Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ο Τάσος Νούσιας στην Espresso για τη «Μάγισσά» του: «Η σειρά είναι Game of thrones»

«Ο τηλεθεατής περιμένει πάρα πολύ τη σειρά, και μόλις σκάσουν τα πρώτα teaser να δείτε τι θα γίνει»

Αρρενωπή δύναμη, απαράμιλλη τεχνική στην υποκριτική τέχνη, με ρόλους-διαμάντια από το «Νησί» και τον «Σασμό», και τώρα… πειρατής με τα όλα του στη σειρά «Η Μάγισσα» του ΑΝΤ1.

NOUSIAS468

Ο σημαντικός ηθοποιός του θεάτρου, του σινεμά και της τηλεόρασης Τάσος Νούσιας μιλά αποκλειστικά στην «Espresso» για το ανοιχτό ραντεβού με τον Λευτέρη Χαρίτο στις «Αγριες μέλισσες» που δεν εκπληρώθηκε ποτέ, τον νέο του ρόλο, τα απαιτητικά γυρίσματα και τη… συμπεθέρα του Κατερίνα Λέχου!

Από τη Μαρία Ανδρέου

– Κύριε Νούσια, τι μας περιμένει στη «Μάγισσα»; 

Εδώ για ακόμα μια φορά έχουμε μια συγκλονιστική γραφή, από τον Πέτρο και τη Μελίνα, μετά τις «Αγριες μέλισσες». Παράλληλα έρχεται και ο Λευτέρης Χαρίτος, με τον οποίο έχουμε ένα ανοιχτό ραντεβού από τις «Μέλισσες»! Δεν το εκπληρώσαμε εκεί -το εκπληρώνουμε εδώ- κι επίσης οι εξαιρετικοί συνάδελφοι, που είναι όλοι τους ένας κι ένας. Κάθε φορά που τους βλέπω είναι όλοι εξαιρετικοί σε αυτό που κάνουν. Η επιτυχία μιας δουλειάς έρχεται από το ποιοι την πλαισιώνουν, τι ποιότητα κουβαλάνε ως άνθρωποι και ως ηθοποιοί. Οπότε πώς να πεις «όχι»;

Τάσος Νούσιας

– Υποδύεστε έναν πειρατή, έτσι δεν είναι; Πώς προσεγγίσατε τον ρόλο σας; Είναι κάτι που δεν το έχουμε δει ξανά σε ελληνική σειρά. Ψάξατε, διαβάσετε για τη ζωή και τη δράση των πειρατών;

Ναι, υποδύομαι έναν πειρατή. Νομίζω, τίποτα από αυτά που θα δείτε εδώ δεν τα έχετε ξαναδεί στην ελληνική τηλεόραση, μια και σεναριακά βρισκόμαστε σε μια μεσαιωνική περίοδο της Ελλάδας. Η χώρα μας, δυστυχώς, δεν έζησε την Αναγέννηση, οπότε ακόμα το 1817-1818, προεπαναστατικά, που διαδραματίζεται η ιστορία, κάτω από τον οθωμανικό ζυγό βλέπουμε να συγκρούονται οι τοπικές φαμίλιες, οι οποίες είναι καπετανέικες, αρχοντικές, και το λέω γιατί έχει διαφορά. Το να είσαι καπετάνιος είναι η πιο εξέχουσα θέση στην κοινωνία της Μάνης.

Διαβάστε επίσης: «Η Μάγισσα»: Φωτογραφίες και βίντεο από τα γυρίσματα της νέας σειράς του ΑΝΤ1

202010271323050.1113 NOYSIAS ASLANOGLOY 26102020Είναι τοποτηρητές μεγάλων περιοχών και αφέντες μεγάλων περιοχών. Οι άρχοντες, από την άλλη, λογοδοτούν στους καπετάνιους. Οι πειρατές δε είναι μεγάλο πρόβλημα για αυτούς, αλλά για εμένα είναι ένας βαθμός τεράστιας ελευθερίας. Γιατί λειτουργούν και λίγο έξω από αυτούς τους άτυπους ήδη νόμους, είναι έξω κι από τον παράνομο νόμο. Οπότε ως ηθοποιός έχω μεγάλη ελευθερία κινήσεων να στήσω έναν χαρακτήρα, ο οποίος, λίγο πολύ, μας συγκινεί όλους γιατί όλοι κουβαλάμε όλοι αυτή την ιδιότυπη αλητεία έξω από τα όρια μέσα μας, έξω από τις νόρμες. Οι πειρατές έχουν αυτή τη θρασύτητα, αυτόν τον καλπασμό. Έχουμε ρεσάλτα, έχουμε μάχες, έχουμε άλογα.

nousias

– Αυτές οι σκηνές της «Μάγισσας» οι πειρατικές πού έχουν γυριστεί;

Ένα κομμάτι γυρίστηκε στο Σούνιο, ένα άλλο σε Λαύριο Σούνιο και κάποια άλλα στην ανατολική Αττική. Τα σκηνικά είναι κανονικά κομμάτια καραβιού. Υπάρχει τρομερό production κι αυτά τα ένσημα τα παίρνει αρχικά το κανάλι, που έχει επενδύσει σε μια μεγάλη σειρά που τολμά να το κάνει αυτό. Δεν είναι εύκολο πράγμα για τη χώρα μας αυτή η δαπάνη. Θεωρώ ότι είναι μια δουλειά που θα πουληθεί οπουδήποτε κι αν πάει. Ανάλογο κομμάτι σε επίπεδο παραγωγής δεν έχω συναντήσει! Χολιγουντιάνικο… που λέμε εμείς οι επαρχιώτες (γέλια). Ο Καραγιάννης μαζί με το κανάλι στήνουν πραγματικά ένα πλατό που αντίστοιχο δεν έχει στηθεί ποτέ, δεν έχει να κάνει μόνο με τους φυσικούς χώρους, αλλά και με τη δαπάνη της εγκατάστασης, που είναι μια ολόκληρη πολιτεία εκεί μέσα. Κι αυτή η πολυτέλεια δεν είναι… φτηνή! Εχει μελέτη, τρομερή ακρίβεια, εργαλεία από εκείνη την εποχή, ένα μουσείο ολόκληρο. Μόνο αν μπεις μέσα στον χώρο από τα μπουντρούμια μέχρι τα κελάρια, τις αυλές και τους πύργους θα πεις «βρίσκομαι σε άλλη εποχή». Κι αυτή είναι πολύ σοβαρή ιστορία και ενδυματολογικά. Όταν πρωτοφορέσαμε τα κουστούμια μας λέγαμε μεταξύ μας «μα πώς πολεμάνε αυτοί οι άνθρωποι!» Γιαταγάνια, κουμπούρες, για σφαγεία και για μάχες.

Photo by Η Μάγισσα The Witch in Areopolis Lakonia Greece with @gallos giorgos official and @magissa.ant1tv. May be an image of camera tripod camcorder and text that says ΟΧΩΡΟΣ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΧΩΡ

– Εσάς θα σας δούμε από το πρώτο επεισόδιο;

Ε, ναι!

– Είναι δύσκολο που γυρίζετε από το 1ο έως το 48ο επεισόδιο διάσπαρτα τις σκηνές;

Όχι! Αυτό έχει να κάνει με την εμπειρία και την κινηματογραφική γλώσσα. Ένας ηθοποιός που έχει κάνει πολλά γυρίσματα ξέρει πώς να το αντιμετωπίσει αυτό, γιατί βασίζεται στην κατασκευή του ρόλου πολύ καιρό πριν, έχοντας τα σενάρια στα χέρια και έχοντας καταλάβει τον ρόλο που έχει υπηρετήσει. Εν αρχή ην ο λόγος, γιατί εδώ η γραφή είναι συγκλονιστική. Εχει μεγάλη ακρίβεια στην εκτέλεση και στο κομμάτι της ντοπιολαλιάς, και είναι στίγμα-οδηγός. Έχουμε να κάνουμε με μια σπουδαία συνθήκη και με χαρά την υπηρετούμε.

i magissa gyrismata
Το team των σκηνοθετών
έτοιμο να πει
το «3-2-1 πάμε!»

– Σε προσωπικό επίπεδο πόσο έχετε δουλέψει για τον ρόλο σας;

Με κουβέντες με τον Λευτέρη για τις κατευθύνσεις, πώς το βλέπει ο ίδιος, γιατί ο ίδιος δίνει το στίγμα της αισθητικής και της κατευθυντήριες οδηγίες. Βρεθήκαμε για πρόβες, όχι πολλές, και στη συνέχεια έκανα πρόβες μόνος μου στο σπίτι, δοκιμάζοντας τον ήχο που θα κουβαλάει αυτό το πρόσωπο, το συμπεριφεριακό μου κομμάτι. Αυτή είναι πιο εξειδικευμένη κουβέντα, που χρειάζεται χρόνο.

MAGISSA
– Έχετε κλίση στους ρόλους εποχής;

Έχουν μεσολαβήσει το «Έτερος Εγώ» και μια πληθώρα εξαιρετικών θεατρικών παραστάσεων. Αυτοί οι ρόλοι τραβάνε τα πράγματα στα άκρα. Στις τραγωδίες, με τους ήρωες που έχω παίξει, έχω βγάλει το συμπέρασμα πως οι ήρωες είναι υπεύθυνοι των βηματισμών τους και όχι έρμαια. Αυτοί ορίζουν τα πάντα, δεν περιμένουν από τους άλλους.

– Εχετε αγωνία για το πώς θα δεχτεί ο τηλεθεατής μια σειρά που δεν έχουμε ξαναδεί παρόμοιά της;

Ο τηλεθεατής περιμένει πάρα πολύ τη σειρά, και μόλις σκάσουν τα πρώτα teaser να δείτε τι θα γίνει. Μέχρι στιγμής το έχουμε κρατήσει επτασφράγιστο μυστικό- έχουν διαρρεύσει ελάχιστα πράγματα και πιο πολύ αισθητικά. Είμαστε φειδωλοί.

– Η σειρά αρχίζει με τον θάνατο ενός βρέφους. Ο πειρατής εμπλέκεται;

Game of thrones είναι η σειρά, σας λέω! Εχει απ’ όλα… Ολοι εμπλέκονται με όλους, είμαστε όλοι διαπλεκόμενοι.

i magissa nousias
– Παίρνοντας μια μικρή γεύση από το γύρισμα που σας είδαμε ως πειρατή, κατανοήσαμε ότι ζητάτε την αποδοχή του κόσμου και να σας δεχτούν στις ανώτερες τάξεις.

Διακαής πόθος… Φιλοδοξία λέγεται! Ο ήρωάς μου θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη, ενώ είναι βεζίρης. Η ίντριγκα είναι στο αίμα μας. Ίντριγκα, διεκδικήσεις, αδειάσματα, λυκοφιλίες.

– Ο πειρατής έχει μια τρυφερή και ερωτική πλευρά; Είναι ερωτευμένος;

Παραδόξως, η πειρατική οικογένεια, πειρατική συριά που λέμε στην τοπική ντοπιολαλιά, είναι μητριαρχική. Το κουμάντο το κάνουν οι γυναίκες, γυναίκα, μάνα, αδελφή, κόρη, ερωμένη… Εμείς τα κοκόρια.

Photo by Η Μάγισσα The Witch in Vathia Lakonia Greece with @stavroskosto and @magissa.ant1tv. May be a black and white image of camera tripod camcorder and

– Με την Κατερίνα Λέχου έχετε κάποια σχέση στη σειρά;

Συμπεθέρα μου είναι!

{{-PCOUNT-}}36{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...