Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Νέες «βόμβες» για τον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ που έχει καταδικαστεί για τον βιασμό 6χρονης

Μήνυση από πέντε γυναίκες σε βάρος του Γιαννόπουλου για όσα τράβηξαν όταν ήταν ανήλικες

Κατά συρροήν παιδόφιλος φέρεται ότι είναι, σύμφωνα με νέες καταγγελίες που έρχονται στο φως, ο πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ Γιώργος Γιαννόπουλος, που μετρά ήδη μία πρωτόδικη καταδίκη για ασέλγεια σε βάρος ανήλικης μαθήτριας το 2011! Ήδη άλλες πέντε γυναίκες προχώρησαν στην κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση.

Όπως είχε αποκαλύψει στις 11 Φεβρουαρίου η «Espresso», ο Γιώργος Γιαννόπουλος θα ερχόταν σύντομα αντιμέτωπος με… δυσάρεστες εκπλήξεις. Πράγματι, χθες το μεσημέρι ο δικηγόρος Παναγιώτης Παπαϊωάννου κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά για ακόμη πέντε θύματα.

Πρόκειται για κοπέλες που κακοποιήθηκαν όταν ήταν σε ηλικία από 8 έως 13 ετών. Πλέον είναι ενήλικες και, έχοντας οπλιστεί με ψυχική δύναμη και θάρρος, δεν διστάζουν να «ξεσκεπάσουν» τον μουσικό. Αφού παρακολούθησαν τις εξελίξεις της υπόθεσης που ήδη τον βαρύνει, προσέγγισαν τον δικηγόρο και του εξιστόρησαν τον εφιάλτη που βίωσαν στα χέρια του.

Θα κληθούν για κατάθεση

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο από τα πέντε κορίτσια που καταγγέλλουν τον πρώην ντράμερ του γνωστού συγκροτήματος γνωρίζονται μεταξύ τους, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τα υπόλοιπα τρία. Ωστόσο, και οι πέντε κάνουν λόγο για διαφορετικά περιστατικά, χρονολογίες και τόπους, ενώ παράλληλα αναφέρουν ονόματα και γεγονότα και άλλων κοριτσιών, τα οποία αναμένεται να κληθούν κι αυτά για κατάθεση.

Την αναφορά τους εξετάζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, που θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της.

«Πρόκειται για την πρώτη μηνυτήρια αναφορά που περιλαμβάνει πέντε επώνυμες καταγγελίες, οι οποίες εκτείνονται σε μεγάλα χρονικά διάστημα και σε διαφορετικούς τόπους» αναφέρει ο πληρεξούσιος δικηγόρος Παναγιώτης Παπαϊωάννου και αποκαλύπτει:
«Καταδεικνύεται μια μεθοδολογία παρόμοια, που ποικίλλει από θύμα σε θύμα και φανερώνει ότι ο καταγγελλόμενος είχε βρει τον τρόπο να προσεγγίζει τα θύματά του. Μέσα στις αναφορές των κοριτσιών υπάρχουν και στοιχεία βίας».

Έπειτα από αυτά, είναι πολύ πιθανό ο μουσικός να κατηγορηθεί τις επόμενες ημέρες και για άλλες υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, οι οποίες θα αποτελέσουν το τρίτο κύμα καταγγελιών σε βάρος του…

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ντράμερ, που δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για βιασμό ανήλικης, έχει ήδη καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 12 ετών. Οι λεπτομέρειες της υπόθεσης είχαν προκαλέσει ανατριχίλα στον καλλιτεχνικό κόσμο και όχι μόνο, καθώς όσα υπέστη το κοριτσάκι άφησαν στίγμα στον ψυχικό του κόσμο.

Όλα άρχισαν σε παραθεριστική περιοχή της ανατολικής Αττικής το φθινόπωρο του 2011. Η οικογένεια της ανήλικης, που είχε εξοχικό λίγα μέτρα μακριά από αυτό του μουσικού, βρισκόταν εκεί κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Οι γείτονες θεωρούσαν τον κατηγορούμενο πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας λόγω της αναγνωρισιμότητάς του, αλλά και επειδή έχει δύο κόρες. Έτσι, άφηναν τα παιδιά τους να παίζουν έξω από το σπίτι του, αφού εκείνος τους έδειχνε ιδιαίτερη αγάπη, χωρίς να μπορούν να φανταστούν ότι έκρυβε έναν άλλο, σκοτεινό εαυτό.

Ζευγάρι γειτόνων

Ο εφιάλτης αποκαλύφθηκε τον Μάιο του 2013, όταν η μητέρα της ανήλικης αντιλήφθηκε ότι κάτι περίεργο είχε συμβεί μεταξύ του μουσικού και ενός άλλου παιδιού. Ένα ζευγάρι γειτόνων απαγόρευσε στο παιδί του να πηγαίνει στο σπίτι του Γιαννόπουλου, δίνοντας το έναυσμα στη μητέρα της 8χρονης να διερευνήσει αν είχε συμβεί κάτι και στο παιδί της.

Το κοριτσάκι αποκάλυψε, τελικά, ότι κάθε φορά που πήγαινε στο σπίτι του, του έβαζε παιδικές ταινίες και βιντεοκλίπ και, όσο αυτό παρακολουθούσε, εκείνος «της έπιανε το πιπί και τον ποπό και κουνούσε τα δάχτυλά του», ενώ άλλες φορές «της έπιανε το χέρι και το έβαζε στο πιπί του για να το χαϊδέψει», ενώ «χάιδευε με τα χέρια του το στήθος της».

Μάλιστα, το παιδί εξήγησε ότι οι στιγμές φρίκης ήταν συχνό φαινόμενο κι έτσι οι γονείς του το οδήγησαν στη ΓΑΔΑ. Εκεί η μικρή εξετάστηκε από πραγματογνώμονα αξιωματικό, ελέγχθηκε η αντιληπτική της ικανότητα και κατέθεσε τι της συνέβαινε «με τελευταία φορά μία μέρα πριν της πει η μαμά της ότι δεν πρέπει να ξαναπάει εκεί».

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...