Στο σανίδι της «ψαραγοράς»

❱❱ Η Ρούλα Πατεράκη ανέβασε παράσταση στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου με πρωταγωνίστρια  τη Νίκη Σερέτη«Ψάρια πουλάω και… τέχνη προσφέρω»! Στην Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου δόθηκε η πρώτη παράσταση του έργου «Πεθαίνω σαν χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία της Ρούλας Πατεράκη.

Η Νίκη Σερέτη και ο υπόλοιπος πολυπληθής θίασος βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στην ιστορική ψαραγορά για μία και μοναδική performance, στον χώρο όπου τα πρωινά στοίβες με καφάσια γεμάτα ψάρια καταφθάνουν από τον Σαρωνικό και το Αιγαίο, με τους εμπόρους να φωνάζουν, διαφημίζοντας τη φρέσκια πραμάτεια τους.

26 f2 7804 dimitris dimitriadis royla pateraki 1722019

Οι ηθοποιοί βρέθηκαν στο σημείο «μηδέν» στο Κερατσίνι, εκεί όπου η θάλασσα συναντά τη στεριά, και ανταποκρίθηκαν με επιτυχία στο εγχείρημα να βρεθούν εκτός σκηνής.

Στην πρώτη παράσταση παρουσίασαν την «Εκδρομή», υπενθυμίζοντας την προγενέστερη ιστορική ημερομηνία της Συμφωνίας της Βάρκιζας, που έλαβε χώρα τη 12η Φεβρουαρίου 1945. Η δεύτερη, με τίτλο «Η Εκπνοή», θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 13 Μαρτίου, στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, υπενθυμίζοντας το αναπότρεπτο ρητό: «Ανθρωποι εξαφανίστηκαν για πάντα μέσα στη νύχτα του θανάτου, μα τους θυμούνται όλοι ως τους μεγάλους ηθοποιούς της πόλης του Πειραιά».

Οσο για την τρίτη παράσταση, με τίτλο «Η Εκταφή», θα παρουσιαστεί στον υπό κατασκευή τερματικό σταθμό του μετρό στον Πειραιά την Τρίτη 9 Απριλίου, υπενθυμίζοντας ότι η 9η Απριλίου 1940 ήταν η ημέρα εισβολής των γερμανικών στρατευμάτων στη Θεσσαλονίκη.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ