Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Ο 40χρονος Βασίλης «ξεγύμνωσε» τον θεατράνθρωπο που τον βίαζε

Του ζήτησε να κάνουν τρίο με ανήλικη μαθήτριά του

«Τον παιδεραστή δεν τον φοβάμαι. Αυτός πρέπει να φοβάται!» δήλωσε με αποφασιστικότητα ο 40χρονος Βασίλης, ο πρώτος άνθρωπος που προχώρησε σε μήνυση εναντίον γνωστού πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη για σεξουαλική κακοποίηση μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

«Λείπω πολλά χρόνια στο Λονδίνο και γύρισα στην Ελλάδα. Θα γύριζα τη γη και τον ουρανό για να κάνω αυτή τη μήνυση. Ήθελα να εκπροσωπηθώ από έναν δικηγόρο και όχι να το καταγγείλω στα social media» εξήγησε το σκεπτικό του στην εκπομπή «Μεσάνυχτα», στον Alpha.

Πιάνοντας την ιστορία από τη γνωριμία του με τον μέχρι πρότινος ισχυρό θεατράνθρωπο, ο Βασίλης ανέφερε ότι έγινε σε μια παράστασή του που πήγε να παρακολουθήσει με τους συμμαθητές του και την καθηγήτριά τους όταν ήταν 15 χρονών. «Οταν τελείωσε η παράσταση, πήγαμε στα παρασκήνια να συγχαρούμε και να γνωρίσουμε τους συντελεστές, με είδε και με διάλεξε. Μου είπε “έλα εσύ εδώ” και όντως πήγα κι έκατσα δίπλα του. Εκείνη την ώρα ένιωσα πάρα πολύ ξεχωριστός. Νόμιζα ότι κατάλαβε πως έχω ταλέντο και το είδα σαν ευκαιρία» περιέγραψε. Ο 15χρονος μαθητής έφυγε από το θέατρο με ένα αυτόγραφο του ηθοποιού που έγραφε πάνω το σταθερό τηλέφωνό του. Πράγματι, τον κάλεσε και πήγε να τον βρει στο σπίτι του. «Καθόμασταν δίπλα δίπλα στον καναπέ. Με προσέγγισε. Εγώ ήμουν ταραγμένος και ξαφνικά με φίλησε. Εκεί έτρεμα. Είχα σοκαριστεί, ήμουν 15 χρονών. Είχα πάει για να συζητήσω για το θέατρο και αιφνιδιάστηκα. Είχα παγώσει. Αλλά μέσα μου ένιωθα και έναν ενθουσιασμό» συνέχισε, ισχυριζόμενος πως έχει… μπλοκάρει αρκετά πράγματα σε σχέση με τις πιο ιδιωτικές στιγμές τους.

Όπως κατήγγειλε, την τρίτη φορά που βρέθηκαν δέχτηκε τη σεξουαλική κακοποίηση. «Εγώ απλά ακολουθούσα. Επί τέσσερα χρόνια με κακοποιούσε και ήταν πολύ χειριστικός. Οταν έγινα 31 ετών, κατάλαβα ότι ήμουν θύμα κακοποίησης. Δεν ήμασταν σε καμία περίπτωση ζευγάρι και δεν είχαμε σχέση. Βλεπόμασταν σπάνια και, όταν βλεπόμασταν, ήταν στο σπίτι του» ανέφερε ο Βασίλης, περνώντας έπειτα σε σοκαριστικές λεπτομέρειες. «Όσο περνούσε ο καιρός μαζί του, άρχισε να μου προτείνει να συνευρεθούμε σεξουαλικά και με άλλα άτομα, με άλλους μαθητές του. Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν μια φορά μπήκα στο σπίτι του και ήταν μέσα μια ανήλικη μαθήτριά του. Και μου είπε αυτός: “Να κάνουμε κάτι οι τρεις μας”. Του απαντάω και του λέω: “Εγώ δεν κάνω τέτοια πράγματα”. Του αρνήθηκα, τότε αυτός πήρε την κοπέλα και την πήγε στο δωμάτιό του. Μετά γύρισε γυμνός και μου λέει: “Η κοπέλα σε περιμένει στο δωμάτιο”. Πανικοβλήθηκα, πάγωσα και του λέω: “Εγώ δεν μπορώ να το κάνω αυτό”. Τότε αυτός πηγαίνει μέσα και κάνει σεξ με την ανήλικη μαθήτριά του πολύ δυνατά. Εγώ θυμάμαι να έχω πανικοβληθεί και να λέω στον εαυτό μου ότι πρέπει να φύγω από το σπίτι. Μου φάνηκε αιώνας να βρω τη δύναμη και να βγω έξω από το διαμέρισμά του».

Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν στο σπίτι του ο Βασίλης ήταν 19 ετών. «Έκανα ένα πολύ μεγάλο ξέσπασμα και από την οργή μου τον αποκάλεσα παιδεραστή. Του έλεγα ότι “εκμεταλλεύεσαι παιδιά, βγάζεις τη διαστροφή σου” και γενικότερα του μίλησα πολύ άσχημα. Αυτός έκλαιγε κι εγώ του είπα ότι δεν τον λυπάμαι γιατί ένας παιδεραστής είναι πάντα ένας παιδεραστής. Τον παιδεραστή δεν τον φοβάμαι. Αυτός πρέπει να με φοβάται» κατέληξε στη συνέντευξή του.

«Έχω περιστατικά από το 2014 έως το 2018» λέει η δικηγόρος του

Μπορεί στην περίπτωση του 40χρονου Βασίλη τα αδικήματα να έχουν παραγραφεί, ωστόσο, όπως αποκάλυψε η δικηγόρος του καταγγέλλοντος Μαρία Κουρτέση, έχει τρεις υποθέσεις που αφορούν το ίδιο πρόσωπο και μπορούν να φτάσουν σε δίκη, καθώς δεν είναι και τόσο παλιές.

«Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε στις 5 Φεβρουαρίου και εξ όσων πληροφορούμαι είναι η πρώτη που επίσημα κατατέθηκε στην Εισαγγελία. Αφορά την περίπτωση του εντολέα μου για τα αδικήματα του βιασμού και της αποπλάνησης και μιλάμε για γεγονότα του 1995 με 1998 που έχουν παραγραφεί. Αυτό το γνωρίζουν και οι εισαγγελικές Αρχές, το ξέρει και ο Βασίλης. Το ζήτημα όμως είναι -και γι’ αυτό κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά και όχι έγκληση- ότι υπάρχουν και άλλα περιστατικά από το 2014 μέχρι το 2018 και οι υποθέσεις αυτές έχουν έρθει στο γραφείο μου. Που σημαίνει ότι ο εισαγγελέας αυτήν τη χρονική περίοδο εξετάζει και άλλα αδικήματα και για άλλα πρόσωπα και με έτερα στοιχεία» εξήγησε η κυρία Κουρτέση στην εκπομπή «Ευτυχείτε!», στο Open.

«Ο Βασίλης και ο κάθε Βασίλης που έχει υποστεί ειδεχθή εγκλήματα είναι ένας άνθρωπος που όπως όλοι δεν τα έχει ξεπεράσει. Κανένας δεν τα ξεπερνά. Ακόμη κι αν δικαστούν και καταδικαστούν κάποιοι άνθρωποι, μη νομίζετε ότι το θύμα διάγει τον υπόλοιπο βίο του με ομαλότητα» σημείωσε η δικηγόρος του 40χρονου. «Υπάρχουν σοβαρές καταγγελίες που δεν πηγαίνουν στον εισαγγελέα. Πρέπει να σταματήσουν οι σκόρπιες καταγγελίες γιατί αποδυναμώνεται το σημαντικό πράγμα που αφορά τα ειδεχθή εγκλήματα και τις περιπτώσεις ανηλίκων» τόνισε, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχουν τρεις περιπτώσεις ανηλίκων που αφορούν τον ίδιο θεατράνθρωπο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...