Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

«Ρίχτερ» στο BBC μετά τον σάλο για την… παγίδα που είχαν στήσει στην πριγκίπισσα Νταϊάνα!

Φως στις «σκοτεινές» συνθήκες κάτω από τις οποίες το 1995 ο άσημος τότε ρεπόρτερ του BBC Μάρτιν Μπασίρ κατάφερε να εξασφαλίσει την αποκλειστική συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα, που προκάλεσε πάταγο, επιχειρεί να ρίξει το δημόσιο βρετανικό κανάλι αρχίζοντας ανεξάρτητη έρευνα.

35616078 0 image a 60 1605218725358

Το σκάνδαλο «Dianagate» ανέλαβε να διαλευκάνει με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του BBC ο πρώην δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας Τζον Ντάισον, μετά τον σάλο που ξέσπασε από τις καταγγελίες του αδελφού της «θλιμμένης πριγκίπισσας» Τσαρλς Σπένσερ ότι ο Μπασίρ την εξαπάτησε προκειμένου να την πείσει να ανοίξει το στόμα της για την κρυφή σχέση του Καρόλου με την «αιώνια ερωμένη του» Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς.

1481195

Ο Τσαρλς Σπένσερ υποστηρίζει ότι ο Μπασίρ τού παρουσίασε πλαστά αντίγραφα κίνησης λογαριασμού, που έδειχναν ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας πλήρωναν δύο πρόσωπα στο παλάτι με σκοπό να κατασκοπεύουν την αδελφή του. «Εάν δεν είχα δει αυτά τα έγγραφα, δεν θα είχα ποτέ συστήσει τον Μπασίρ στην αδελφή μου» γράφει σε επιστολή στο BBC, απαιτώντας εξηγήσεις γι’ αυτές τις «ανέντιμες» μεθόδους.

Άπλετο φως

«Το BBC είναι αποφασισμένο να ρίξει άπλετο φως σε αυτά τα γεγονότα, και γι’ αυτό ζητήσαμε να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα» απάντησε ο γενικός διευθυντής του Τιμ Ντέιβι. Η έρευνα θα εξετάσει τη συμπεριφορά του Μάρτιν Μπασίρ, τα αντίγραφα κίνησης λογαριασμών, καθώς και αν το BBC γνώριζε και συνειδητά προστάτευσε τον δημοσιογράφο του.

Diana Princess of Wales during her world exclusive Panorama interview with Martin Bashir for the BBC on November 20 1995

Η συνέντευξη της Νταϊάνα στην εκπομπή «Panorama» του BBC, την οποία παρακολούθησαν 22.800.000 Βρετανοί, ήταν η πρώτη παγκόσμια αποκλειστικότητα του Μπασίρ. Ο ίδιος το 2003 «χτύπησε» ξανά με το αποκλειστικό ντοκιμαντέρ «Living with Michael Jackson» για τον Μάικλ Τζάκσον και τη σοκαριστική σχέση του με αγόρια. Ανοίγοντας την ψυχή της στον Μπασίρ το 1995, η πριγκίπισσα Νταϊάνα, που σκοτώθηκε δύο χρόνια αργότερα σε τροχαίο δυστύχημα στο Παρίσι, επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν «τρία πρόσωπα» στον γάμο της, αναφερόμενη στη σχέση του Καρόλου με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, ενώ παραδέχτηκε ότι και η ίδια είχε εξωσυζυγική σχέση.

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Να λάμψει η αλήθεια»!

Τη στήριξή του στον πρώην ανώτατο δικαστή Τζον Ντάισον, ο οποίος θα διερευνήσει το «Dianagate», εξέφρασε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

SPL5185930 029

Ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής για τον θρόνο του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος, όταν το 1995 η μητέρα του έδωσε τη συνέντευξη στον Μάρτιν Μπασίρ, ήταν μόλις 13 ετών, πέρασε τις τελευταίες δύο εβδομάδες ασκώντας έντονες πιέσεις στο BBC να προσλάβει μια κορυφαία προσωπικότητα για την έρευνα, σύμφωνα με την «Daily Mail».

Τώρα στηρίζει την έρευνα για να προστατέψει την κληρονομιά της μητέρας του, καθώς θεωρεί προσωπικό του καθήκον να βεβαιωθεί ότι θα έρθει στο φως η αλήθεια για κάθε πτυχή του σκανδάλου.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...