Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Ηταν τραγούδι του Παντελή»

❱❱ Η μητέρα του Παντελίδη κατέθεσε στο δικαστήριο για την «πατρότητα» του «Απομακρυνθήκαμε», που διεκδικεί και ο Σπύρος Μακρής – ΜαγδάληςΑπό την
Ντέμη Ντάβαρη

Μάχη για την «πατρότητα» του τραγουδιού «Απομακρυνθήκαμε» έδωσαν χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη και ο συνθέτης-τραγουδιστής Σπύρος Μακρής – Μαγδάλης, μετά την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν προ διμήνου σε βάρος του οι συγγενείς του αδικοχαμένου καλλιτέχνη.

«Το συγκεκριμένο τραγούδι μάς ειδοποίησαν τον Γενάρη του 2019 ότι ο κ. Μαγδάλης, με το ψευδώνυμο Μακρής, το έχει ανεβάσει σε ιστότοπο με πληρωμή, με πρόσωπο μισό δικό του και μισό του γιου μου» κατέθεσε στο δικαστήριο η μητέρα του Παντελή Παντελίδη, Αθηνά, που ζητά στην αίτησή της να κατέβει από την πλατφόρμα του YouTube η εκτέλεση της συγκεκριμένης μπαλάντας από τον Σπύρο Μακρή.

«Το τραγούδι το γνώριζα και το έχω με τη φωνή του Παντελή» συνέχισε, εξηγώντας ότι «το έχω δει εν τη γενέσει του, όταν το έφτιαχνε ο Παντελής, ανήμερα Καθαράς Δευτέρας του 2015».

«Το τραγούδι αυτό γεννήθηκε στο σπίτι του Παντελή. Τον έχει τραβήξει και φίλος του με το κινητό του, ενώ μετά τον θάνατό του κάποιος το ανέβασε στο facebook… Είναι ψυχοφθόρο όλο αυτό για μένα, ξέρετε…» κατέθεσε η Αθηνά Παντελίδη, διευκρινίζοντας ωστόσο πως, αν και στο facebook έχει ανέβει μόνο το ρεφρέν, η ίδια έχει στην κατοχή της ολόκληρο το τραγούδι.

Από το 2014

Αντικρούοντας τους ισχυρισμούς της μητέρας του Παντελή Παντελίδη, συνεργάτης του Σπύρου Μακρή που κατέθεσε στο δικαστήριο υποστήριξε πως άκουσε το άσμα, που αποτελεί «μήλον της Εριδος», για πρώτη φορά το 2014 από τον εναγόμενο καλλιτέχνη.

«Περίπου στα μέσα της χρονιάς, το άκουσα από τον κ. Μακρή στο στούντιο στο Μεταξουργείο. Τους στίχους τούς θυμάμαι από τότε. Η μουσική είναι η ίδια, αλλά τότε δεν ήταν ολοκληρωμένο ορχηστρικά» κατέθεσε ο μάρτυρας, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «θεωρείται ολοκληρωμένο σαν τραγούδι από τότε».

Αναφερόμενος στη διαδικασία κατοχύρωσης ενός τραγουδιού, υποστήριξε πως, όταν γράφεται ένα τραγούδι σε πρόγραμμα, παίρνει μια ημερομηνία που δεν αλλάζει και φαίνεται πότε γράφτηκε. «Δεν ξέρω γιατί δεν το κατοχύρωσε. Πιστεύω ότι είχε στο μυαλό του το πρόγραμμα logic και ότι δεν μπορούσε να του το κλέψει κάποιος» είπε ο μάρτυρας, που δήλωσε άγνοια όταν ρωτήθηκε από τον πρόεδρο του δικαστηρίου αν ο Σπύρος Μακρής έγραψε το τραγούδι για τον εαυτό του ή για τον Παντελή Παντελίδη.

Το «παρών» στο δικαστήριο έδωσε και ο Σπύρος Μακρής, ο οποίος επιβεβαίωσε πως έγραψε το συγκεκριμένο τραγούδι τον Οκτώβριο του 2014. 

«Στις αρχές του 2015 είχε έρθει στο στούντιο ο Παντελίδης, ξημερώματα. Είχε κάποιους συνεργάτες του εκεί, που ηχογραφούσαν πνευστά. Μόλις τον είδα από το τζάμι, τον χαιρέτησα και ένας κοινός φίλος είπε ότι γράφω τραγούδια. Του έβαλα ένα τραγούδι και του άρεσε, και του το έδωσα σε ένα στικάκι» εξήγησε.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...