Τετάρτη, 23 Ιουλίου, 2025

Ξέσπασε η Νόρα Βαλσάμη: «Δεν έχω λεφτά, παίρνω 500 ευρώ. Δεν φτάνουν...

Η Νόρα Βαλσάμη τα τελευταία χρόνια ζει στη Σύρο και μετά το θάνατο του συζύγου της, Ερρίκου Ανδρέου τα προβλήματα τόσο της υγείας

Τα καρτέλ βρήκαν το λιμάνι τους – Η παρέα των Μανιατών και...

Πρόσβαση στα άδυτα του μεγαλύτερου εμπορικού λιμανιού της χώρας,...

Η κόρη της Καλομοίρας έγινε 9! Οι τρυφερές ευχές της τραγουδίστριας

Η κόρη της Καλομοίρα έχει τα γενέθλιά της και η ευτυχισμένη μανούλα δημοσίευσε μια σειρά φωτογραφιών της μικρής Αναστασίας και έγραψε δυο τρυφερά λόγια.

Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Με αυτή την ηθοποιό υπήρξε παντρεμένος και απέκτησαν δύο παιδιά

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του.

Πέθανε στην ψάθα η «Ελληνίδα Μονρόε»!

❱❱ «Ηταν καλό πλάσμα, ευγενικό» λέει στην «Espresso» με πόνο ψυχής η κουμπάρα της Μάρθα ΚαραγιάννηΑπό τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ

Μόνη, ξεχασμένη και φτωχή έφυγε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» η «Ελληνίδα Μέριλιν Μονρόε»!

Η Τζίνα Βούλγαρη, παρτενέρ του Θανάση Βέγγου, του Γιάννη Γκιωνάκη, του Γιώργου Φούντα, σε ελληνικές ταινίες της δεκαετίας του ’60, άφησε την τελευταία της πνοή την Τετάρτη το απόγευμα σε ηλικία 80 χρόνων, έπειτα από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Γεννημένη το 1939 στην Αθήνα, η Τζίνα Βούλγαρη ξεκίνησε την καριέρα της μαζί με τις δύο αδελφές της ως χορεύτρια σε βαριετέ και επιθεωρήσεις. Στα μέσα της δεκαετίας του ’50 έδωσε εξετάσεις στην ειδική επιτροπή και πήρε άδεια ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Μόλις αποφοίτησε ευτύχησε να βρει αμέσως δουλειά στους θιάσους του Ορέστη Μακρή, της Σπεράντζας Βρανά, της Σοφίας Βέμπο, της Γεωργίας Βασιλειάδου, του Θανάση Βέγγου.

Σίγουρα η εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνισή της, με την ξανθιά κόμη και το μοναδικό στιλ, που παρέπεμπε στην Αμερικανίδα ηθοποιό-σύμβολο των 50s Μέριλιν Μονρόε, βοήθησε σ’ αυτό. «Ηταν ένα πολύ καλό πλάσμα, ευγενικό. Ηρεμη κοπέλα και καλή ηθοποιός. Λυπήθηκα πολύ για την Τζίνα, γιατί ήταν καλόκαρδος άνθρωπος» δηλώνει με πόνο ψυχής αποκλειστικά στην «Espresso» η κουμπάρα της Μάρθα Καραγιάννη, η οποία την είχε παντρέψει με τον Πέτρο Πανταζή.

Την είδηση θανάτου της ηθοποιού έκανε γνωστή στα social media η επιστήθια φίλη της Ντόρα Ντούμα, η οποία ως την τελευταία στιγμή της ζωής της βρισκόταν κοντά της. «Δυστυχώς, η Τζίνα είχε δεχτεί πολλά χτυπήματα της μοίρας τα τελευταία χρόνια. Πέθανε η μητέρα της, πέθανε η αδελφή της και έμεινε εντελώς μόνη. Δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει τη φυγή των δικών της ανθρώπων» λέει με συγκίνηση για το τέλος της φίλης της.

Η ιστορία της Τζίνας Βούλγαρη θα μπορούσε να είναι και σενάριο δραματικής ταινίας! Από τα λαμπερά φώτα του σινεμά η ηθοποιός με το πέρασμα του χρόνου έφτασε να ζει στη «σιωπή» και το πανέμορφο κορίτσι των κινηματογραφικών ταινιών πέθανε στην ψάθα αφού ζούσε σε καθεστώς οικονομικής ανέχειας. «Εδώ και μία δεκαετία έπαιρνε το επίδομα από το ΤΑΣΕΗ, γιατί η σύνταξή της ήταν πολύ μικρή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της» μας λέει ο πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας και συμπληρώνει:

«Ηταν από τις πολύ ευγενικές κυρίες. Κάθε πρώτη του μήνα με έπαιρνε τηλέφωνο να με ευχαριστήσει για τη βοήθεια που της δίναμε» προσθέτει συγκινημένος. Αν και θεωρούνταν μία από τις ομορφότερες ηθοποιούς της γενιάς της, έπαιξε μόνο σε 13 ταινίες, μεταξύ αυτών «Μην είδατε τον Παναή» με τον Θανάση Βέγγο, «Το κάθαρμα» με τον Γιώργο Φούντα, «Ο πεθερόπληκτος» και «Ενας απένταρος λεφτάς» με τον Γιάννη Γκιωνάκη. Το 1971 ξεκίνησε, παράλληλα με την ηθοποιία, να τραγουδά καθαρά για βιοποριστικούς λόγους.

Εμφανίσεις σε κέντρα

Ετσι το 1975 ο Γιώργος Οικονομίδης την κάλεσε στο Αλσος Οικονομίδη του Πεδίου Αρεως, όπου ξεκίνησε μια δεύτερη καριέρα προσπαθώντας να ζήσει με αξιοπρέπεια. Η κόρη του αξέχαστου κομφερασιέ Μαριαλένα Οικονομίδη με συγκίνηση θυμάται τα χρόνια που εργάστηκε στην οικογενειακή τους επιχείρηση. «Ηταν ένα ξεχωριστό και πανέμορφο πλάσμα. Είχε πολύ ωραία φωνή, κάτι που ξεχώρισε αμέσως ο πατέρας μου με αποτέλεσμα να την πάρει στο Αλσος. Από εκεί για περίπου μία δεκαετία συνεργαστήκαμε άψογα. Οταν έκλεισε το Αλσος άρχισε να εμφανίζεται σε νυχτερινά κέντρα καθαρά για βιοποριστικούς λόγους. Τελευταία φορά που την είδα ήταν πριν από μία δεκαετία. Καλό ταξίδι να έχει» τονίζει η κυρία Οικονομίδη.

•Η κηδεία της Τζίνας Βούλγαρη θα τελεστεί το Σάββατο, στις 11.00, από το Νέο Κοιμητήριο Γλυφάδας.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανέβασε στα ύψη τη θερμοκρασία 50χρονη Ελληνίδα πρωταγωνίστρια ποζάροντας με μπικίνι

Μας τρέλανε Ελληνίδα πρωταγωνίστρια με τη φωτογραφία που πόσταρε να ποζάρει στα 50 της με μπικίνι.

Μέσα στα μέλια Ελέτσι – Λεμονίδης, παρά τα πηγαινέλα του γιατρού στη Σαντορίνη

«Εκρηξη ηφαιστείου» στη σχέση της Ελίζαμπεθ Ελέτσι και του...

Πριβέ βουτιές για τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και την Κέιτ Μίντλετον με τα παιδιά τους

«Γαλαζοαίματοι» αρμενίζουν στο Ιόνιο πέλαγος. Η Κέιτ Μίντλετον, η...

Εβελίνα Παπούλια – Αφροδίτη Λιάντου: Οι βουτιές με τους συντρόφους τους και άλλους ηθοποιούς

Η Εβελίνα Παπούλια τα τελευταία χρόνια είναι ευτυχισμένη στο πλευρό του συντρόφου της, Σταύρου.

Κωλοτούμπα από Σοϊλέδη έπειτα από το κράξιμο που έφαγε από επιχειρηματίες της Μυκόνου

«Οι τιμές της Μυκόνου σε μεγάλο βαθμό είναι λογικές»...

Ελληνίδες στο σόου των Dolce & Gabbana

Η αιώνια πόλη φιλοξένησε ακόμα μία φορά μια από τις πιο λαμπρές στιγμές της υψηλής ραπτικής, συγκεντρώνοντας τις πιο κομψές γυναίκες
spot_img
spot_img