Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Άνοιξε η διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκη – Αναμένεται «πόλεμος» ανάμεσα στους κληρονόμους

Δημοσιεύτηκε χθες και ανοίγει σήμερα η πολυαναμενόμενη διαθήκη του παγκόσμιου Έλληνα Μίκη Θεοδωράκη, διαδικασία που πέρασε από σαράντα κύματα μέχρι να έρθει η μέρα να γνωρίσουν τα παιδιά του τι επιφυλάσσει γι’ αυτά ο πατέρας τους!

Από το Νίκο Νικόλιζα

Χθες το Ειρηνοδικείο Αθηνών δημοσίευσε τη διαθήκη, ενώ σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας του Μίκη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος θα μπορεί να ελέγξει και επισήμως τι αναφέρεται μέσα σε αυτή.

Πρώτη η «Espresso» είχε ανακοινώσει πριν από περίπου έναν μήνα την ημερομηνία δημοσίευσης της διαθήκης. Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ της «Espresso», το τελικό κείμενο της διαθήκης, στο οποίο θα μπορούν να έχουν πρόσβαση όλοι, είναι απόρροια δύο προηγούμενων διαθηκών που είχε συγγράψει ο Μίκης σε ανύποπτο χρόνο, φοβούμενος το ξαφνικό τέλος του!

f1 Με τη Μαίρη Λίντα
Η Μαίρη Λίντα με τον Μίκη Θεοδωράκη στις αρχές της δεκαετίας του ’60

Αυτό όμως που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι τι θα συμβεί με τον Νίκο Κουρή, μια και ακούγεται έντονα ως σενάριο ότι το όνομά του ενδεχομένως βρίσκεται σε μια από τις διαθήκες, με τον μουσικοσυνθέτη να έχει δώσει ο ίδιος τη συγκατάθεσή του προκειμένου να αναφέρεται το όνομά του στο Mikis Radio!

mikhs

Επίσης ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στη σύζυγο του Μίκη, Μυρτώ, την οποία κυριολεκτικά λάτρεψε! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στο τελικό κείμενο της διαθήκης, που είναι η «συμπύκνωση» δύο άλλων διαθηκών τις οποίες είχε συγγράψει σε ανύποπτο χρόνο, αναφέρεται στο πνευματικό του έργο, το οποίο θα είναι η τεράστια παρακαταθήκη του, την οποία «δένει» έτσι, ώστε κανείς να μην μπορεί να την αλλοτριώσει ή να την καταπατήσει. Επίσης αναφέρεται στο τεράστιο συγγραφικό του έργο, του οποίου τα πνευματικά δικαιώματα είχαν μεταφερθεί σε εκδοτικό οίκο της Σουηδίας κατόπιν δικής του επιλογής.

Διαβάστε επίσης: Απαγορεύτηκε στο Νίκο Κουρή να δηλώνει γιος του Μίκη Θεοδωράκη – Μπορεί όμως να χρησιμοποιεί το επίθετό του

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η κόρη του Μαργαρίτα επιθυμεί να έχει συγκεντρωμένα στην Ελλάδα όλα τα «θέματα» που έχουν να κάνουν με το όνομα Μίκης Θεοδωράκης. Σε μία από τις προηγούμενες διαθήκες του αναφέρεται πού αφήνει χειρόγραφα και προσωπικά αντικείμενα, πάντα υπό τη «σκέπη» της οικογένειάς του, ενώ γίνεται λόγος και για το μουσείο που έχει δημιουργηθεί στο πατρικό του σπίτι, στην Κρήτη.

Μίκης Θεοδωρακης Νίκος Θεοδωράκης

Όπως όλοι γνωρίζουμε, πριν από δύο εβδομάδες η κόρη του Μαργαρίτα είχε βρεθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου ο φερόμενος ως γιος του Νίκος Κουρής να σταματήσει να χρησιμοποιεί το επώνυμο «Θεοδωράκης» μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Ουσιαστικά αυτό που προσπαθούσε τις τελευταίες εβδομάδες να κάνει η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη είναι να αποτρέψει τον Νίκο Κουρή να έχει οποιαδήποτε διεκδίκηση από την πνευματική και την υλική περιουσία του Μίκη.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Βικτώρια προσπαθεί να κρύψει την ταραχή

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο αδερφός της Νταϊάνα κακοποιήθηκε στα 11 του

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ενήλικη γυναίκα έπεσε ο μικρότερος...