Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Απέραντη θλίψη για την Κουτσελίνη

❱❱ «Ηταν η πνευματική μου μητέρα, ο άνθρωπος που με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή» λέει στην «Espresso» η παρουσιάστρια
❱❱ Στην πολύχρονη καριέρα της πήρε τις περισσότερες συνεντεύξεις από τους πιο διάσημους stars της ΕλλάδαςΑπό την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Θλίψη επικρατεί στον καλλιτεχνικό και τον δημοσιογραφικό κόσμο, καθώς νωρίς χθες το μεσημέρι έφυγε από τη ζωή η κοσμικογράφος Κική Σεγδίτσα! Αναπνευστικά προβλήματα την οδήγησαν στο Ιπποκράτειο, όπου κατέληξε από ανακοπή καρδιάς, και η είδηση του θανάτου της λίγη ώρα μετά δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο… Η Ζήνα Κουτσελίνη ήταν αυτή που με τρεμάμενη φωνή ανακοίνωσε το κακό μαντάτο από τον αέρα της εκπομπής της. «Ο κλήρος έλαχε να ανακοινώσω τον θάνατο μιας γυναίκας που για μένα ήταν πνευματική μου μάνα. Η Κική Σεγδίτσα έφυγε από τη ζωή, η πρώτη δημοσιογράφος… Πέθανε από ανακοπή πριν από λίγο στο Ιπποκράτειο» είπε, μεταξύ άλλων, και ξέσπασε σε κλάματα.

994226 168347933345028 1899850415 n

Η «Espresso» επικοινώνησε με την παρουσιάστρια της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», προκειμένου να μας μιλήσει για τη δική της Κική Σεγδίτσα! «Για μένα ήταν η πνευματική μου μητέρα. Στα δύσκολά μας και τα εύκολά μας. Ηταν ο άνθρωπος που με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή, γιατί εγώ στα πρώτα μου βήματα, αν και ξεκίνησα από το ρεπορτάζ έρευνας, μπήκα πολύ γρήγορα στο καλλιτεχνικό. Ηταν, λοιπόν, ο άνθρωπος που με συναντούσε στα εξωτερικά γυρίσματα και, άγνωστη μεταξύ αγνώστων, την πλησίαζα και της ζητούσα τη βοήθειά της για να μου μιλήσουν ο ένας και ο άλλος. Εγώ τότε ήμουν στο Mega και εκείνη στον “Πρωινό καφέ” του ΑΝΤ1. Οταν το 1996 εγώ έγινα αρχισυντάκτρια στον “Πρωινό καφέ”, γίναμε παραπάνω από φίλες, οικογένεια! Ηταν ο άνθρωπος που μας καλούσε στο σπίτι και τρώγαμε, που μου έχει κάνει δώρο δύο προσωπικούς πίνακες, έργα τέχνης από τη συλλογή της, για να τη θυμάμαι πάντα και να τους έχω στο σπίτι μου» μας λέει, χωρίς να μπορεί να κρύψει τη συγκίνησή της και με τον χειμαρρώδη λόγο της αποτίει φόρο τιμής στη σπουδαία δημοσιογράφο.

Στον γάμο μου

«Η Κική ήταν ένας άνθρωπος που μου έκανε παρατηρήσεις όπως κάθε μάνα στο παιδί της και πέρυσι στα γενέθλιά μου έκανα ένα τραπέζι πολύ κλειστό, και ήταν εκεί… Ηταν στον γάμο μου, αλλά και στη βάφτιση του παιδιού μου, ήταν παρούσα σε όλες τις χαρές μου. Ηταν πολύ δοτικός άνθρωπος, δεν είχε παιδιά και μας θεωρούσε παιδιά της. Ημασταν κοντά και στις χαρές της, και στις λύπες της» αναφέρει και συμπληρώνει: «Στο σπίτι της, στο Παγκράτι, είχαμε κάνει αμέτρητες συζητήσεις, δεν σου χαριζόταν ως άνθρωπος, έλεγε πάντα την αλήθεια και ήταν η πρώτη διδάξασα για όλους εμάς του καλλιτεχνικού. Ηταν ανοιχτή βιβλιοθήκη, σου απαντούσε σε ό,τι ήθελες να μάθεις και πάντα βοηθούσε τα νέα παιδιά και με πληροφορίες, και με τηλέφωνα». Η Ζήνα αναφέρεται, επίσης, και σε ένα περιστατικό που συνέβη πρόσφατα και έγινε η αφορμή για να έχει στα χέρια της την τελευταία συνέντευξη της αγαπημένης της Κικής Σεγδίτσα. «Επειδή με αγαπούσε πολύ και μου έκανε παρατηρήσεις, και είχε αγωνία με τον ανταγωνισμό και τι θα κάνω, πρόσφατα με πήρε τηλέφωνο για ένα αφιέρωμα και μου είπε: “Επρεπε να βάλεις εμένα να μιλήσω που είχα πληροφορίες στο αρχείο μου”. Αφού της είπα ότι είχε δίκιο, κανονίσαμε ραντεβού για να της κάνουμε συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, η οποία έγινε στις 11 Δεκεμβρίου και ήταν και η τελευταία της συνέντευξη. Αυτή λοιπόν θα την παίξουμε τη Δευτέρα στην εκπομπή» αποκαλύπτει.

Την κέρδισε η δημοσιογραφία

Η Κική Σεγδίτσα υπήρξε δημοσιογράφος, σεναριογράφος, συγγραφέας, ποιήτρια και κριτικός κινηματογράφου. Ηθελε να σπουδάσει ψυχίατρος, αλλά την κέρδισαν η δημοσιογραφία και η λογοτεχνία. Στα κείμενά της, ωστόσο, οι αναφορές της στην ψυχολογία εκφράζονταν με ολοκληρωμένα ψυχογραφήματα είτε των συνεντευξιαζόμενων, όταν εργαζόταν ως δημοσιογράφος, είτε των ηρώων της, όταν εργαζόταν ως λογοτέχνιδα.

seg4

Η Αγγελική Σεγδίτσα, όπως ήταν το πλήρες όνομά της, άρχισε να δουλεύει ως δημοσιογράφος από μαθήτρια του γυμνασίου. «Οταν με είδε με τα σοσόνια η “δύσκολη” Παξινού με σνόμπαρε. Αλλά, αφού άκουσε τις ερωτήσεις που της έκανα για την τραγωδία, με ρώτησε: “Xρυσό μου, μήπως θέλεις να σε κεράσω κάτι;”. Είχε αλλάξει άποψη» είχε πει η ίδια πριν από τέσσερα χρόνια, σε συνέντευξή της στο περιοδικό «People». Στα χρόνια που πέρασαν πρόσθεσε το «αλάτι» στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ και καθιέρωσε τις στήλες με πικάντικες λεπτομέρειες για το πώς περνούσαν στα ρεπό τους οι ηθοποιοί. Στην πολύχρονη καριέρα της πήρε τις περισσότερες συνεντεύξεις από τους πιο διάσημους Ελληνες σταρ, έγραψε το πρώτο σίριαλ για την ελληνική δημόσια τηλεόραση («Το σπίτι με τον φοίνικα», 1970), κυκλοφόρησε μυθιστορήματα και βραβευμένες ποιητικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και έγινε η «Κικoύλα» για τους παροικούντες τον καλλιτεχνικό χώρο, ακόμη και όταν τους στενοχωρούσε με τις κριτικές της. Ηταν, όμως, και ο άνθρωπος που γνώριζε όλα τα μυστικά της Αλίκης Βουγιουκλάκη και εκείνη που έγραψε το βιβλίο «Σπασμένο καράβι» για τον έρωτα της Ελληνίδας σταρ με τον Γιώργο Ηλιάδη!

Εως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχε γίνει γνωστό πότε θα τελεστεί η κηδεία της.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...