Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Εχασε το αβαντάζ!

Ο Παναθηναϊκός πάει Μαδρίτη για να πάρει μια νίκη και να γυρίσει τη σειρά στην Αθήνα! Παράπονα από τη διαιτησία Από τη
Μαρία Τσίχλα

Εχασε μια μάχη, όχι όμως και τον πόλεμο! Ο Παναθηναϊκός με «εχθρική» διαιτησία γνώρισε την ήττα με 82-89 από τη Ρεάλ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και πλέον η σειρά (1-1) θα μεταφερθεί στη Μαδρίτη (25/4, 27/4), εκεί όπου το «Τριφύλλι» θα αναζητήσει τουλάχιστον μία νίκη προκειμένου να παραμείνει ζωντανό για πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Βελιγραδίου. 

Οι Ρέγιες, Κάρολ και Τόμπκινς καθώς και τα χαμένα ριμπάουντ (18 υπέρ και 37 κατά) πλήγωσαν τους «πρασίνους», οι οποίοι όμως κράτησαν σε χαμηλά επίπεδα τον Ντόντσιτς. Πρώτος σκόρερ για το «Τριφύλλι» ο Τζέιμς, ενώ πολύ καλός ήταν ο Πέιν. «Διαβασμένη» και έτοιμη να κουράσει τον Καλάθη που τη «σκότωσε» στον πρώτο αγώνα παρουσιάστηκε η Ρεάλ. 

Οι παίκτες του Λάσο κατάφεραν με τη σφιχτή τους άμυνα να αποδιοργανώσουν τους γηπεδούχους που ήταν νευρικοί στην επίθεση (21-18 στο 10′). Με οδηγό τον Πέιν, ο Παναθηναϊκός ανέβασε σταδιακά την απόδοσή του, όμως η χαμένη μάχη στα ριμπάουντ (7-22 στο 10′) δεν του επέτρεψε να πάρει μεγάλη διαφορά (40-36 στο 20′). Η τρίτη περίοδος ήταν βατερλό για τον Παναθηναϊκό, καθώς η Ρεάλ έτρεξε ένα σερί 5-18 και μετέτρεψε σε ροντέο την τελευταία περίοδο (61-68 στο 30′). 

Εκεί οι «πράσινοι» ήταν νευρικοί (6.9” πριν από το φινάλε Αντετοκούνμπο και Ρούντι πρωταγωνίστησαν σε επεισόδιο ενώ αποβλήθηκε ο Σίνγκλετον) και, από τη στιγμή που δεν μπόρεσαν να περιορίσουν επιθετικά τη «βασίλισσα», ηττήθηκαν 82-89. Πριν από το τζάμπολ οπαδός του «Τριφυλλιού», κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, δέχθηκε έξω από το γήπεδο πυροβολισμό στο πόδι!

Στο «Νίκος Γκάλης» βρέθηκε και απεσταλμένος των Λος Αντζελες Λέικερς.

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 40-36, 61-68, 82-89

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 11 (1), Ρίβερς, Τζέιμς 20 (2), Πέιν 13, Παππάς 1, Ντένμον 8 (2), Γκιστ 5, Βουγιούκας, Γκάμπριελ 3 (1), Λοτζέσκι 4, Καλάθης 12 (1), Αντετοκούνμπο 5

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο): Κοζέρ 2, Ραντλ, Ράντολφ 4, Φερνάντεθ 10 (1), Ντόντσιτς 8, Ρέγιες 18 (2), Αγιόν 8, Γιούστα, Κάρολ 17 (4), Ταβάρες 2, Τόμπκινς 12 (3), Τέιλορ 8 (1)

—-

ΣΕ ΡΟΛΟ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥ… ΤΙΜΩΡΟΥ Η ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ

Νέα «καμπάνα» για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο (φωτό). Ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού έδωσε το «παρών» στο ΟΑΚΑ στον πρώτο αγώνα των «πρασίνων» κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, παρά την ποινή που του έχει επιβάλει η Ευρωλίγκα (απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα) και τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 120.000 ευρώ. 

Η συγκεκριμένη τιμωρία έφερε αντιδράσεις στο «Τριφύλλι», καθώς ήταν έκδηλη η απορία των ανθρώπων του συλλόγου σχετικά με την ταχύτητα στη λήψη της απόφασης, η οποία εξετάστηκε και γνωστοποιήθηκε μέσα σε μόλις 36 ώρες. Τέλος, αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έχει ανοίξει και τον φάκελο της τιμωρίας του ΟΑΚΑ, καθώς, όπως αναφέρεται, στον πρώτο αγώνα κόντρα στη Ρεάλ δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

—-

Ο Μιλουτίνοφ γλίτωσε τη ρήξη χιαστού, χάνει τη σειρά! Νοκ άουτ τέθηκε και ο Μπόγρης

Κακοδαιμονία δίχως τέλος στον Ολυμπιακό! Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται απόψε (21.15, NOVASPORTS1) στο ΣΕΦ τη Ζαλγκίρις, στον δεύτερο κρίσιμο αγώνα των πλέι οφ της Ευρωλίγκας, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο (φωτό) να έχει να αντιμετωπίσει πάρα πολλά σοβαρά προβλήματα τραυματισμών. Παρ’ όλα αυτά, καλείται να βρει τον τρόπο ώστε η ομάδα του Πειραιά να ισοφαρίσει τη σειρά σε 1-1. 

Εκτός μάχης έχουν τεθεί οι Μιλουτίνοφ και Μπόγρης. Ο Σέρβος σέντερ απέφυγε τη ρήξη χιαστού, ωστόσο θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης 10 ημέρες, χάνοντας την αποψινή αναμέτρηση αλλά και εκείνες της ερχόμενης εβδομάδας στο Κάουνας. 

Παράλληλα, ο Μπόγρης υπέστη ρήξη μηνίσκου και τέθηκε νοκ άουτ για τέσσερις εβδομάδες, κάτι που σημαίνει ότι ο Σφαιρόπουλος θα έχει στη διάθεσή του «καθαρό» σέντερ μόνο τον ΜακΛίν. Στην πρωινή προπόνηση οι Παπανικολάου, Στρέλνιεκς θα δοκιμάσουν να ανεβάσουν ρυθμό προκειμένου να φανεί αν είναι σε θέση να αγωνιστούν. 

«Ολοι οι παίκτες, παρά τα προβλήματα, θέλουν να παίξουν, αλλά προέχει η υγεία τους» τόνισε ο Γ. Σφαιρόπουλος, εκφράζοντας -όπως και ο εκ των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Παναγιώτης Αγγελόπουλος που βρέθηκε στη χθεσινή προπόνηση- την πίστη του στην ομάδα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή προπόνηση της λιθουανικής ομάδας έγινε -έπειτα από απόφαση του Γιασικεβίτσιους- στο κλειστό των Ιλισίων, ώστε να αποφύγει τα… αδιάκριτα βλέμματα.

—-

ΤΣΣΚΑ: ΤΣΕΚΑΡΕΙ… ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ

Ενα βήμα πιο κοντά στο Βελιγράδι βρίσκεται από χθες η ΤΣΣΚΑ Μόσχας! 

Η «αρκούδα» δεν επηρεάστηκε από την απουσία του τραυματία Ντε Κολό και με πρωταγωνιστές τους Σέρχιο Ροντρίγκες (26 π.), Χίγκινς (19 π.) και Κλάιμπερν (16 π.) επικράτησε στο «σπίτι» της με 89-84 της Χίμκι κάνοντας το 2-0 στη σειρά. Πλέον οι παίκτες του Ιτούδη χρειάζονται μία νίκη για να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. 

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έδειξε και χθες (ο Αντονι Γκιλ ήταν ο πιο αξιόπιστος παίκτης επιθετικά σημειώνοντας 24 πόντους) ότι δεν θα καταθέσει εύκολα τα όπλα. 

Από κει και πέρα, η Φενερμπαχτσέ θα αντιμετωπίσει απόψε (20.45) εντός έδρας την Μπασκόνια, ελπίζοντας να κάνει το 2-0 στη σειρά.

{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...