Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Προδοσία εκ των έσω για Αντζελίνα Τζολί

Προδομένη από το «αίμα της» φέρεται ότι νιώθει η...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Που χάθηκε ο Σταύρος Ντάφλος

❱❱ Την τελευταία διετία ο ανιματέρ έχει αναλάβει  να ξεσηκώνει το κοινό στον «Τροχό της τύχης» του Star

Από τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Εγινε γνωστός από τη θρυλική εκπομπή «Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό», όπου είχε τη δική του χιουμοριστική στήλη, αλλά από τότε δεν τον είδαμε ξανά στο «γυαλί».

Ωστόσο αν και οι τηλεθεατές έχασαν τον Σταύρο Ντάφλο από τις οθόνες τους, εκείνος παραμένει πιστός στρατιώτης της TV πίσω από τις κάμερες αφού είναι ένας από τους πιο γνωστούς ανιματέρ σε τηλεπαιχνίδια και σόου… Ο ρόλος του είναι να ξεσηκώνει το κοινό που συμμετέχει σε αυτά και τα τελευταία δύο χρόνια βρίσκεται με επιτυχία στον «Τροχό της τύχης» με τον Πέτρο Πολυχρονίδη, στο Star. Παράλληλα, εργάζεται ως κλόουν, διασκεδάζοντας μικρούς και μεγάλους, σε παιδικά πάρτι.

«Από μικρός ήθελα να κάνω τον κόσμο να γελάει. Τους μίλαγα, τους έκανα διάφορα αστεία και όταν δεν με πρόσεχαν τους γύριζα το μάγουλο προς τα μένα για να με προσέξουν…» λέει στην «Espresso». Ομως, ο πατέρας του ήταν αντίθετος στο να γίνει ηθοποιός και γι’ αυτό έδωσε κρυφά εξετάσεις, ως εξαιρετικό ταλέντο, στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη, όπου πέρασε με υποτροφία! Το 1976 μπήκε στο επάγγελμα συμμετέχοντας σε πρόζες, επιθεωρήσεις και βαριετέ της εποχής, πλάι σε μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως οι Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μαρίκα Νέζερ, Χρόνης Εξαρχάκος, Ζωζώ Σαπουντζάκη, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Τιτίκα Στασινοπούλου, Γιώργος Παπαζήσης, Σπύρος Καλογήρου, Μιράντα Κουνελάκη, Θέμης Ανδρεάδης και πολλοί άλλοι. Στα παρασκήνια μιας παράστασης με τη Ζωζώ τη μιμήθηκε και αυτό αποτέλεσε την αφορμή να την υποδυθεί και στη σκηνή!

Μιμήσεις

«Ο θίασος ήταν του Γιώργου Κωνσταντίνου και της Ζωζώς Σαπουντζάκη, και στην παράσταση που ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη εγώ εμφανιζόμουν στη σκηνή μαζί της ως… άλλη Ζωζώ! Επεφτε πολύ γέλιο» θυμάται σήμερα και μας εξηγεί ότι η μεγάλη άνεση που είχε στις μιμήσεις, σε συνδυασμό με τη μεγάλη αγάπη του στη σάτιρα, τον οδήγησε στο να αφήσει το θέατρο και να γίνει «νουμερίστας» με τα δικά του σατιρικά, σε κέντρα όπου τραγουδούσαν η Καίτη Γκρέυ, ο Σπύρος Ζαγοραίος, η Χαρούλα Λαμπράκη, ο Σταμάτης Γονίδης και άλλοι σπουδαίοι τραγουδιστές.

f1 19

«Εμφανιζόμουν σε όλη την Ελλάδα και στη Γερμανία για 10 χρόνια – από το 1980 έως το 1990. Στα προγράμματά μου έκανα μιμήσεις αγαπημένων καλλιτεχνών και πολιτικών, όπως η Βίκυ Λέανδρος, ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, αλλά και η Αλίκη Νικολαΐδου, που ήταν μια ιδιαίτερη τηλεπερσόνα εκείνης της εποχής» τονίζει και προσθέτει με χαρά ότι τότε που είχε γίνει ο ντόρος με το ειδύλλιο και μετέπειτα τον γάμο του Ανδρέα Παπανδρέου με τη Δήμητρα Λιάνη κυκλοφόρησε τρία σατιρικά CDs με τους τίτλους «Τα Λιανοκέρατα», «Ο γάμος του λεβέντη εδώ και τώρα» και «Προκάναμε και το κάναμε», που είχαν μεγάλη απήχηση και πούλησαν πολύ.

Ιδιωτική τηλεόραση

Ο Σταύρος Ντάφλος, ως πολύπλευρο ταλέντο, δεν έλειψε και από τα προγράμματα γνωστών αναψυκτηρίων της εποχής (Αλσος του Γιώργου Οικονομίδη και Παλλήνη). Στη δεκαετία του ’90 και με τον ερχομό της ιδιωτικής τηλεόρασης μπήκε δυναμικά στα τηλεπαιχνίδια του Μega ως ανιματέρ, ξεκινώντας από το «Μεγάλο παζάρι» και συνεχίζοντας με τον «Τροχό της τύχης», το «Βλας Μπακ», τα «Αλλα κόλπα», το «Ραντεβού στα τυφλά», το «Κόντρα πλακέ» και συνέχισε στα «Ελλάδα, έχεις ταλέντο», «X-Factor» στον ΑΝΤ1 και σε πολλά άλλα. Το 1993 συμμετείχε στο «Χαμογελάτε, είναι μεταδοτικό», στο οποίο έκανε on camera το παιχνίδι της παντομίμας. «Επρεπε με τις μεταμφιέσεις μου και με τις κινήσεις μου να καταλάβει ο παίκτης για ποιο τραγούδι μιλάω.

f2 36

Ερχονταν τα φαξ στο Mega -μου τα έδειξε η καθαρίστρια-, στα οποία ο κόσμος ζητούσε να βγαίνω πιο πολύ στον αέρα γιατί γελούσε. Η εκπομπή ήταν τρεισήμισι ώρες και εγώ έβγαινα το πολύ τρία λεπτά… Το αποτέλεσμα ήταν την επόμενη σεζόν να μην ξαναβγώ, με “έκοψαν”» μας λέει γελώντας και, στην ερώτησή μας γιατί δεν πήρε ποτέ δική του χιουμοριστική εκπομπή, η απάντησή του είναι ότι δεν ζήτησε ποτέ και τίποτα από κανέναν!

Θεωρεί τον εαυτό του και τον Πάνο Τρικαλιώτη τους δύο καλύτερους ανιματέρ της ελληνικής τηλεόρασης και έχει μόνο καλά λόγια να πει για τους παρουσιαστές με τους οποίους συνεργάστηκε… Ωστόσο, ξεχωρίζει τον Γιώργο Πολυχρονίου, τον οποίο χαρακτηρίζει «κύριο σε όλα του». Επίσης, όπως αναφέρει, με τον Πέτρο Πολυχρονίδη έχουν δέσει πολύ και κάνουν πολλά αστεία μεταξύ τους, αλλά και με το κοινό. «Μου έχει κάνει εντύπωση η συμπεριφορά του: με το που μπαίνει στο στούντιο και πριν αρχίσει το γύρισμα, τους χαιρετάει όλους έναν έναν, διά χειραψίας!» υποστηρίζει. Ο Σταύρος Ντάφλος είναι παντρεμένος, εδώ και 36 χρόνια, με την Τζένη και έχουν τρία παιδιά: τον Στέλιο, τον Παναγιώτη -από τον οποίο έχει ένα εγγονάκι, τον πέντε μηνών Σταύρο τζούνιορ- και την Αναστασία.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...