Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μελάνια πουλάει… κολιέ για χάρη του Τραμπ

Τον δημιουργικό οίστρο της επιστράτευσε η Μελάνια Τραμπ για...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν...

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 23 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πριν αρχίσετε να εκνευρίζεστε με τις υποδείξεις των...

Εγινε αγνώριστος για χάρη του… Σεφέρη

❱❱ Ο Γιώργης Κοντοπόδης μιλά για την απίστευτη μεταμόρφωσή του στη νέα σειρά της ΕΡΤ «Εξι νύχτες στην Ακρόπολη»

Από την
ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

Μετά τη «Ζωή εν τάφω», τη σειρά που στηρίχτηκε στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Στράτη Μυριβήλη, η ΕΡΤ ετοιμάζει ακόμα μία παραγωγή, η οποία θα βασίζεται στο μυθιστόρημα του Γιώργου Σεφέρη «Εξι νύχτες στην Ακρόπολη». Θα αρχίσει να προβάλλεται πιθανότατα την ερχόμενη τηλεοπτική σεζόν, ωστόσο τα γυρίσματα έχουν ήδη αρχίσει.
Τη σκηνοθεσία της σειράς έχει ο Γιάννης Διαμαντόπουλος, το σενάριο υπογράφει ο Δημήτρης Γιαμλόγλου και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε, μεταξύ άλλων, την Κατερίνα Μισιχρόνη, τη Γρηγορία Μεθενίτη, τον Φοίβο Μακριανό, τον Γιώργο Μερτζιάνη, τη Θωμαΐδα Ανδρούτσου και τον Γιώργη Κοντοπόδη, ο οποίος μιλά στην «Espresso» για όσα θα παρακολουθήσουμε στη μικρή μας οθόνη και για την… ολική μεταμόρφωσή του για τις ανάγκες του ρόλου.

giorgis kontopodis 2

«Εκτός από το extreme, ξανθό μαλλί, που χρειάστηκαν πέντε ώρες για να γίνει με ντεκαπάζ και διπλή βαφή, στο σύνολο ο συγκεκριμένος ρόλος είναι ακραίος. Κάναμε τέσσερα δοκιμαστικά για να καταλήξουμε στο τελικό αποτέλεσμα, ενώ και ενδυματολογικά ο ήρωας που υποδύομαι ξεφεύγει από χώρο, χρόνο και εποχή» αναφέρει ο ηθοποιός, που έγινε ευρέως γνωστός από τον ρόλο του στη σειρά του Βασίλη Θωμόπουλου «Κάτι χωρισμένα παλικάρια». «Κάνω τον Λογκομάνο, τον γκουρού της παρέας των επτά νέων διανοούμενων στην Αθήνα το 1928. Αυτοί, ως ένα πνευματικό στοίχημα, συναντιούνται στην Ακρόπολη για έξι συνεχείς πανσελήνους, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τον κρυμμένο συμβολισμό του μνημείου και να δώσουν νόημα στις ανέλπιδες ζωές τους» μας λέει αναφερόμενος στην ιστορία και προσθέτει: «Είναι ένας ρόλος που από το πρώτο επεισόδιο θα γίνει γνωστός! Είναι τέτοια τα χαρακτηριστικά του που το κοινό θα περιμένει πότε θα εμφανιστεί. Ο Λογκομάνος θα εμφανιστεί στο 3ο επεισόδιο και η παρουσία του θα είναι καταλυτική, θα αλλάξει τα πάντα» αναφέρει.

«Υπέροχοι φυσικοί χώροι»

Αφού μοιράζεται μαζί μας τη χαρά και τον ενθουσιασμό του που είναι μέρος αυτής της σειράς, μας μιλά για τα γυρίσματα, τα οποία, όπως αναφέρει, γίνονται με κινηματογραφικό τρόπο. «Γίνονται σε υπέροχους φυσικούς χώρους, όπως ένα νεοκλασικό στο Μεταξουργείο. Ανυπομονούμε όλοι πότε θα έρθει η ώρα που θα ανεβούμε για γύρισμα στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης» μας λέει και συμπληρώνει: «Νιώθω σαν να κάνω ταινία υψηλών προδιαγραφών και είμαι πολύ ευτυχισμένος, γιατί το αποτέλεσμα είναι πραγματικά εξαιρετικό. Δύσκολα μπορώ να περιγράψω με λόγια τα συναισθήματά μου» τονίζει με ενθουσιασμό μικρού παιδιού και δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον σκηνοθέτη της σειράς: «Τον Γιάννη Διαμαντόπουλο τον γνώρισα το 2004. Είχα παρακολουθήσει δουλειές του και έλεγα “Τι ωραία που θα ήταν να μπορέσω να δουλέψω μ’ αυτόν τον άνθρωπο”. Αυτή η συνεργασία εκκρεμεί από τότε και τώρα νιώθω απόλυτη ευτυχία που γίνεται και δη μ’ ένα τόσο υπέροχο έργο και έναν τόσο ιδιαίτερο ρόλο»! Εκτός από τα γυρίσματα της σειράς, αυτήν την περίοδο ο Γιώργης Κοντοπόδης πρωταγωνιστεί στα θεατρικά έργα «Και τα αγόρια κλαίνε» και «Οταν πεθάνω θάψτε με στο facebook», στο θέατρο Μπέλλος.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...