, έφτασε με τεράστια καθυστέρηση στο σπίτι όπου ψυχορραγούσε ο 38χρονος. Οπως περιγράφουν οι συγγενείς του άτυχου Γιώργου Κεραμιτσή, όταν έφτασε το ΕΚΑΒ, ο άνθρωπός τους είχε ακόμη τις αισθήσεις του. Οι διασώστες τού έκαναν τουλάχιστον 40 μαλάξεις, όμως στάθηκε αδύνατον να τον κρατήσουν στη ζωή και άφησε την τελευταία του πνοή.

«Δυστυχώς αυτό είναι το κράτος μας… Εκαναν σχεδόν δύο ώρες να φτάσουν στο σπίτι του παιδιού. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος και ο ανιψιός μου έφυγε άδικα από τη ζωή!» κατήγγειλε η θεία του 38χρονου. Το θλιβερό περιστατικό προκάλεσε την αντίδραση και των ίδιων των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, οι οποίοι δήλωσαν ότι θα υποβάλουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου. «Εξαιτίας των ελλείψεων σε ασθενοφόρα και προσωπικό άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους» καταγγέλλει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Παλαιολόγου.

Αν και αποτελούσε πάγιο αίτημα η προμήθεια περισσότερων ασθενοφόρων, πλέον χρειάζονται προσλήψεις, καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί για τις βάρδιες. Τους καλοκαιρινούς μήνες, που η Χαλκιδική «βουλιάζει» από τουρίστες, το ΕΚΑΒ ενισχύεται με προσωπικό από άλλους νομούς. Ομως η τουριστική σεζόν δεν έχει αρχίσει ακόμη, με αποτελέσματα οι μόνιμοι κάτοικοι να βιώνουν τις συνέπειες με τον πιο τραγικό τρόπο.

ΝΙΚΟΣ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗΣ

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...