Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Τρίτη μήνυση κατά του Λιγνάδη! Τον «ψάρεψε» στο Μεταξουργείο και τον βίασε

Νέα μήνυση, η τρίτη κατά σειρά, σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη με την κατηγορία του βιασμού βρίσκεται στα χέρια των δικαστικών Αρχών.

Η νέα καταγγελία κατά του ήδη προφυλακισμένου ηθοποιού -που μάλιστα δεν είναι παραγεγραμμένη- περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια κοινά χαρακτηριστικά με τις μαρτυρίες που έχουν έρθει ήδη στο φως για τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται να προσέγγιζε τα φερόμενα θύματά του.

Σύμφωνα με όσα αποδίδει στον Δημήτρη Λιγνάδη ο καταγγέλλων, που είναι Ελληνας και δεν έχει καμία σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο, ο ηθοποιός τον βίασε στο σπίτι του το 2018. Η σημαντική διαφορά σε σχέση με τις άλλες δύο μηνύσεις που βρίσκονται στα χέρια της 19ης τακτικής ανακρίτριας είναι ότι ο μηνυτής ήταν ενήλικος κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης που αποδίδει στον ηθοποιό. Ωστόσο, η μαρτυρία του συμπίπτει με άλλες ως προς τον τρόπο προσέγγισης των φερόμενων θυμάτων. Χαρακτηριστικά ο μηνυτής φέρεται ότι περιγράφει πως ο Δημήτρης Λιγνάδης τον «ψάρεψε» στην πλατεία Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο και τον οδήγησε στο σπίτι του, όπου τον βίασε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η γνωριμία του με τον ηθοποιό πραγματοποιήθηκε μπροστά από το 51ο Δημοτικό Σχολείο. Εκείνη την ημέρα ο Λιγνάδης, σύμφωνα με τον μηνυτή Δ.Μ., τον κάλεσε στο σπίτι του όπου παρήγγειλε ναρκωτικά (χασίς). «Μου είπε ότι θεωρούσε τον εαυτό του ως τον μεγαλύτερο ηθοποιό και σκηνοθέτη της εποχής, αναφέροντάς μου διάφορες θεατρικές παραστάσεις στις οποίες είχε συμμετάσχει… Επίσης ότι έχει πολύ μεγάλες και ισχυρές γνωριμίες στον χώρο της πολιτικής και στον χώρο της τέχνης…». Ο μηνυτής ισχυρίζεται ότι ο Λιγνάδης αυτοχαρακτηρίστηκε ως «ο βασιλιάς της σκηνής», ενώ υποστηρίζει ότι τον κάλεσε την επόμενη Τετάρτη το μεσημέρι και πάλι στο σπίτι του.

Στη μήνυση αναφέρει ότι ο ηθοποιός, στη νέα συνάντηση, του προσέφερε ουίσκι και χασίς, με αποτέλεσμα εκείνος να χάσει τις αισθήσεις του. Οταν ξύπνησε, αναφέρει πως διαπίστωσε ότι είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά όχι μόνο από τον ηθοποιό αλλά και από ερωτικό βοήθημα. Ακολούθησε, όπως αφηγείται, έντονο επεισόδιο, με τον Λιγνάδη να τον απειλεί ότι εάν τολμήσει να φωνάξει την Αστυνομία τότε εκείνος θα ισχυριστεί ότι αποπειράθηκε να τον ληστέψει και ότι θα τον κλείσει φυλακή.

Με αφορμή τη νέα μήνυση (σ.σ.: είχαν προηγηθεί οι μηνύσεις του Βασίλη Κ. και του Αιγύπτιου Αλί), η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας άρχισε άμεσα προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ενοχής του Δημήτρη Λιγνάδη. Σε περίπτωση που ο δικαστικός λειτουργός «δέσει» την υπόθεση, τότε θα ασκηθεί νέα δίωξη για το κακούργημα του βιασμού σε βάρος του προφυλακισμένου ηθοποιού και σκηνοθέτη. Ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη ενημερώθηκε για τη νέα εξέλιξη ενώ βρισκόταν σε δικαστήριο στην Κέρκυρα.

Ο Αλέξης Κούγιας δεν σχολίασε την ουσιαστική και νομική βασιμότητα της μήνυσης, καθώς δεν έχει ενημερωθεί ακόμα για το περιεχόμενό της, αλλά επιχείρησε να την αποδομήσει συνδυαστικά με τις άλλες δύο μηνύσεις αναφέροντας ότι «αν είναι της ίδιας ποιότητας και αξιοπιστίας… ούτε ο κ. Λιγνάδης ούτε εγώ έχουμε καμία ανησυχία».

Ο ποινικολόγος επιχείρησε να αποδώσει τη νέα μήνυση στη γενικότερη υπερασπιστική του γραμμή ότι το κατηγορητήριο είναι κατασκευασμένο. «Δεν θέλω να πιστέψω ότι, μετά την κατάρρευση των δύο προηγούμενων καταγγελιών σε ουσιαστικό και νομικό επίπεδο, τα ίδια κέντρα που κατασκεύασαν τις δύο προηγούμενες ψευδείς καταγγελίες και αντιλαμβανόμενοι οι ηθικοί αυτουργοί την κατάρρευση των σκευωριών τους κατασκεύασαν άλλη μία. Ο κ. Λιγνάδης ήταν και είναι κατηγορηματικός ότι ουδέποτε στη ζωή του έχει βιάσει είτε οιανδήποτε γυναίκα είτε οιονδήποτε άνδρα από αυτούς με τους οποίους είχε ερωτικές σχέσεις» δήλωσε.

Καταλήγοντας, ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη προανήγγειλε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον οποιουδήποτε «ψευτομηνυτή» και προέτρεψε την Εισαγγελία «αυτή τη φορά να υπάρξει απόλυτος σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας και σε όλα τα δικονομικά δικαιώματα» του Δημήτρη Λιγνάδη πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...