Ο «νόμος» του Ατζούν στο «Survivor Ελλάδα – Τουρκία»

❱❱ Πώς ο «τηλε-σουλτάνος» Ατζούν Ιλιτζαλί δεν αφήνει να βγαίνουν πλάνα με σύμβολα της θρησκείας μας που θα ενοχλούσαν τους συμπατριώτες του

Ο «νόμος» του Ατζούν Ιλιτζαλί βασιλεύει στο reality «Survivor: Ελλάδα – Τουρκία»! Ο «τηλε-σουλτάνος» των realities από τη θέση ισχύος στην οποία βρίσκεται φροντίζει να μην… ενοχλεί τους συμπατριώτες του με πλάνα που θα μπορούσαν να τους θορυβήσουν. Τι εννοούμε;

Τυχαίο που φέτος δεν βλέπουμε τους Ελληνες παίκτες να κάνουν τον σταυρό τους πριν από τα αγωνίσματα, να κρατούν τα φυλακτά τους ή να φιλούν τα κομποσκοίνια τους, όπως βλέπαμε σε προηγούμενα «Survivor»; Δεν νομίζουμε! Μάλλον ο Τούρκος παραγωγός, που «κρατά το καρπούζι, κρατά και το μαχαίρι», απαξιώνει τα σύμβολα της θρησκεία μας για να μην ενοχλεί τους ομοθρήσκους του.

Δεν φτάνει ο χλευασμός που έχουμε υποστεί στα social media για τη δύναμη και την αντοχή των παικτών της ελληνικής ομάδας από τους γείτονες, κάνοντας μάλιστα προσβλητικά σχόλια για το έθνος μας, μας χτυπούν τώρα σε ακόμα ένα ευαίσθητο σημείο, αυτό της πίστης μας.

Με την παραγωγή του reality να αποτελείται κατά πλειοψηφία (αν όχι εξ ολοκλήρου) από Τούρκους, η μεροληψία υπέρ τους κι εναντίον μας δεν είναι δα και δύσκολη δουλειά… Οπως ήδη έχουμε δει, άλλωστε, τα πάντα στην εκπομπή, από την επιλογή των παικτών μέχρι τα βρόμικα, συγκαλυμμένα πολιτικά νοήματα που περνούν μέσω των αγωνισμάτων, συγκλίνουν στην αποθέωση των Τούρκων.

Με μαγιό

Στο πλαίσιο αυτό δεν θα δούμε πλάνα που να «δυναμιτίζουν» τη συντηρητική μωαμεθανική κοινωνία… Εικόνες με τα κορίτσια της τουρκικής ομάδας να κολυμπούν με τα μαγιό στην παραλία είναι μάλλον απαγορευτικές!

Δεδομένου, λοιπόν, των χαμηλών πτήσεων που κάνει και στην Τουρκία το άθλιο πρόγραμμα, ο δημιουργός του δεν θέλει να προκαλεί και οτιδήποτε προσβάλλει τη θρησκεία ή τα ήθη τους κόβεται στο μοντάζ.

Οσο για την τηλεθέαση, χαμηλές πτήσεις κάνει -και θα συνεχίσει να κάνει- το πρόγραμμα και στην Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τα νούμερά του απέναντι στο τελευταίο «Your Face Sounds Familiar» στον ΑΝΤ1, που ακόμα μία φορά το κατατρόπωσε. Το show του ΑΝΤ1 έκανε 23,1% στο γενικό σύνολο και 21,19% στο δυναμικό κοινό (18-54), με το ριάλιτι επιβίωσης του Σκάι να ακολουθεί ασθμαίνοντας με 16,3% στο σύνολο και 15,2% στο δυναμικό κοινό.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ