Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

Που χάθηκε ο Αλέξανδρος Γιάννου

❱❱ Ο Τζίμης της «Πολυκατοικίας» συνεχίζει την καριέρα του στην πόλη του φωτός ❱❱ Στο έργο «Γκόλφω», δίπλα στην κόρη του Γιώργου Χωραφά, έκανε το θεατρικό ντεμπούτο του στη ΓαλλίαΑπό τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Ο Τζίμης, ο νεαρός ιδιοκτήτης του video club που γνωρίσαμε στη σειρά «Η πολυκατοικία», δεν μένει πια εδώ! Ο κατά κόσμον Αλέξανδρος Γιάννου μετακόμισε πριν από οκτώ χρόνια στο Παρίσι, όπου ασχολείται με το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Δεν έφυγε λόγω της κρίσης, απλώς συνέπεσε η εποχή. Βλέπετε, είναι μισός Ελληνας και μισός Γάλλος, και αυτό το ταξίδι το ανέβαλλε συνεχώς. Μάλιστα, ήταν τόσο μεγάλη η λαχτάρα του να συνεχίσει τη ζωή και την καριέρα του στην πόλη του φωτός που το αποφάσισε όταν ακόμη έπαιζε στην επιτυχημένη κωμική σειρά του Mega. «Ηταν μια ανάγκη δική μου να δω και να ανακαλύψω καινούργια πράγματα σε σχέση με το θέατρο, συν το ότι έχω γεννηθεί στο Παρίσι -η μητέρα μου είναι Γαλλίδα- και δεν μου δόθηκε ποτέ η ευκαιρία να ζήσω ουσιαστικά σ’ αυτήν την πόλη. Ηταν κάτι που το ήθελα χρόνια και ίσως κάτι το οποίο είχα ορκιστεί πως θα έκανα. Αν θες, ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, να τα παρατήσω όλα και να σηκωθώ να φύγω, για λίγο, για πολύ, για πάντα… Ποιος ξέρει;» είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

H αλλαγή χώρας και τρόπου ζωής δεν ήταν εύκολη. Ωστόσο, ο Αλέξανδρος Γιάννου έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά και δημιούργησε μια θεατρική ομάδα, στην οποία συνεργάζεται με την Ελένη Αποστολοπούλου. Το πρώτο έργο που ανέβασαν και απέσπασε καλές κριτικές ήταν η «Γκόλφω» με πρωταγωνίστρια τη Ζωή Χωραφά, την κόρη του διάσημου πρωταγωνιστή Γιώργου Χωραφά. Ακολούθησε ακόμη μία μεγάλη επιτυχία, το μιούζικαλ «Le bal des abeilles» («Ο χορός των μελισσών«) στο «Θέατρο 12», όπου, εκτός από τον ρόλο του, ο Αλέξανδρος Γιάννου έπαιζε πιάνο και τραγουδούσε.

Ο 35χρονος ηθοποιός είναι απόφοιτος της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων! Σπούδασε υποκριτική στο Studio Παράθλαση της Μόνας Κιτσοπούλου, στη Θεσσαλονίκη, και κατόπιν φοίτησε στην Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Δήλος» της Δήμητρας Χατούπη.

«Ηθοποιός δεν επιλέγεις να γίνεις. Είναι μια βαθύτερη ανάγκη να επικοινωνήσεις και να εκφραστείς. Είναι κάτι που σε “τρώει” μέσα σου. Ετσι κι εμένα με “έφαγε”! Και να ‘μαι εδώ, σχεδόν 10 χρόνια μετά τα πρώτα μου βήματα στη δραματική σχολή και έπειτα στη σκηνή, στην οθόνη, στο πανί. Δεν θυμάμαι ποτέ να ήθελα να κάνω κάτι άλλο πέρα από αυτό, ακόμη και σήμερα, παρά τις όποιες δυσκολίες και πίκρες, γιατί δεν είναι ένα επάγγελμα μόνο φώτα και στρας. Νομίζω πως, αν γυρνούσα πίσω τον χρόνο, το ίδιο θα έκανα ξανά και ξανά και ξανά. Είναι το μόνο πράγμα που με έκανε να νιώθω γεμάτος. Και ίσως διαφορετικός από τους υπόλοιπους. Οχι καλύτερος, απλώς ξεχωριστός» ανέφερε παλιότερα, μιλώντας για την απόφασή του να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Η πρώτη του φορά

Ανέβηκε πρώτη φορά στο σανίδι δίπλα στον Νίκο Μπουσδούκο στην παράσταση «Μιλώντας με…» και κατόπιν με τον Κωστή Καπελώνη στα «Παραμύθια του κόσμου όλου». Στην τηλεόραση έκανε το ντεμπούτο του το 2006 στη σειρά του Νίκου Περράκη «Λούφα και παραλλαγή», ακολούθησαν «Οι ιστορίες από την απέναντι όχθη», το 2009 έπαιξε στον «Καρυωτάκη» και κατόπιν στο «50-50» και στην «Πολυκατοικία». Στην 12ετή καριέρα του έχει εργαστεί επίσης ως δάσκαλος θεατρικού παιχνιδιού σε παιδιά και ενήλικες, ενώ έχει εμφανιστεί και στις κινηματογραφικές ταινίες «Η χορωδία του Χαρίτωνα», «ΝΗSOS 1» και «ΝΗSOS 2», «Amore mio».

«Είμαι Eλληνας και φυσικά επιστρέφω όταν υπάρχει μια καλή πρόταση. Αυτό συνέβη με την ταινία “Amore mio” του Χρήστου Δήμα, για τον οποίο έχω πει πως, και στην Αυστραλία να ήμουν, πάλι θα ερχόμουν, πόσο μάλλον τώρα, που το Παρίσι είναι λιγότερο από τρεις ώρες με το αεροπλάνο» είχε δηλώσει στην «Espresso» με αφορμή την προβολή του εν λόγω φιλμ.

Η φετινή συμμετοχή του στη γαλλική ταινία «La trajectoire du homard» του σκηνοθέτη Lionel Nakache έμελλε να του χαρίσει μοναδικές στιγμές στην καριέρα του, αφού το έργο έλαβε βραβείο στο Φεστιβάλ Champs Elysées.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...