Η εκδίκηση της ξανθιάς!

❱❱ Ερευνα απέδειξε ότι το DNA τους είναι πιο πολύπλοκο και εξελιγμένο σε σχέση με τις μελαχρινές ή τις κοκκινομάλλεςΤελικά, οι ξανθές δεν είναι και τόσο «χαζές» όσο θέλουν να τις εμφανίζουν εκείνες και εκείνοι που τις ζηλεύουν, τουλάχιστον αν ληφθεί υπόψη το γενετικό υλικό τους.

Αυτό υποστηρίζει νέα έρευνα, η οποία διαπίστωσε ότι το DNA των ξανθών είναι πιο πολύπλοκο και εξελιγμένο σε σχέση με το DNA που έχουν οι μελαχρινές ή οι κοκκινομάλλες.

Ειδικότερα, ερευνητές του Medical Research Council του Ηνωμένου Βασιλείου ανέλυσαν το DNA από 39.397 ξανθές γυναίκες αλλά και ξανθούς άνδρες από την Ευρώπη. Παρατήρησαν ότι για να αποκτήσουν το ξανθό χρώμα τα μαλλιά των γυναικών θα πρέπει να υπάρχουν 200 διαφορετικά γονίδια. Αντίθετα, για το μελαχρινό χρώμα απαιτούνται 60 γονίδια και ακόμη λιγότερα για το κόκκινο χρώμα. Αυτό, σύμφωνα με την έρευνα, σημαίνει ότι οι μελαχρινές και οι κοκκινομάλλες δημιουργήθηκαν πρώτες κατά την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, κατά συνέπεια αποτελούν μια πιο «πρωτόγονη» εκδοχή του γυναικείου φύλου. Αντίθετα, για να γεννηθούν οι ξανθές το DNA έπρεπε να εξελιχτεί ώστε να δημιουργηθούν τα επιπλέον γονίδια που απαιτούνται για το χρώμα, πράγμα που σημαίνει ότι οι ξανθές είναι πιο εξελιγμένες γενετικά από τις μελαχρινές ή τις κοκκινομάλλες. 

Μια και η εξέλιξη ενός είδους συνδέεται και με την ανάπτυξη της εξυπνάδας του, με βάση την έρευνα του βρετανικού πανεπιστημίου, θα μπορούσε να πει κανείς ότι οι ξανθές σίγουρα δεν είναι πιο χαζές. Μάλιστα, θα μπορούσαν να είναι εξυπνότερες από τις υπόλοιπες γυναίκες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ