Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Που χάθηκε η Ρία Δελούτση

❱❱ Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας προσπαθεί να ξεπεράσει τον χαμό του γιου της ❱❱ Η σεξοβόμβα της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου έχει γυρίσει 32 ταινίεςΑπό τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Μακριά από κάθε είδους δημοσιότητα και προσπαθώντας εδώ και οκτώ 2 0χρόνια να ξεπεράσει τον απρόσμενο χαμό του γιου της, Γιώργου, η Σταρ Ελλάς 1961 και ηθοποιός Ρία Δελούτση, μαζί με τον σύζυγό της και επίσης ηθοποιό Βαγγέλη Πλοιό, ζει στα δυτικά προάστια της Αττικής, έχοντας συντροφιά -και παρηγοριά- τα εγγόνια τους.

Το 2010 ήταν καταληκτική χρονιά για εκείνη και τον σύζυγό της, μια και το νήμα της ζωής του μονάκριβου παιδιού τους κόπηκε πρόωρα, βυθίζοντάς τους στο πένθος! Ποια είναι όμως η πανέμορφη γυναίκα που, με τον τίτλο της Σταρ Ελλάς 1961, κατάφερε να κάνει καριέρα στο μόντελινγκ, στην υποκριτική, αλλά και στο τραγούδι; Η Ελευθερία ντε Λούτζιο γεννήθηκε στο Αργος Αργολίδας, στις 11 Φεβρουαρίου 1944, από πατέρα Ιταλό και μητέρα Ελληνίδα.

Σε ηλικία μόλις ενός έτους, η οικογένειά της εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου διαμένει μέχρι σήμερα. Η ομορφιά της, από πολύ μικρή ηλικία, ήταν το εισιτήριό της για να γίνει ένα από τα σημαντικά πρόσωπα της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Σε ηλικία 15 ετών έδωσε εξετάσεις ως εξαιρετικό ταλέντο στο θέατρο «Rex» με το έργο του Γκαρθία Λόρκα «Ματωμένος Γάμος» και πέρασε παμψηφεί. Αυτό ήταν! Υστερα από τη συγκατάθεση και των γονιών της, γράφτηκε στη Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου «Λυκούργος Σταυράκος». Και μπορεί οι ρόλοι της στα κινηματογραφικά έργα να ήταν μικροί, ωστόσο οι δάσκαλοί της στη σχολή ήταν ογκόλιθοι της υποκριτικής τέχνης: Θεοδοσιάδης, Βανδής, Καλλέργης, Ληναίος, Καρούσος κ.ά.

Στις ΗΠΑ

Η πρώτη επαγγελματική δουλειά της ήταν το 1960, στο θεατρικό έργο «Νυφιάτικο τραγούδι» του Νότη Περγιάλη. Οπως γράφουν οι κριτικές εκείνης της περιόδου, η ομορφιά της ήταν τόσο εκθαμβωτική, που ήταν σχεδόν βέβαιη η συμμετοχή της στα ελληνικά καλλιστεία. Ετσι, το 1961 εξελέγη Σταρ Ελλάς και αμέσως αναχώρησε για το Μαϊάμι των ΗΠΑ, όπου συμμετείχε στον διαγωνισμό «Μις Υφήλιος», στον οποίο, ως Ρία Δελούτση πια, κατέκτησε τον τίτλο Μις Φιλία! Αμέσως της προτάθηκε να παραμείνει στις ΗΠΑ για να συμμετάσχει σε ταινία του Χόλιγουντ. Ωστόσο, εκείνη ήταν δεμένη με την οικογένειά της, με αποτέλεσμα να επιστρέψει και να συνεχίσει τις σπουδές της. Το 1962 τελείωσε το γυμνάσιο και συγχρόνως αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή. Εδωσε εξετάσεις στην Ανώτατη Κρατική Επιτροπή και πήρε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος της ηθοποιού. Τον χειμώνα του ίδιου έτους έκανε το επαγγελματικό ντεμπούτο της στη σκηνή, ως πρωταγωνίστρια του θιάσου «Ιορδάνη Μαρίνου», στο έργο «Η βροχή» του Σόμερσετ Μομ. Από εκεί και πέρα, ο δρόμος του θεάτρου και του κινηματογράφου άνοιξε διάπλατα για εκείνη. Ερμήνευσε έναν εντυπωσιακό ρόλο σουμπρέτας και πήρε τις καλύτερες κριτικές.

Θεατρικές παραστάσεις

Αν και έπαιξε σε δεκάδες θεατρικές παραστάσεις, η Ρία Δελούτση έχει μείνει στη συνείδηση όλων ως μια από τις σεξοβόμβες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. Εχει γυρίσει 32 ταινίες: «Η Παριζιάνα», «Ο γίγας της Κυψέλης» «Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο», «Ξύπνα, κορόιδο» κ.ά. Το 1970, παράλληλα με το θέατρο, εμφανίστηκε στην κοσμική ταβέρνα «Παλιά Αθήνα» με τους Ρένα Βλαχοπούλου, Κλειώ Δενάρδου, Γιάννη Φλερύ, Λίντα Αλμα και την ορχήστρα του Λυκούργου Μαρκέα, ενώ συμμετείχε με επίκαιρα επιθεωρησιακά νούμερα στα αναψυκτήρια της εποχής, όπως τα «Πεδίον Αρεως» του Γιάννη Οικονομίδη, «Ακρον», «Ερμής», «Βέρα», «Αλσος Φιλαδελφείας», ενώ το 1982 ασχολήθηκε επαγγελματικά και με το τραγούδι. Τραγούδησε στις κοσμικές ταβέρνες «Πλακιώτικο Σαλόνι», «Μοστρού», «Κόπα Καμπάνα», «Νέα Αθηναία».

Στις αρχές εκείνης της δεκαετίας παντρεύτηκε τον συνάδελφό της Βαγγέλη Πλοιό και απέκτησαν έναν γιο. Ωστόσο, η μοίρα τούς έπαιξε άσχημο παιχνίδι και τον έχασαν πρόωρα… Χαρακτηριστικά είναι όσα είχε γράψει το 2010 ο Βαγγέλης Πλοιός για τον χαμό του γιου του: «Γεννήθηκες στις 22/08/1972. Ησουν το σπουδαιότερο, το ουσιαστικότερο, το ομορφότερο δώρο που μας πρόσφερε ο δημιουργός μας… Μας έκανες τόσο ευτυχισμένους και τόσο υπερήφανους γονείς. Υπήρξες τέλειος γιος, γιε μου! Τέλειος πατέρας και σύζυγος! Σ’ ευχαριστούμε για τη χαρά και την ικανοποίηση που μας έδωσες στη διάρκεια της γήινης ζωής σου. Σ’ ευχαριστούμε που έζησες κοντά μας 38 ανεπανάληπτα χρόνια. Σ’ ευχαριστούμε για τα εγγονάκια που μας χάρισες. Σ’ ευχαριστούμε για όλα! “Εφυγες” το πρωί της 21ης/06/2010, καθώς πήγαινες με τη μηχανή στην εργασία σου, όπως κάθε μέρα… Αλλά αυτό το πρωινό της Δευτέρας ήταν και το τέρμα στο ταξίδι της ζωής σου… Αυτή η γριά, που βρέθηκε απ’ το πουθενά μπροστά σου, “χάραξε” την κόκκινη γραμμή της διαδρομής σου και γέμισε την άσφαλτο με το αίμα σου. Ηταν ο Χάρος που καραδοκούσε… Δεν είπαμε “αντίο”, αγόρι μου. Για εμάς δεν υπάρχει “αντίο”, μόνο “καλή αντάμωση”. Σε λατρεύουμε!» Εκτοτε, το ζευγάρι των ηθοποιών βυθίστηκε στη θλίψη…

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...