Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δημήτρης Κόκοτας: Διασωληνωμένος με διπλό έμφραγμα ο τραγουδιστής!

Δύσκολες ώρες για τον Δημήτρη Κόκοτα, ο οποίος δίνει...

Ανοίγουν στόματα για τον θάνατο της Μαίρης Χρονοπούλου

«Το είπα από την πρώτη στιγμή ότι θεωρώ ομιχλώδες...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Όνειρα προφητεύουν το «τέλος»!

❱❱ Επιστήμονες αποκαλύπτουν τι βλέπουμε πριν «φύγει» η ψυχή μαςΟ θάνατος και όσα προηγούνται ή έπονται είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ζωής.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής κέντρου περίθαλψης ανιάτων στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, μερικά όνειρα αποτελούν ένδειξη ότι το τέλος πλησιάζει, προετοιμάζοντας τον ασθενή για τη μετάβασή του στην «άλλη» ζωή.

Ο δρ Κρίστοφερ Κερ και ομάδα επιστημόνων από το Hospice Buffalo έχουν καταγράψει τα όνειρα ή οράματα 1.400 ασθενών τους τα τελευταία 10 χρόνια. Οπως έχουν διαπιστώσει, λίγο πριν από το τέλος τα όνειρα γίνονται συχνά «παρηγορητικά», καθώς περιλαμβάνουν αγαπημένα πρόσωπα που έχουν φύγει εδώ και χρόνια από τη ζωή, κάνοντας τον θάνατο να φαντάζει λιγότερο τρομακτικός. Μπορεί επίσης να έχουν ως θέμα τους κάποιο ταξίδι ή κάποιου είδους «πακετάρισμα».

Οσα περιγράφουν ετοιμοθάνατοι στον δρ Κερ προκαλούν ανατριχίλα! Ενας ασθενής ονόματι Πολ περιέγραψε στον Κερ ότι είδε στον ύπνο του ένα αγαπημένο του πρόσωπο που ήθελε βοήθεια στο πακετάρισμα κάποιων πραγμάτων. «Ηθελε να πακετάρω κάποια πράγματα για λογαριασμό της, επομένως είδα αυτό το τρελό όνειρο. Να πακετάρω πράγματα» είχε πει. Οι συγκλονιστικές όμως μαρτυρίες δεν έχουν τελειωμό. Μία γυναίκα ονόματι Τζίνι αποκάλυψε ότι είδε πολύ ζωντανά τόσο τους στενούς όσο και τους μακρινούς συγγενείς της. «Θυμάμαι να βλέπω κάθε χαρακτηριστικό του προσώπου τους. Ηξερα ότι ήταν η μητέρα και ο πατέρας και ο θείος και ο γαμπρός μου. Ενιωσα καλά που είδα αυτούς τους ανθρώπους» αποκάλυψε, ενώ μια άλλη ασθενής, η Μάγκι, αποκάλυψε ότι ήρθε στον ύπνο της η αδελφή της, η οποία είχε πεθάνει πολλά χρόνια νωρίτερα. «Της είπα “Μπεθ, μείνε μαζί μου. Είμαι μόνη μου, μείνε μαζί μου”. Και μου απάντησε: “Δεν μπορώ, όχι τώρα. Σύντομα θα είμαστε πάλι μαζί”» ανέφερε η γυναίκα.

23 f1 10322274 6748199 image a 108 1551208532002
Ετοιμοθάνατοι ασθενείς του δρος Κερ (ένθετη φωτό αριστερά) που μοιράστηκαν τα στερνά τους όνειρα μαζί του

Ενας άλλος ασθενής, ο Γκρεγκ Λίμπλερ, η αδερφή του οποίου εργάζεται ως νοσοκόμα στο Hospice Buffalo, αποκάλυψε στον Κερ και στην ομάδα του ότι είδε στον ύπνο του ανθρώπους που αγαπούσε και νοιαζόταν πολύ. «Ηταν πολύ στενά συνδεδεμένος με τους γονείς της μητέρας μας. Ο παππούς και η γιαγιά μας έχουν πεθάνει. Οταν τον ρώτησα αν τους έχει ονειρευτεί, μου απάντησε “ναι, συχνά”» αναφέρει ο Κερ. Μέσα σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες ο Λίμπλερ πέθανε.

Δεν είναι όμως μόνο η θεματολογία που καθιστά αυτά τα όνειρα «σημαδιακά». «Αυτό που λένε όλοι είναι ότι το συγκεκριμένο όνειρο ήταν πιο ζωντανό και πιο διαφορετικό απ’ όλα όσα έχουν δει μέχρι σήμερα» εξηγεί ο δρ Κερ και προσθέτει ότι στις περιπτώσεις παιδιών ή νεαρών ατόμων που δεν έχουν βιώσει μεγάλες απώλειες στο στενό οικογενειακό περιβάλλον τους, τα όνειρα αυτά επικεντρώνονται σε κατοικίδια.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...