Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Νέα στοιχεία για τον ανώμαλο βίο του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο 50χρονος φύλακας του...

Έχασε το «φως» της ζωής του!

❱❱ Ο Γολγοθάς της μητέρας των τεσσάρων παιδιών του που κράτησε τρία χρόνια και η σκληρή μάχη μέχρι το τέλοςΑυτό το βάρος είναι ίσως το μόνο που δυσκολεύεται να σηκώσει ο χρυσός Ατλαντας της άρσης βαρών. Ο χαμός της αγαπημένης συζύγου του και μητέρας των τεσσάρων παιδιών του, που έχασε την ύστατη μάχη με τον καρκίνο, «λύγισε» τον ανίκητο Πύρρο Δήμα. «Μόλις έχασα την Αναστασία μου» ήταν το μήνυμα που έστειλε στα κοντινά πρόσωπά του, λίγη ώρα αφότου αποχαιρέτησε για πάντα τη γυναίκα της ζωής του…

Η είδηση του θανάτου της συζύγου του χρυσού ολυμπιονίκη τα ξημερώματα της Πέμπτης βύθισε στη θλίψη το πανελλήνιο. Η Αναστασία Σδούγκου πάλευε τα τελευταία χρόνια με τον καρκίνο, καθώς είχε διαγνωστεί με όγκο στο κεφάλι τον Ιανουάριο του 2015. Επί 3,5 χρόνια, η δημοσιογράφος και πρώην παρουσιάστρια αθλητικών εκπομπών μαχόταν σκληρά για να κρατηθεί στη ζωή, έχοντας πάντα στο πλευρό της τον κορυφαίο αθλητή. Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις των γιατρών, εκείνη αρνιόταν πεισματικά να παραδώσει τα όπλα.

Χημειοθεραπείες

Μετά το πρώτο χειρουργείο στις 14 Ιανουαρίου 2015, μόλις 10 ημέρες μετά τη διάγνωση, ακολούθησαν χημειοθεραπείες, νέες επεμβάσεις, ταξίδια στο εξωτερικό σε εξειδικευμένους γιατρούς, φάρμακα με ισχυρές παρενέργειες. Ομως, το τελευταίο διάστημα είχε πια αρχίσει να χάνει τις ελπίδες και το κουράγιο της, μέχρι που παραδόθηκε στον ύπουλο εχθρό, νικημένη πια…

Επειτα από 24 χρόνια γάμου και κοινής πορείας, ο Πύρρος Δήμας έχασε το στήριγμά του, το φως του, τη δύναμή του.

Το ζευγάρι, που είχε γνωριστεί κατά τη διάρκεια συνέντευξης του Πύρρου μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελόνης, παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο το 1994 και έναν χρόνο αργότερα ήρθε στον κόσμο η πρώτη κόρη του, Ελένη. Το 1996 θα ακολουθήσει ο θρησκευτικός γάμος τους στο Λιτόχωρο Πιερίας, με πλήθος κόσμου να καταφθάνει για να ευχηθεί στο ευτυχισμένο ζευγάρι.

Το 1998 γεννιέται ο γιος τους Βίκτωρας και δύο χρόνια αργότερα η κόρη τους Μαρία, ενώ το 2009 η ευτυχία της οικογένειας συμπληρώνεται με τον ερχομό του Μάριου. Μάλιστα, η Αναστασία δεχόταν αρκετά πειράγματα από φίλους ότι από δυναμική δημοσιογράφος έγινε… πολύτεκνη μητέρα, όμως τόσο εκείνη όσο και ο Πύρρος Δήμας έβαζαν πάντα ως προτεραιότητα την οικογένειά τους. «Η οικογένειά μου πάνω απ’ όλα. Η γυναίκα μου, τα παιδιά μου. Αυτά είναι τα καλύτερα μετάλλιά μου. Μετά έρχεται η καριέρα» δήλωνε συγκινημένος σε συνεντεύξεις του ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών, δίνοντας το στίγμα της στάσης που κρατούσαν ο ίδιος και η σύζυγός του…

ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η Αναστασία ήταν το στήριγμα και η συνοδοιπόρος του Πύρρου σε όλες τις κρίσιμες στιγμές της ζωής του. Ηταν στο πλευρό του όταν κέρδισε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, όταν σκαρφάλωσε για τρίτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000 και όταν ολοκλήρωσε τη μεγάλη αθλητική καριέρα του με το χάλκινο μετάλλιο το 2004 στην Αθήνα. Μάλιστα, η σύζυγός του στήριξε την απόφασή του να ασχοληθεί με τα κοινά και να μπει στην αρένα της πολιτικής.

2194226

Η είδηση της ασθένειας της Αναστασίας συνέπεσε χρονικά με την υποψηφιότητα του Πύρρου Δήμα στις βουλευτικές εκλογές του 2015 με το ΠΑΣΟΚ. Ο χρυσός ολυμπιονίκης, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε από τους στενούς συνεργάτες του και τα πρόσωπα του περιβάλλοντός του να μη διαρρεύσει το παραμικρό για τη σύζυγό του, θέλοντας να δώσει δίκαιη μάχη με τους συνυποψηφίους του.

Σήμερα, στις 17.00, όλοι όσοι την αγάπησαν θα της πουν το τελευταίο «αντίο». Η νεκρώσιμος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στα Μελίσσια Αττικής και θα ακολουθήσει η ταφή της από το Δημοτικό Κοιμητήριο Αμαρουσίου. Επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να πάνε στα Παιδικά Χωριά SOS.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...