Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Το… θρίλερ με τον Μάικλ Τζάκσον συνεχίζεται

Οι θαυμαστές του επιμένουν ότι ο «βασιλιάς της ποπ» ζει, ενώ η κόρη του είναι πεπεισμένη ότι δολοφονήθηκε

Από την
Αλεξία Κοσίνα

Τον αποκαλούσαν «βασιλιά της ποπ». Για τους εκατομμύρια θαυμαστές του, όμως, ο Μάικλ Τζάκσον ήταν ο Πίτερ Παν της μουσικής, ένα παιδί-θαύμα που αρνήθηκε να μεγαλώσει και έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 50 ετών, ενώ προετοίμαζε δυναμικό comeback στη σκηνή. Λίγο μετά τις 12.00 της 25ης Μαΐου 2009, οι γιατροί της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών του Λος Αντζελες, απαντώντας σε κλήση που δέχθηκε το κέντρο τους από το σπίτι του Τζάκσον, αντιλαμβάνονται πως ο σταρ δεν αναπνέει, δεν έχει παλμό, ούτε ανταποκρίνεται στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση.

Στις 14.26 κηρύσσεται νεκρός από καρδιακή ανακοπή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ronald Reagan του Λος Αντζελες, είδηση που ανακοινώνεται στις 17.20, συγκλονίζοντας ολόκληρο τον πλανήτη. Η βιογραφία του στη Wikipedia και τα τραγούδια του στο YouTube καταγράφουν ρεκόρ αναγνωσιμότητας και θέασης. Oκτώ χρόνια μετά τον θάνατό του, η «Εspresso» παρουσιάζει αύριο τις καλύτερες στιγμές από την παγκόσμια περιοδεία του «BAD» για πρώτη φορά σε μια διπλή συλλογή με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του.

Οι θαυμαστές του, ωστόσο, επιμένουν πως ο «βασιλιάς» δεν πέθανε, αλλά κρύβεται κάπου στον Καναδά ή στην Αφρική. Οι εικασίες εδράζονται στο γεγονός ότι το φέρετρό του διατηρήθηκε κλειστό στη διάρκεια της κηδείας του. Κάποιες φωτογραφίες από το 2016 και ένα βίντεο στο YouTube «αποδεικνύουν τη νέα ζωή του», μακριά από τη δημοσιότητα που όσο τον ανέδειξε άλλο τόσο τον διέσυρε, ιδιαίτερα από το 1993 και μετά. Αφορμή στάθηκε μια σειρά δικαστικών υποθέσεων εναντίον του για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση παιδιών. Τελικά αθωώθηκε και για τις 11 κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν.

Η 18χρονη μοναχοκόρη του Πάρις επιμένει πως ο πατέρας της δολοφονήθηκε. «Αυτό μαρτυρούν τα στοιχεία» ισχυρίζεται στην πρώτη εκ βαθέων συνέντευξή της στο «Rolling Stone», τονίζοντας ότι ο πατέρας της φοβόταν τους ανθρώπους γύρω του. «Θα με σκοτώσουν μια μέρα» είχε πει. Τους φόβους αυτούς του Τζάκσον επιβεβαίωσε πριν από μερικούς μήνες και ο 34χρονος Γερμανός φίλος του Μάικλ Γιάκομπσεν. Ο Τζάκσον έπαθε καρδιακή ανακοπή λόγω οξείας δηλητηρίασης από υπερβολική δόση ηρεμιστικών. Ο προσωπικός του γιατρός Κόνραντ Μάρεϊ κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια τον Νοέμβριο του 2011 και καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης.

Ο Μάικλ Τζόζεφ Τζάκσον γεννήθηκε στο Γκάρι της Ιντιάνα στις 29 Αυγούστου 1958. Μουσικός, τραγουδιστής, χορευτής, χορογράφος, συνθέτης και παραγωγός, άρχισε τη σταδιοδρομία του «ως παιδί-θαύμα» με το συγκρότημα The Jackson 5 (τα πέντε αδέλφια του) στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Ο δίσκος του «Off the Wall» του 1979 σηματοδοτεί το ξεκίνημα της σόλο σταδιοδρομίας που τον έχρισε «βασιλιά της ποπ», έναν από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά καλλιτέχνες στην ιστορία της μαύρης μουσικής, τον πιο επιτυχημένο σόλο καλλιτέχνη και μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής και του θεάματος.

Ο δίσκος του «Thriller» (1982) υπήρξε ο πρώτος σε πωλήσεις δίσκος και το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει 110.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως, σύμφωνα με το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. Εμεινε στην κορυφή του billboard album chart για 37 εβδομάδες, κερδίζοντας οκτώ Grammy. Συνολικά, οι πωλήσεις των δίσκων του ξεπερνούν τα 400.000.000, ενώ τιμήθηκε με βραβείο Grammy για το σύνολο της προσφοράς του. Οι ιδιαίτερες χορευτικές κινήσεις του, οι ταινίες μικρού μήκους και οι ενδυματολογικές επιλογές του ενέπνευσαν και επηρεάζουν πολλούς καλλιτέχνες ακόμη και σήμερα. Παντρεύτηκε δύο φορές, χώρισε και τις δύο. Πρώτη σύζυγός του ήταν η μοναχοκόρη του Ελβις Πρίσλεϊ Λίζα Μαρί και δεύτερη η Ντέμπι Ρόου, η μητέρα των παιδιών του Πρινς Μάικλ Τζάκσον Α’, Πάρις Κάθριν Τζάκσον και Πρινς Μάικλ Τζάκσον Γ’.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...