«Όργια» στον ιππόδρομο από τις Επιτροπές Ελέγχου της ΦΕΕ

Ένα θέατρο του παραλόγου παίζεται στον ελληνικό ιππόδρομο με ευθύνη των Επιτροπών Ελέγχου της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος (ΦΕΕ), οι οποίες προκαλούν το κοινό αίσθημα με τις αποφάσεις τους.Φίλιπποι και ενεργά μέλη της ιπποδρομιακής κοινότητας καταγγέλλουν ότι στον ελληνικό ιππόδρομο παίρνονται αποφάσεις και επιβάλλονται πειθαρχικές ποινές, που βασίζονται σε προσωπικά κριτήρια, αγνοώντας πλήρως κάθε ιπποδρομιακή λογική.

Οι ίδιοι σημειώνουν ότι οι ελλανοδίκες και οι Επιτροπές Ελέγχου των ιπποδρομιών αρέσκονται να τιμωρούν συστηματικά αναβάτες, προπονητές και ιδιοκτήτες ίππων, χρησιμοποιώντας δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Η έντονη κριτική που αγγίζει ακόμη και την ίδια τη ΦΕΕ, εδράζεται σε αποφάσεις των ελλανοδικών και των Επιτροπών Ελέγχου που θεωρούνται μεροληπτικές, με χαρακτηριστικές δύο περιπτώσεις της ιπποδρομιακής συγκέντρωσης της Παρασκευής 8 Ιουνίου.

Στην πρώτη περίπτωση, επιβλήθηκε πρόστιμο 400 ευρώ στο στάβλο του Χ. Χαραλάμπους, επειδή κρίθηκε ότι ο ίππος ΟΠΕΝΙΝΓΚ ΤΑΪΜ δεν ιππεύτηκε στο μέγιστο των δυνατοτήτων του. Στο τέλος της ιπποδρομίας στην οποία συμμετείχε ο ίππος, παρότι υπήρχαν ενδείξεις ότι δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση μετά την κούρσα, η Επιτροπή Ελέγχου επέβαλε άμεσα πρόστιμο στον στάβλο, χωρίς να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις  για την απαιτούμενη ενδοσκόπηση του ίππου. Σχετικές καταγγελίες διατυπώθηκαν και σε άλλα Μέσα του ιπποδρομιακού χώρου.   

Η ιπποδρομιακή κοινότητα βοά ότι η απόφαση ήταν ξεκάθαρα εμπαθής, καθώς σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, ιδιοκτήτες ίππων απαλλάχθηκαν με απλές… σημειώσεις και επιπλήξεις! Μάλιστα, λέγεται ότι η απόφαση πάρθηκε με ξεκάθαρα προσωπικά κριτήρια, ενώ, πολλοί λένε ότι οι αποφάσεις παίρνονται με βάση συμπάθειες και αντιπάθειες της ίδιας της ΦΕΕ.

Ενδιαφέρον έχουν και οι καταγγελίες ότι ο κύριος Χαραλάμπους φαίνεται να έχει δημιουργήσει αντιπάθειες στην ίδια τη ΦΕΕ, έπειτα από την απόφασή του να παραιτηθεί από την Ένωση Προπονητών. Στο Μαρκόπουλο, λέγεται, λοιπόν, ότι το πρόστιμο που του επιβλήθηκε αποτελεί «μήνυμα» για το μέλλον…

Το δεύτερο «κρούσμα» αφορά τον αναβάτη Παναγιώτη Κεράτσα, για τον οποίο λέγεται στην ιπποδρομιακή κοινότητα ότι έχει βρεθεί στο στόχαστρο ελλανοδικών που τον αντιμετωπίζουν με εμπάθεια. Συγκεκριμένα, στην ιπποδρομιακή συγκέντρωση της περασμένης Παρασκευής, οι ελλανοδίκες τιμώρησαν τον αναβάτη, κρίνοντας ότι έχει ιππεύσει τον ίππο ΒΟΛΒΗ αντικανονικά. Ωστόσο, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τον χώρο του ιπποδρόμου, η ανάβαση ήταν καθόλα κανονική και είναι πιθανότερο ο ίππος να μην βρέθηκε σε καλή φόρμα. Επίσης, επισημαίνεται με νόημα ότι η απόφαση των ελλανοδικών ήρθε από… ψηλότερα!

Με δύο λόγια, φαίνεται ότι προσφέρεται αγωνιστική «προστασία» από τα διαιτητικά και ελεγκτικά όργανα του ιπποδρόμου σε επαγγελματίες (αναβάτες, προπονητές και ιδιοκτήτες ίππων) που έχουν καλές σχέσεις με τις Επιτροπές, ή ακόμα και την διοίκηση της Φιλίππου Ενώσεως. Από την άλλη, κάποιοι τιμωρούνται με χρηματικά πρόστιμα ή αποκλεισμό από αγωνιστικές, χωρίς την απαραίτητη αιτιολόγηση και – πολλές φορές – με απίθανα προσχήματα.

Για να το θέσουμε κομψά, κάποιοι στις Επιτροπές Ελέγχου, αλλά και στην διοίκηση της ΦΕΕ, φαίνεται ότι έχουν παρερμηνεύσει το τι σημαίνει ο θεσμικός και εποπτικός ρόλος τους…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Το Σάββατο 11.04 με την Espresso: 4CD!

Το Σάββατο 11.04 με την Espresso: 4CD για να παραμείνουμε κοντά...

Οι παρουσίες που ξεχώρισαν στα γενέθλια του Πάμε Στοίχημα

Τα highlights της εκδήλωσης για τα 20 χρόνια του δημοφιλούς παιχνιδιού Με ένα λαμπερό...

Ο ΟΠΑΠ γιορτάζει τα 20 χρόνια του Πάμε Στοίχημα

Ξεχωριστή βραδιά με κορυφαίους αθλητές και συνεργάτες του δικτύου ΟΠΑΠ Το Πάμε...

Δυναμική πρεμιέρα με μπάσκετ για τα φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ

Συμμετοχή 1.500 παιδιών και 2.000 γονέων/κηδεμόνων στο πρώτο φεστιβάλ στην Πάτρα Το...

Μεγάλος αριθμός νικητών στο ιπποδρομιακό στοίχημα κι αυτή την Κυριακή

17 νικητές στο ΣΚΟΡ 6 και τέσσερις επιτυχίες στην 6η ιπποδρομία Με...