Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Για να μην παρεξηγηθείτε, πείτε τη γνώμη σας...

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Κοκλώνης και «Queen Dina» επιμένουν ισπανικά!

❱❱ Στο κυριακάτικο «Celebrity Travel» του Οpen απολαμβάνουν γκουρμεδιές στη Μαδρίτη και επισκέπτονται το σπίτι του Ελ Γκρέκο στο ΤολέδοΟ Νίκος Κοκλώνης και η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου συνεχίζουν το ταξίδι τους στην Ισπανία, στο νέο επεισόδιο του «Celebrity Travel», που θα προβληθεί αυτή την Κυριακή, στις 17.50, στο Open. 

Ο οικοδεσπότης της ταξιδιωτικής εκπομπής και η «Queen Dina» απόλαυσαν το φαγητό τους στο φημισμένο ρεστοράν La Bola, στη Μαδρίτη, πάλαι ποτέ στέκι της Αβα Γκάρντνερ και του Ισπανού πολιτικού Χοσέ Αντόνιο Πρίμο ντε Ριβιέρα.

Οι δύο φίλοι κατάφεραν, μάλιστα, να σπάσουν το… άβατο της κουζίνας του εστιατορίου, μαγειρεύοντας παρέα με τη σεφ το απόλυτο πιάτο: Cocido Madrileno! Πρόκειται για την εθνική νοστιμιά των Μαδριλένων, η οποία περιέχει χοιρινό, ρεβίθια, μπέικον, λαρδί, κοτόπουλο και ζαρζαβατικά.

Μετά το λουκούλλειο γεύμα τους κατευθύνθηκαν οδικώς στα νότια της χώρας και στο παραμυθένιο Τολέδο. Η «Πόλη με τα τείχη» και πρώην πρωτεύουσα της χώρας, φημισμένη για την παραγωγή των καλύτερων σπαθιών στη Δύση, ανήκει από το 1986 στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO!

Τοπικές λιχουδιές

Με τα χρώματα και τα αρώματα της άνοιξης να είναι στο φόρτε τους, ο «Mr Travel» και η καλεσμένη του περπάτησαν στις πιο διάσημες οδούς και επισκέφτηκαν τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα, ανάμεσά τους το σπίτι του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου… Ενα μουσείο στο ιστορικό κέντρο του Τολέδο, όπου κανείς μπορεί να θαυμάσει έργα του El Greco στη μέγιστη λαμπρότητά τους. Μετά την περιπλάνηση και τις πόζες μπροστά στα μοναδικής ομορφιάς και αρχιτεκτονικής κτίρια, οι πεινασμένοι celebrities τίμησαν δεόντως τοπικές λιχουδιές.

f2 epis 2 vasiliko palati

Στη συνέχεια επέστρεψαν στη Μαδρίτη. Πρώτη στάση το μουσείο Prado. Ο περίπατος στις αίθουσες ήταν ένα γλυκό ταξίδι στο παρελθόν μέσα από τα έργα σπουδαίων καλλιτεχνών και πλήθος πινάκων από τον 14ο έως τις αρχές του 19ου αιώνα. Ιδρύθηκε ως μουσείο ζωγραφικής και γλυπτικής το 1868, και αρχικά στέγασε τη βασιλική συλλογή. Καθώς τα εκθέματα όμως πλήθαιναν, έγιναν εργασίες επέκτασης και σήμερα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης. Επόμενη εξόρμηση στο φημισμένο πάρκο El Retiro, με 90.000 λουλούδια και φυτά, 1.500 δέντρα, όμορφα γλυπτά, μνημεία, δύο μουσεία, στοές και μια μαγευτική τεχνητή λίμνη. Από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα είναι η επίσημη οικία της βασιλικής οικογένειας. Το παλάτι χρησιμοποιείται πλέον μόνο για κρατικές τελετές, ενώ τον υπόλοιπο χρόνο είναι ανοιχτό στο κοινό. Ανατολικά του ανακτόρου βρίσκεται η ιστορική πλατεία Οριέντε. Η κατασκευή της άρχισε από τον Ιωσήφ Βοναπάρτη και ολοκληρώθηκε κατά τη βασιλεία της Ισαβέλας Β’ στα μέσα του 19ου αιώνα. Στο κέντρο της βρίσκονται οι Βασιλικοί Κήποι και στα δυτικά της η Βασιλική Οπερα.

Shopping lover

Η βόλτα στην πιο εμπορική οδό της πόλης, την Γκραν Βία ή αλλιώς Ισπανικό Broadway, έδωσε ανάσες ανανέωσης στον κοσμογυρισμένο Νίκο Κοκλώνη και στη shopping lover Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Ο δρόμος με τα διασημότερα εμπορικά κέντρα, ιστορικά ξενοδοχεία και μεγάλα θέατρα και κινηματογράφους δημιουργήθηκε μεταξύ 1904 και 1929, και έδωσε νέες δυνατότητες στους αρχιτέκτονες της εποχής, καθώς μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγάλα κτίρια.

Τελευταία στάση η αγορά του Αγίου Μάρκου, Mercado San Miguel, η οποία θεωρείται ο πιο συναρπαστικός γαστρονομικός «ναός» της Μαδρίτης και σημαντικότατο αρχιτεκτονικό έκθεμα!

Follow Celebrity Travel

Facebook /CelebrityTravelGR
Instagram @CelebrityTravelGR
Twitter @TravelCelebrity
#CelebrityTravelGR

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...