Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

«Σκιές» στα βράχια της Ιωάννας – Βασανιστικά ερωτήματα για το φρικτό τέλος της 11χρονης Ιωάννας

Τι έκανε η 11χρονη όταν έφυγε από το σπίτι της το προηγούμενο από το μοιραίο βράδυ;

Τρία 24ωρα μετά τον εντοπισμό του άψυχου σώματος της 11χρονης Ιωάννας στη βραχώδη ακτή των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά, τα βασανιστικά ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του το άτυχο κορίτσι ολοένα και πληθαίνουν.

Τόσο οι ενδείξεις από το σημείο της τραγωδίας όσο και οι πληροφορίες που φτάνουν στην Αστυνομία αποκλείουν το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας, τουλάχιστον για την ώρα.
Ωστόσο, σε αρκετά σημεία της τραγικής υπόθεσης παραμένουν σκιές, προκαλώντας προβληματισμό. Ήδη, εξετάζεται μια μαρτυρία που ανέφερε ότι η μικρούλα είχε περάσει δύο βράδια έντονης συναισθηματικής πίεσης και μάλιστα είχε φύγει από το σπίτι της και το προηγούμενο από το μοιραίο βράδυ, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό πού πήγε ή αν συνάντησε κάποιον…

Την ίδια ώρα, το υλικό από κάμερα ασφαλείας μιας επιχείρησης της περιοχής δείχνει την 11χρονη να περπατά μόνη στον δρόμο προς τους Αγίους Αποστόλους, κρατώντας μια τσάντα με τρόφιμα που είχε αγοράσει από το μίνι μάρκετ, κάτι που έρχεται σε αντιδιαστολή με τον ισχυρισμό της μητέρας της ότι έφυγε από το σπίτι τους για να κάνει βόλτα. Εύλογα, λοιπόν, γεννώνται τα ερωτήματα: Τι τα ήθελε τα τρόφιμα; Μήπως τα πήγαινε σε κάποιον και, αν ναι, σε ποιον; Γιατί ένα παιδί βρέθηκε μόνο του σε ένα ερημικό και επικίνδυνο σημείο στις 8 το βράδυ;

Κατά την αυτοψία που έγινε στον τόπο της τραγωδίας, βρέθηκαν τα ακουστικά της Ιωάννας και η σακούλα με το φαγητό που είχε αγοράσει. Όμως, παρά τις εκτενείς έρευνες, δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη το κινητό και η ζακέτα της, γεγονός που περιπλέκει ακόμη περισσότερο το μυστήριο.

Το ερώτημα είναι αν οι αστυνομικές Αρχές ζήτησαν άρση απορρήτου για τις επαφές και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες της 11χρονης, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί με ποιον μίλησε τις κρίσιμες ώρες πριν από την εξαφάνισή της έως τη στιγμή που εντοπίστηκε νεκρή στα βράχια, καθώς και αν έφυγε από το σπίτι της για να συναντήσει κάποιον.

Ερωτήματα ανακύπτουν και ως προς τη στάση της μητέρας του κοριτσιού, το οποίο είχε χαθεί από τις 8 το βράδυ της Τρίτης, αλλά εκείνη ειδοποίησε την Αστυνομία με καθυστέρηση 15 ωρών, στις 11 το πρωί της Τετάρτης. Μάλιστα, εκείνο το πρωί τηλεφώνησε ο δάσκαλος του κοριτσιού για να ρωτήσει γιατί δεν είχε πάει στο σχολείο και προφασίστηκε ότι η κόρη της ήταν αδιάθετη!

Στο μεταξύ, γροθιά στο στομάχι φέρνει η αποκάλυψη ότι η άτυχη μικρούλα φοβόταν τόσο πολύ τον βίαιο πατέρα της, που είχε φτάσει στο σημείο να βγάζει με τα νύχια της τις βλεφαρίδες και τα φρύδια της!

«Υπήρχαν σοβαρά ενδοοικογενειακά προβλήματα και, σύμφωνα με τη μητέρα, επηρέαζαν την ψυχοσυναισθηματική κατάσταση του παιδιού. Η Ιωάννα είχε μια έντονη ανησυχία για την ασφάλεια της μητέρας της και όχι τόσο για τη δική της. Σε ταραγμένα οικογενειακά περιβάλλοντα, το μεγαλύτερο παιδί προσπαθεί να αναλάβει ευθύνες και να φροντίσει την οικογένειά του.

Αυτό έκανε και η Ιωάννα και μια τέτοια ευθύνη βαραίνει την ψυχή ενός μόλις 11χρονου παιδιού» εξήγησε ο ψυχολόγος του Χαμόγελου του Παιδιού Στέφανος Αλεβίζος στο protothema.gr.

Στις δυσκολίες που περνούσε η άτυχη Ιωάννα αναφέρθηκε η μητέρα της, λέγοντας ότι ο σύζυγός της ήταν βίαιος και αλκοολικός, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συχνά εντάσεις στο σπίτι. Όπως τόνισε, η οικογένεια ηρέμησε όταν εκείνος μπήκε στη φυλακή. Όμως, έξι μήνες μετά την αποφυλάκισή του, η ζωή τους μετατράπηκε και πάλι σε κόλαση, εξαιτίας των ξυλοδαρμών στην ίδια και των απειλών στην Ιωάννα και τα δύο μικρότερα αδέλφια της.

Ανέφερε, τέλος, ότι δύο ημέρες πριν από το τραγικό περιστατικό είχαν καβγαδίσει με την 11χρονη, ενώ λίγες ώρες πριν από την εξαφάνισή της είχε τσακωθεί με το ένα αδελφάκι της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...