Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το «σουσάδικο της κόκας» στο Κολωνάκι και τα… κεράσματα άσπρης σκόνης σε φίλους!

❱❱ Τι υποστήριξαν στη δίκη ο Γεωργαντάς και ο φερόμενος ως εγκέφαλος του κυκλώματος

Πλήρη άγνοια υποστήριξε ότι είχε ο Θέμης Γεωργαντάς για το «αλισβερίσι» της άσπρης σκόνης με επίκεντρο το «σουσάδικο της κόκας», το Li Li Shu στο Κολωνάκι, του οποίου ήταν συνιδιοκτήτης. Ανοίγοντας την αυλαία των απολογιών των 27 κατηγορουμένων που θα παρελάσουν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μεταξύ των οποίων η ηθοποιός Δήμητρα Ματσούκα και ηχηρά ονόματα του επιχειρηματικού κόσμου, ο κατηγορούμενος παρουσιαστής εξήγησε πως, αν είχε αντιληφθεί την παραμικρή ύποπτη συναλλαγή, θα είχε απομακρυνθεί άμεσα από το μαγαζί και τόνισε ότι υπέστη σοκ όταν αποκαλύφθηκε πως είχε μετατραπεί σε κέντρο διακίνησης!

«Ο Χριστός και η Παναγία! Αν το είχα ακούσει, θα έλεγα ακαριαία ”σταματάω και βγαίνω εκτός”. Εχω τόσα χρόνια στον χώρο της τηλεόρασης, έχω χτίσει ένα καλό όνομα και δεν έχει ακουστεί τίποτα για μένα. Θα είχα φύγει κατευθείαν, αν είχε ακουστεί κάτι» είπε ο παρουσιαστής, επισημαίνοντας ότι πλέον δεν θα άνοιγε μαγαζί «ούτε με τη… μητέρα μου»!

Οπως εξήγησε στο δικαστήριο, θέλησε να επενδύσει κάποια χρήματα που είχε στην άκρη και, όταν η Χριστίνα Παππά τού πρότεινε να συμμετάσχει στο επαγγελματικό εγχείρημά της, την εμπιστεύτηκε.

«Με τη Χριστίνα γνωρίστηκα στο ”Dancing With The Stars”. Ηταν έμπειρη επιχειρηματίας. Αυτή την εικόνα μού έδινε, γι’ αυτό δέχτηκα να μπω στο μαγαζί» είπε, εξηγώντας ότι κατέβαλε 60.000 ευρώ για να γίνει συνεταίρος στο εστιατόριο. «Δεν έλαβα ποτέ κέρδη. Μου είχε πει η Χριστίνα ότι απόσβεση γίνεται στα τρία χρόνια και πως τότε θα πάρω λεφτά. Δεν πήρα μία, ούτε ένα ευρώ μέχρι σήμερα» πρόσθεσε στην απολογία του, διευκρινίζοντας ότι τα χρήματα που έχασε είναι το τελευταίο που τον απασχολεί:

«Εχω πικρία από αυτή την ιστορία, αλλά δεν είναι για το οικονομικό. Με πείραξε όλο αυτό που έγινε. Δεν βρίσκομαι εδώ σήμερα για τα χρήματα που έχασα, αλλά για την κατηγορία που αντιμετωπίζω. Βρέθηκα για πρώτη φορά σε εφημερίδες για τέτοια υπόθεση. Φέτος δεν παρουσίασα τη διοργάνωση της Amita Motion, όπως κάνω κάθε χρόνο» είπε, εξηγώντας ότι η υπόθεση του κόστισε επαγγελματικά και -κυρίως- ηθικά.

Οπως υποστήριξε, δεν είχε ανάμιξη στην οικονομική διαχείριση του καταστήματος, ούτε φυσική παρουσία, παρά μόνο μια δυο φορές τον μήνα που πήγαινε με φίλους για φαγητό, ενώ αναφερόμενος στις ναρκωτικές ουσίες δήλωσε… άσχετος!

Δεν πίνει ούτε ποτό

Νωρίτερα, καταθέτοντας ως μάρτυρας υπεράσπισής του, ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Τσουρός επιβεβαίωσε ότι «ο Θέμης δεν είχε καμία σχέση με τη διαχείριση του καταστήματος».

«Μπήκε ως μέτοχος, προκειμένου να επενδύσει τα χρήματα που είχε στην άκρη από την επιτυχημένη 20ετή παρουσία του στον χώρο της τηλεόρασης. Δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα – όσοι τον ξέρουν γνωρίζουν ότι δεν πίνει ούτε ένα ποτό» κατέθεσε ο δημοσιογράφος, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον παρουσιαστή «ξενέρωτο»!

Για… κεράσματα (!) σε φίλους και όχι για αγοραπωλησίες ουσιών έκανε λόγο στην απολογία του ο Σταύρος Περουκίδης, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός του κυκλώματος που εφοδίαζε με κόκα την αθηναϊκή ελίτ και παρέμενε καταζητούμενος επί δυόμισι χρόνια. Ο 53χρονος υποστήριξε πως «ό,τι έκανε το έκανε μόνος του, για δική του χρήση», ενώ στο μαγαζί είχε ρόλο… μάστορα!

«Δεν είχα σχέση με το οικονομικό κομμάτι – εγώ επισκεύαζα ό,τι χαλούσε!» υποστήριξε και εξήγησε πως κάθε εβδομάδα «έκαναν ταμείο και εκείνος πότε έπαιρνε 600, πότε 700, ακόμα και 1.000 ευρώ»!

«Το μαγαζί πήγαινε παρά πολύ καλά. Από διασήμους, υπουργούς, μέχρι τα πάντα είχε – συνοδείες αστυνομικών περίμεναν απέξω. Ηταν γνωστό σε όλη την Ελλάδα!» είπε ο κατηγορούμενος και υποστήριξε:

«Δεν ήταν μαγαζί που πουλάγαμε κοκαΐνη. Από τους 160 πελάτες που είχε μέσα το μαγαζί, κάναμε κόκα τρία άτομα. Δεν γνώριζαν για τα ναρκωτικά οι υπόλοιποι». Σε άλλο σημείο της απολογίας του μίλησε για τους επώνυμους πελάτες: «Κοινό μυστικό ήταν ποιοι διάσημοι έκαναν κοκαΐνη. Δεν κάναμε χρήση με τέτοιον τρόπο, ώστε να βουίξει ο τόπος. Μπορεί κάποιος να μου έδινε 200 ευρώ και να μου έλεγε ”ψώνισε κάτι, να έχουμε το βράδυ, να κάνουμε παρέα”. Δεν είναι δυνατόν να πήγαινα να πιάσω πελάτες στα τραπέζια και να τους λέω ”πάρτε ό,τι θέλετε, έχω τα πάντα από ναρκωτικά”… Ημασταν μια παρέα που κάναμε όλοι μαζί χρήση. Ευτυχώς που έγινε αυτό και σταμάτησα» είπε στο δικαστήριο, ενώ αναφερόμενος στον Θέμη Γεωργαντά είπε ότι είναι ο μόνος για τον οποίο «κόβει το κεφάλι του ότι δεν έχει καμία σχέση με ναρκωτικά». Οι απολογίες θα συνεχιστούν στις 5 Μαρτίου.

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...