«Ελληνας ο Ιησούς»!

❱❱ Οργισμένες αντιδράσεις για ντοκιμαντέρ του Amazon Prime που υποστηρίζει ότι ο Χριστός ήταν ο φιλόσοφος Απολλώνιος ο Τυανέας

Ο Ιησούς «πρωταγωνιστεί» σε ντοκιμαντέρ του Amazon Prime, το οποίο υποστηρίζει ότι δεν ήταν Εβραίος, όπως πιστεύουν οι ιστορικοί, αλλά Ελληνας.

Το «Bible Conspiracies» («Συνωμοσίες της Βίβλου») ανασύρει μια παλιά θεωρία, σύμφωνα με την οποία το κεντρικό πρόσωπο της Καινής Διαθήκης φέρεται ότι είναι ο Ελληνας φιλόσοφος Απολλώνιος ο Τυανέας, που την εποχή του ήταν γνωστός ως «ο υιός του Θεού».

Σύμφωνα με την «Daily Mail», το ντοκιμαντέρ, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2016, βασίζει τον ισχυρισμό του στις πολλές ομοιότητες που εμφανίζει η φιγούρα του Ιησού με τον Απολλώνιο τον Τυανέα. Οπως αναφέρει, ο Ιησούς και ο φιλόσοφος έζησαν περίπου την ίδια χρονική περίοδο, είχαν μακριές γενειάδες, δίδαξαν περίπου για τα ίδια πράγματα και είχαν και οι δυο οπαδούς που πίστευαν ότι ο δάσκαλός τους ήταν «υιός του Θεού».

Ο Απολλώνιος ο Τυανέας, όπως αναφέρει το ντοκιμαντέρ, ήταν οπαδός της πυθαγόρειας φιλοσοφίας, «απορρίπτοντας τη σάρκα, το κρασί και τις γυναίκες… δεν φορούσε παπούτσια και άφηνε τα μαλλιά και τα γένια του να μεγαλώσουν», ενώ είχε έδρα τον ναό του Ασκληπιού.

Επίσης, όπως και ο Ιησούς, φέρεται ότι έκανε θαύματα, μεταξύ των οποίων η ανάσταση νεκρών. Οι οπαδοί του Ελληνα φιλοσόφου, πάντα κατά τα λεγόμενα του «Bible Conspiracies», πλήθαιναν και ανάμεσά τους ήταν αργότερα ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Αυρηλιανός, ο οποίος «δεσμεύτηκε να χτίσει ναούς και να δημιουργήσει αγάλματα προς τιμή του».

Οργισμένες ήταν οι αντιδράσεις, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, πολλών από αυτούς που είδαν το αμφιλεγόμενο ντοκιμαντέρ, οι οποίοι κατηγόρησαν του παραγωγούς τους ότι δεν απέδειξαν καμία συνωμοσία, καθώς οι ισχυρισμοί τους είναι παντελώς αβάσιμοι από ιστορικής άποψης.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ