Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η θρυλική Καίτη Γκρέυ πήρε εξιτήριο έπειτα από έναν μήνα στην Εντατική

Εξιτήριο για το σπίτι της, έπειτα από σχεδόν έναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 19 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Παρόλο που δεν θα λύσετε οριστικά κάποια σημαντικά...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Αγωνία για το Δάνη Κατρανίδη! Τι συμβαίνει με την υγεία του σπουδαίου θεατράνθρωπου

Η μάχη του κινηματογραφικού (ηγέτη του εξάστερου) «Παύλου Γιαννακόπουλου»

Δύσκολες ώρες για τον σπουδαίο ηθοποιό Δάνη Κατρανίδη, ο οποίος, σύμφωνα με το περιβάλλον του, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Με δύναμη ψυχής και έχοντας κοντά του τους δικούς του ανθρώπους, ο σπουδαίος θεατράνθρωπος προσπαθεί τις τελευταίες εβδομάδες, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας να δώσει τη δική του μάχη και να κερδίσει το στοίχημα της ζωής, με όσα άσχημα του επιφύλασσε ο χρόνος.

Ηταν λίγο μετά το Πάσχα, όταν ο ηθοποιός βρέθηκε για εξετάσεις ρουτίνας σε γνωστό ιατρικό κέντρο. Εκεί οι εξετάσεις έδειξαν πως πρέπει να γίνει ενδελεχής έλεγχος και να υποβληθεί σε περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις. Οπως και έγινε. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ηθοποιός βρέθηκε αρκετές φορές σε γνωστό νοσοκομείο κάτω από άκρα μυστικότητα με σκοπό να υποβληθεί στην απαραίτητη θεραπεία που του πρότειναν οι θεράποντες ιατροί του.

Ιστορικός ηγέτης

Ο ίδιος μάλιστα ανυπομονεί να δει και την τελευταία ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί, με θέμα τον Παναθηναϊκό και με τίτλο «Ταξίδι στα αστέρια». Σύμφωνα με το τρέιλερ της ταινίας, που κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες, το σενάριο κινείται στη φόρμα της μυθοπλασίας. Ο Δάνης Κατρανίδης υποδύεται τον ιστορικό ηγέτη του μπασκετικού «εξάστερου» Παύλο Γιαννακόπουλο, ο Θέμης Πάνου τον αδερφό του Θανάση, στον ρόλο του Δημήτρη Γιαννακόπουλου βρίσκουμε τον Αργύρη Πανταζάρα, ενώ στο καστ συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μουρίκης, η Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και ο Μάρκος Λεζές. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Χρήστος Δήμας των «Ακροβατών του Κήπου» και της «Νήσου». Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Ο 71χρονος ηθοποιός, που με τόλμη δίνει αυτή τη γενναία μάχη, πριν από μερικούς μήνες είχε μιλήσει για τη ζωή του και για το δέσιμο που είχε με τη μητέρα του. «Το δέσιμό μου με το θέατρο οφείλεται σε εκείνη, γιατί με πήγαινε σινεμά, στις απογευματινές προβολές, πάντα με την υπόσχεση ότι θα είχα διαβάσει τα μαθήματά μου. Τώρα συνειδητοποιώ ότι το πρώτο μου κοινό ήταν οι φίλοι μου, τα παιδιά της γειτονιάς, που περίμεναν να τους διηγηθώ την ταινία που είδα» είχε αναφέρει νοσταλγικά για εκείνα τα πρώτα παιδικά του χρόνια.

Ο ίδιος δεν απέκτησε ποτέ παιδιά, αν και έκανε τρεις γάμους στη ζωή του. Μάλιστα, είχε αναφέρει: «Επειδή έχασα νωρίς τους γονείς μου, ήθελα να δημιουργήσω οικογένεια, να κάνω παιδιά. Ετσι, προχωρούσα στον γάμο κάθε φορά. Δεν έκανα τρεις γάμους για πλάκα, ούτε για τις φωτογραφίες και τις τελετές. Τελικά, δεν απέκτησα παιδιά. Οταν είσαι ερωτευμένος, θέλεις να μοιράζεσαι με τον άνθρωπό σου τα πάντα. Τι να σκεφτείς; Αχ, μην παντρευτούμε τώρα, μην κάνουμε παιδιά; Πάρε εσύ τη μισή Αθήνα, να πάρω εγώ την άλλη μισή και ξανασυναντιόμαστε σε δέκα χρόνια;»

«Έρωτας τρελός»

Μάλιστα για τον έρωτά του και τον γάμο του με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου, έχει αναφέρει συγκεκριμένα: «Ημασταν μαζί στη σχολή με τη Μίρκα, έγινε ένας έρωτας τρελός και παθιασμένος, συνεχίστηκε εκτός σχολής, πήγα Στρατό και μέσα στη λαχτάρα μας, όταν επέστρεψα, παντρευτήκαμε, αρκετά νέοι. Εχουμε παραμείνει πολύ αγαπημένοι, είναι από τους σημαντικότερους ανθρώπους της ζωής μου. Την αγαπώ και τη σέβομαι, όπως και εκείνη».

Οσο για τη συνεργασία του και τη μακροχρόνια φιλία του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο ίδιος έχει παραδεχτεί στη Ναταλία Γερμανού: «Κλείσαμε ραντεβού στο θέατρο Αλίκη. Μου λέει πράγματα για εμένα σαν να έχουμε δουλέψει μαζί 10 χρόνια στο θέατρο. Μένω άφωνος. Με είχε “διαβάσει”. Οταν μου έκανε την πρόταση, είπα να το σκεφτώ. “Να το σκεφτείς” μου λέει. Τότε γινόταν χαμός, έκανα πρόβες για δυο έργα και ήμουν μπάρμαν σε ένα μπαρ».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...