Δευτέρα, 18 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Η Λόλα Νταϊφά παίρνει θέση για τις δηλώσεις του Πολίτη κατά των συνεργατών του στη «Λάμψη»

Μιλάει στην Espresso για τον Χρήστο Πολίτη, την Αλίκη και τον Φώσκολο

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συνέντευξη του πάλαι ποτέ ισχυρού τηλεοπτικού Γιάγκου Δράκου, πρωταγωνιστή της θρυλικής σειράς «Λάμψη» του Νίκου Φώσκολου, Χρήστου Πολίτη.

201310312123390.0001265 POLITIS FOSKOLOS DELAPORTAS ATHINAIDA PAROYSIASI VIVLIOY FOSKOLOY 0712004

Ο σπουδαίος πρωταγωνιστής έπειτα από χρόνια αποφάσισε να «απασφαλίσει» και να μιλήσει τόσο για τη ζωή του όσο και για τα χρόνια που συνεργάστηκε με τον μεγάλο σκηνοθέτη στην τηλεόραση.

201310312057480.0005 NTAIFA FOSKOLOS KIRIAKOY 25011999

Στη συνέντευξη ο Χρήστος Πολίτης μίλησε για τις κακές σχέσεις που είχε με τον μεγάλο σκηνοθέτη, για τις αμοιβές στη «Λάμψη» και τη συμπρωταγωνίστριά του Κάτια Δανδουλάκη, καθώς και για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, που είχε επιβάλει τον Κώστα Σπυρόπουλο στη σειρά, με το όνομά του να είναι πάνω από αυτό του Χρήστου Πολίτη. Μετά την αντίδραση της Κάτιας Δανδουλάκη, ο άνθρωπος που γνώριζε τα πάντα στον ΑΝΤ1 και ήταν δεξί χέρι του Μίνωα Κυριακού και βρισκόταν επί δεκαετίες στο τιμόνι του ομίλου ως υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων, η Λόλα Νταϊφά, ανοίγει σήμερα την καρδιά της στην «Espresso» και μιλάει τόσο για τον Νίκο Φώσκολο, τον Χρήστο Πολίτη και τη «Λάμψη» όσο και για την Αλίκη Βουγιουκλάκη και την επιρροή που είχε στον αγαπημένο της Μίνωα Κυριακού.

2 4 1

«Ολα αυτά που είπε ο Χρήστος δεν θεωρώ ότι ήταν ίντριγκες, δεδομένου πως όλα έγιναν με υπογραφή συμβολαίων. Για μένα εκείνη η περίοδος ήταν από τις καλύτερες τις ζωής μου και οι δύο έγιναν φίλοι μου. Και ο Φώσκολος και ο Πολίτης» είναι τα πρώτα λόγια τής άλλοτε ισχυρής γυναίκας του ομίλου ΑΝΤ1 Λόλας Νταϊφά, η οποία προσπάθησε να κρατήσει ίσες αποστάσεις για τη χρυσή τηλεοπτική εποχή του ΑΝΤ1.201310312117270.0015 NTAIFA FOSKOLOS ME TI SIZIGO TOY IOAKIMIDOY 25011999

«Τώρα, αν ο Φώσκολος φορούσε λαμπερό σακάκι (όπως αναφέρεται στη συνέντευξη του Χρήστου), εντάξει, ο Χρήστος ίσως να μην το φορούσε. Αλλά και ο Φώσκολος ζούσε τότε την εποχή της μεγάλης επιτυχίας που για μια μεγάλη περίοδο την είχε ξεχάσει. Έγινε, λοιπόν, εκείνη η μεγάλη επιτυχία με τη “Λάμψη” και δεν μπορώ να μην πω ότι εγώ τον Φώσκολο τον θαυμάζω απεριόριστα. Ενας άνθρωπος ο οποίος κράτησε μόνος του δύο καθημερινές σειρές… γι’ αυτό μπήκε και στο βιβλίο Γκίνες.

Διαβάστε επίσης: Η αφοπλιστική απάντηση της Κάτιας Δανδουλάκη στα «καρφιά» του Χρήστου Πολίτη

Εγώ το προσπάθησα αυτό και ο Φώσκολος μπήκε με την αξία του. Για να παρακολουθεί, λοιπόν, τα έργα του τόσος κόσμος, δεν μπορούμε να προσβάλουμε τόσο κόσμο επειδή παρακολουθούσε τις σειρές του» λέει η Λόλα Νταϊφά δείχνοντας ανοιχτά την αγάπη της και τον σεβασμό της στον μεγάλο σκηνοθέτη. Τη ρωτάμε αν είχε αντιληφθεί αυτό το χάσμα που υπήρχε μεταξύ του Πολίτη και του Φώσκολου, όταν συνεργάζονταν.

«Ιδιωτικές σχέσεις δεν είχαν ποτέ. Αυτό το ξέρω. Αλλά ο Χρήστος, επειδή ήταν πολύ επαγγελματίας και τελειομανής, ήταν πάντα εντάξει στις επαγγελματικές του υποχρεώσεις. Πήγαινε πολύ πρωί στα γυρίσματα, πολύ διαβασμένος. Τι άλλο να θέλει, λοιπόν, ένας σκηνοθέτης απ’ το να έχει έναν καλό ηθοποιό, ο οποίος είναι και σωστός στα καθήκοντά του; Και είναι πολύ σπουδαίο ότι δεν υπήρξε ηθοποιός που να είπε “όχι” στον Φώσκολο» λέει συγκινημένη η Λόλα Νταϊφά.

lampsi theodoridis dikastiria

Ωστόσο, στη συνέντευξή του ο Χρήστος Πολίτης αναφέρθηκε και στο θέμα των αμοιβών. Λέει στη συνέντευξή του ο ηθοποιός: «Χρήστο, παραπάνω από 1.100.000 δραχμές δεν μπορούμε να σου δώσουμε, μου λένε. Μάλλον με δουλεύουν, σκέφτηκα, όταν άκουσα το ποσό. Ηταν αστρονομικό για μένα. Δηλαδή, αν μου έλεγαν 100.000 τον μήνα πάλι θα μου φαίνονταν πολλά. Πόσο παίρνει η Δανδουλάκη; τους ρωτάω. Λίγο παραπάνω από σένα, μου λένε. Καλά λέω, ας της κάνουμε τη χάρη, γιατί μέχρι τώρα ό,τι έχουμε κάνει μαζί, είμαι πρώτο όνομα εγώ. Ελα, όμως, που σύντομα μαθαίνω ότι η Δανδουλάκη δεν παίρνει 50.000 παραπάνω, αλλά συνολικά 2.000.000 και βάλε. Με απειλή παραίτησης με πάνε στο 1.500.000. Αλλά αργότερα μαθαίνω ότι η Δανδουλάκη παίρνει 3.000.000 τελικά. Η “Λάμψη” εν τω μεταξύ είχε τεράστια επιτυχία, τα έσοδα του ΑΝΤ1 ήταν τρομακτικά. Ήμουν, δηλαδή, ριγμένος, όχι όμως μόνο οικονομικά».

2 3 1

Και η Λόλα Νταϊφά απαντάει με νόημα, ρίχνοντας το μπαλάκι στον ηθοποιό: «Δεν ήταν δικό μου θέμα οι αμοιβές. Ωστόσο, όλα αυτά είναι θέματα συμβολαίων. Δηλαδή τι είχαν αποφασίσει από την αρχή και αν “εσύ” τα αποδέχεσαι και τι διεκδικείς από τη δουλειά σου. Επίσης, πάντα ο Χρήστος έχει και μια περηφάνια, που για τον ίδιο είναι καλή ηθικά. Μπορεί, όμως, να τον βλάπτει υλικά. Οπως, ας πούμε, σε αυτή την ταινία που έκανε, δεν πήρε αμοιβή. Επίσης, είχε χαρίσει το “Απλό θέατρο” τότε που έφυγε, χωρίς να πάρει μια δραχμή». Η άλλοτε σιδηρά κυρία του ΑΝΤ1, με καμάρι θυμάται, όπως λέει, τα 50άρια που έφερναν οι σειρές του Νίκου Φώσκολου.

giago zo den exo prosvlithei apo ton io i ksekardistiki anartisi tis dandoulaki apo ti lampsi.col 12

«Ο Φώσκολος και ο Παπαδάκης ήταν τα δύο ισχυρά χαρτιά του ΑΝΤ1 και όλου του τηλεοπτικού χώρου. Τι να λέμε τώρα! Με τη “Λάμψη” ερήμωναν οι δρόμοι. Και μπορεί (δεν το ξέρω) να είχε κάποια αδυναμία στο σενάριο όπως ειπώθηκε. Αν αυτό το σενάριο το είχε πάρει οποιοσδήποτε άλλος, θα φαίνονταν όλες οι αδυναμίες.

lampsi dandoulaki politisΜε τον Φώσκολο δεν φαίνονταν». Τέλος, η Λόλα Νταϊφά αναφέρεται και στα όσα ειπώθηκαν στη συνέντευξη του Χρήστου Πολίτη για το αν η Αλίκη είχε επιβάλει τον Κώστα Σπυρόπουλο. «Η Αλίκη έκανε πολύ παρέα, αλλά ο Σπυρόπουλος δεν ήταν ποτέ ένα καμένο χαρτί. Γιατί όλοι ήταν “υπό δοκιμήν”. Έρχεσαι, παίρνεις τον ρόλο. Δεν είσαι αποδεκτός στον κόσμο; Με κάποιον τρόπο μέσα από το σενάριο είτε σκοτωνόσουν είτε σε πατάει ένα αυτοκίνητο κ.λπ. Εξαφανίζεσαι! Οποιος επιβιώνει, επιβιώνει γιατί κάποιος κόσμος θέλει να σε βλέπει. Δεν μπορώ να μην σας εξομολογηθώ σε πόσες σημερινές τηλεοπτικές αηδίες έχω πει μέσα μου “α ρε Φώσκολε, πού είσαι;”».

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Βικτώρια προσπαθεί να κρύψει την ταραχή

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο αδερφός της Νταϊάνα κακοποιήθηκε στα 11 του

Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ενήλικη γυναίκα έπεσε ο μικρότερος...