Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Ευγενία Δημητροπούλου: «Δεν είμαι η μαμά με τα ινσταγκραμικά ταπεράκια»

Η Ευγενία Δημητροπούλου καλεσμένη της εκπομπής «Καλύτερα αργά» αναφέρθηκε στην κόρη της.

Κρατερός Κατσούλης: «Ήρθα με τη μηχανή και ήταν σαν να οδηγώ μέσα...

Ο Κρατερός Κατσούλης πέρασε δύσκολα το πρωί της Παρασκευής λόγω της κακοκαιρίας ώσπου να φτάσει στο στούντιο της εκπομπής «Νωρίς νωρίς»

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

ΚΡΙΟΣΤα οικονομικά σας καλυτερεύουν. Εφαρμόστε στην πράξη τις γνώσεις...

«Εφόσον και η Καινούργιου παντρεύεται, ξέρω ότι δεν θα μείνω στο ράφι»

Ποια γνωστή κυρία σχολίασε την Κατερίνα Καινούργιου;

Ποιος έχει τις περισσότερες Euroleague;

Αναμφισβήτητα η Euroleague είναι η κορυφαία διοργάνωση μπάσκετ της Ευρώπης. Όπως επίσης και μια από τις κορυφαίες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πρόκειται για μια λίγκα που τα προγνωστικά στοιχήματος σε πολλές περιπτώσεις πάνε… βόλτα. Έχουμε παρακολουθήσει δεκάδες συναρπαστικές ανατροπές, εκπλήξεις και μεγάλες νίκες.

Ποια είναι η ομάδα που έχει το απόλυτο ρεκόρ στις κατακτήσεις όμως; Ας ρίξουμε μια ματιά τόσο στη σύγχρονη Euroleague όσο και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Πρωταθλητριών, όπως παλαιότερα λεγόταν.

Οι «βασιλιάδες» της σύγχρονης Euroleague

Η διοργάνωση της Euroleague, όπως την ξέρουμε σήμερα, υπάρχει από το 2000. Όταν δηλαδή αποσπάστηκε από την FIBA. Έκτοτε με μικρές αλλαγές στο φορμάτ της, έχει εξελιχθεί σε κορυφαία διοργάνωση συλλόγων στην Ευρώπη, συγκεντρώνοντας τις καλύτερες ομάδες και παίκτες.

Και μιλώντας για αυτή, ο Παναθηναϊκός από το 2011 είναι επίσημα η πιο επιτυχημένη ομάδα της διοργάνωσης. Οι «πράσινοι» έχουν κατακτήσει τους έξι από τους επτά ευρωπαϊκούς τους τίτλους στην εποχή της Euroleague (2000, 2002, 2007, 2009, 2016, 2019). Επίδοση που τους κάνει την πιο επιτυχημένη ομάδα της διοργάνωσης. Τους ακολουθούν η Μακάμπι Τελ Αβίβ (2001, 2004, 2005, 2014) και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2006, 2008, 2016, 2019) που έχουν από τέσσερις κατακτήσεις, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης έχει τρεις.

Στη λίστα υπάρχει φυσικά και ο Ολυμπιακός, που όμως μετράει δύο Ευρωλίγκας στους τρεις ευρωπαϊκούς του τίτλους.

Οι πολυνίκες Πρωταθλητές Ευρώπης

Από εκεί και πέρα, η κατάσταση αλλάζει αν μιλάμε για τους Πρωταθλητές Ευρώπης συνολικά. Δηλαδή ανεξαρτήτως διοργανωτή. Εκεί η Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαιώνει στο έπακρο γιατί θεωρείται «Βασίλισσα της Ευρώπης». Με 11 τίτλους στο ενεργητικό της, είναι μακράν του δεύτερου η πιο επιτυχημένη μπασκετική ομάδα στην ήπειρο.

Δεύτερη στη σχετική λίστα είναι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που έχει οκτώ επιτυχίες και τα τελευταία χρόνια έχει μείνει εκτός διοργάνωσης, λόγω της εμπλοκής της Ρωσίας στον πόλεμο της Ουκρανίας. Στην τρίτη θέση βρίσκουμε από πέρυσι και το Final Four του Βερολίνου τον Παναθηναϊκό, ο οποίος μετράει επτά κατακτήσεις. Μάλιστα, οι «πράσινοι» έχουν το αδιανόητο ρεκόρ να έχουν σηκώσει το τρόπαιο στις επτά από τις οκτώ συμμετοχές τους σε τελικό. Έχουν ηττηθεί δηλαδή μόνο σε έναν.

Ακολουθούν η Μακάμπι Τελ Αβίβ με έξι τίτλους και η ιστορική Βαρέζε με πέντε. Αν αναρωτιέστε τώρα για τον Ολυμπιακό, αυτός ανήκει στις ομάδες που έχουν τρεις κατακτήσεις. Εκεί συναντάμε επίσης την Μιλάνο, τη Ρίγα και τη Σπλιτ.

Ειδική αναφορά εδώ, θα πρέπει να κάνουμε βέβαια και στην ΑΕΚ. Η «Ένωση» το 1998 έφτασε ως τον τελικό, δεν κατάφερε να πάρει το τρόπαιο όμως. Παρόλα αυτά, μέχρι σήμερα παραμένει η μοναδική ελληνική ομάδα εκτός των «αιωνίων» που έχει καταφέρει να φτάσει τόσο μακριά στην διοργάνωση.

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ’ όταν είχαμε συνεργαστεί»

«Δε θα πήγαινα καλεσμένη στη Σκορδά επειδή έχω κατάλοιπα απ' όταν είχαμε συνεργαστεί», είπε η

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Το ζευγάρι αγκαλιά σε βραδινή του έξοδο

Ο Γιώργος Λιάγκας έχει βρει στο πρόσωπο της Μαρίας Αντωνά την ευτυχία.

«Χαρούμενα 50 άντρα μου! Ο βράχος μου που με αντέχει 22 χρόνια»

Η ηθοποιός γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της σε ένα λαμπερό πάρτι ενώ δεν παρέλειψε να χορέψει και ένα ζεϊμπέκικο.



Μποζουκια Αθηνα