Παρασκευή, 16 Μαΐου, 2025

Σε μία κλωστή η συνεργασία του Ατζούν με τον Σκάι

Θρίλερ με τον Ατζούν Ιλιτζαλί και τον Σκάι! Μήπως...

Κατερίνα Λιόλιου: Συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Η Κατερίνα Λιόλιου ετοιμάζεται για την πρώτη μεγάλη συναυλία...

Ελευθερίου: Ε, όχι και ζευγάρι με τον Λιάγκα

Σε μία αποκαλυπτική εξομολόγηση προχώρησε η Κάλια Ελευθερίου, μιλώντας...

«Άγιος έρωτας»: Η Χλόη «ανακρίνεται» για τη σχέση της με τον π....

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Άγιος έρωτας».Ο Παύλος, ύστερα από το...

«Ηταν τραγούδι του Παντελή»

❱❱ Η μητέρα του Παντελίδη κατέθεσε στο δικαστήριο για την «πατρότητα» του «Απομακρυνθήκαμε», που διεκδικεί και ο Σπύρος Μακρής – ΜαγδάληςΑπό την
Ντέμη Ντάβαρη

Μάχη για την «πατρότητα» του τραγουδιού «Απομακρυνθήκαμε» έδωσαν χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη και ο συνθέτης-τραγουδιστής Σπύρος Μακρής – Μαγδάλης, μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν προ διμήνου σε βάρος του οι συγγενείς του αδικοχαμένου καλλιτέχνη.

«Το συγκεκριμένο τραγούδι μάς ειδοποίησαν τον Γενάρη του 2019 ότι ο κ. Μαγδάλης, με το ψευδώνυμο Μακρής, το έχει ανεβάσει σε ιστότοπο με πληρωμή, με πρόσωπο μισό δικό του και μισό του γιου μου» κατέθεσε στο δικαστήριο η μητέρα του Παντελή Παντελίδη, Αθηνά, που ζητά στην αίτησή της να κατέβει από την πλατφόρμα του YouTube η εκτέλεση της συγκεκριμένης μπαλάντας από τον Σπύρο Μακρή.

«Το τραγούδι το γνώριζα και το έχω με τη φωνή του Παντελή» συνέχισε, εξηγώντας ότι «το έχω δει εν τη γενέσει του, όταν το έφτιαχνε ο Παντελής, ανήμερα Καθαράς Δευτέρας του 2015».

«Το τραγούδι αυτό γεννήθηκε στο σπίτι του Παντελή. Τον έχει τραβήξει και φίλος του με το κινητό του, ενώ μετά τον θάνατό του κάποιος το ανέβασε στο facebook… Είναι ψυχοφθόρο όλο αυτό για μένα, ξέρετε…» κατέθεσε η Αθηνά Παντελίδη, διευκρινίζοντας ωστόσο πως, αν και στο facebook έχει ανέβει μόνο το ρεφρέν, η ίδια έχει στην κατοχή της ολόκληρο το τραγούδι.

Από το 2014

Αντικρούοντας τους ισχυρισμούς της μητέρας του Παντελή Παντελίδη, συνεργάτης του Σπύρου Μακρή που κατέθεσε στο δικαστήριο υποστήριξε πως άκουσε το άσμα, που αποτελεί «μήλον της Εριδος», για πρώτη φορά το 2014 από τον εναγόμενο καλλιτέχνη.

«Περίπου στα μέσα της χρονιάς, το άκουσα από τον κ. Μακρή στο στούντιο στο Μεταξουργείο. Τους στίχους τούς θυμάμαι από τότε. Η μουσική είναι η ίδια, αλλά τότε δεν ήταν ολοκληρωμένο ορχηστρικά» κατέθεσε ο μάρτυρας, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «θεωρείται ολοκληρωμένο σαν τραγούδι από τότε».

Αναφερόμενος στη διαδικασία κατοχύρωσης ενός τραγουδιού, υποστήριξε πως, όταν γράφεται ένα τραγούδι σε πρόγραμμα, παίρνει μια ημερομηνία που δεν αλλάζει και φαίνεται πότε γράφτηκε. «Δεν ξέρω γιατί δεν το κατοχύρωσε. Πιστεύω ότι είχε στο μυαλό του το πρόγραμμα logic και ότι δεν μπορούσε να του το κλέψει κάποιος» είπε ο μάρτυρας, που δήλωσε άγνοια όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου αν ο Σπύρος Μακρής έγραψε το τραγούδι για τον εαυτό του ή για τον Παντελή Παντελίδη.

Το «παρών» στο δικαστήριο έδωσε και ο Σπύρος Μακρής, ο οποίος επιβεβαίωσε πως έγραψε το συγκεκριμένο τραγούδι τον Οκτώβριο του 2014. 

«Στις αρχές του 2015 είχε έρθει στο στούντιο ο Παντελίδης, ξημερώματα. Είχε κάποιους συνεργάτες του εκεί, που ηχογραφούσαν πνευστά. Μόλις τον είδα από το τζάμι, τον χαιρέτησα και ένας κοινός φίλος είπε ότι γράφω τραγούδια. Του έβαλα ένα τραγούδι και του άρεσε, και του το έδωσα σε ένα στικάκι» εξήγησε.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μαρούσα Στρογγύογλου: Η Αφροδίτη του «Άκρως Οικογενειακόν» ποζάρει με τα παιδιά της

Η Μαρούσα Στρογγύογλου έγινε γνωστή μέσα από τη σειρά...

Ο Ιωάννης Λύρας παντρεύεται μέσα στο καλοκαίρι τη νομικό της καρδιάς του!

Πρόταση γάμου στη σύντροφό του και μητέρα της κόρης...

Πρόβα νυφικού για την Αφροδίτη Λιάντου

Νυφούλα ντύθηκε η Αφροδίτη Λιάντου, αλλά δεν ανέβηκε τα...

«Λουκέτο» στο βραβευμένο με αστέρια Michelin resto Σπονδή!

«Λουκέτο» στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο της Αθήνας...

Η Μαριάννα Κουράκου ποζάρει στα 84 της παρέα με τις κόρες της

Η Μαριάννα Κουράκου υπήρξε σπουδαία πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου.Είχε...

Κι όμως είναι γιαγιά! Ποια κυρία πήγε να διασκεδάσει στον Αργυρό με αποκαλυπτική εμφάνιση;

Η γνωστή κυρία «ντύθηκε» και πήγε να διασκεδάσει στο...
spot_img