Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

«Ψυχοκόρες»: Ο γοητευτικός απατεώνας Τάσος Μέρμηγκας

Όσα θα δούμε στο αποψινό διπλό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Ο Τάσος...

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έφερε το «Κελί 33» στο «Έναστρον»

Μια ιδιαίτερη στιγμή, τόσο για τον ίδιο τον Χρήστο...

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τις…...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω του για να...

«Δώρα» από το αύριο

❱❱ Τεχνολογικά «θαύματα» βγαλμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας στην έκθεση Consumer Electronics Show, στο Λας ΒέγκαςΒαλίτσα με κινητήρα, συσκευή που φοριέται στο κεφάλι και καταγράφει ό,τι συμβαίνει την ώρα του ύπνου, αλλά και αναπηρικό αμαξίδιο που μπορεί να ελεγχθεί με τις εκφράσεις του προσώπου είναι μερικές από τις καινοτομίες, άλλοτε περίεργες και άλλοτε σωτήριες, που παρουσιάστηκαν στη φετινή έκθεση Consumer Electronics Show στο Λας Βέγκας.

Η πρόσφατη πρόοδος στον τομέα της τεχνολογίας ύπνου έχει οδηγήσει σε καινοτόμα προϊόντα, όπως έξυπνα μαξιλάρια και κρεβάτια που έχουν συστήματα καταγραφής του ύπνου.

Το Urgonight, μια συσκευή για το κεφάλι που δημιούργησε η γαλλική start-up Urgo Group, πάει ένα βήμα παραπέρα, καθώς υποστηρίζει ότι εκπαιδεύει τον εγκέφαλο να κοιμάται καλύτερα. Για να το καταφέρει χρειάζεται επί τρεις μήνες τρεις 20λεπτες συνεδρίες κάθε εβδομάδα.

f2 urgonight

Και η υγιεινή, όμως, έχει τις δικές της καινοτομίες στο μεγαλύτερο event τεχνολογίας του κόσμου. Η εταιρία υδραυλικών Kohler παρουσίασε μια «έξυπνη» τουαλέτα, τη Numi 2.0 Intelligent Toilet, με ενσωματωμένα ηχεία και φωτισμό για ατμόσφαιρα! Πιο hi-tech γίνεται ακόμη και το βασικό αξεσουάρ των ταξιδιών, οι βαλίτσες. Η Ovis Suitcase ακολουθεί αυτόματα τον ιδιοκτήτη της, καταφέρνοντας μάλιστα να… μην πέφτει πάνω στους υπόλοιπους ταξιδιώτες.

f3 numi 2.0 intelligent toilet

Σε ό,τι αφορά τα οικιακά κομφόρ, το Mui Calm επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να ελέγχουν τις συσκευές στο σπίτι τους, όπως τον φωτισμό και τους θερμοστάτες, μέσω αφής ή φωνητικών εντολών. Το γκάτζετ, που εμφανισιακά είναι ένα κομμάτι ξύλου και αξίζει 600 δολάρια, λειτουργεί και ως πληκτρολόγιο για τον φωνητικό έλεγχο Google Assistant.

f11

Τα νέα προϊόντα βοηθούν και στην καλύτερη ποιότητα ζωής των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα. Η INTEL παρουσίασε το Hoobox Robotic’s Wheelie 7 kit, ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί σε υπάρχοντα ηλεκτροκίνητα αμαξίδια και να επιτρέπει στον χειριστή του τον έλεγχο μόνο με τις εκφράσεις του προσώπου του. 

Τέλος, δύο νέα γκάτζετ που αναλύουν τα αέρια που εκλύονται από την ανθρώπινη αναπνοή υπόσχονται να δώσουν κατευθύνσεις στους χρήστες για τις αλλαγές που πρέπει να κάνουν στη διατροφή τους. Το Lumen και το FoodMarble είναι και τα δύο συσκευές που χωρούν στην τσέπη και στις οποίες ο χρήστης φυσάει όπως στην περίπτωση του αλκοτέστ. Οι εφαρμογές με τις οποίες είναι συνδεδεμένες στο κινητό ενημερώνουν τους χρήστες πόσο καλά χωνεύουν τις τροφές αλλά και πόσες θερμίδες καίνε.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...