Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Τι οδήγησε τον μαθητή γυμνασίου να κρεμαστεί μέσα στο δωμάτιό του;

«Θηλιά» το bullying για 14χρονο

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι συνθήκες και τα κίνητρα που οδήγησαν τον 14χρονο Μάκη να προβεί στο απονενοημένο διάβημα.

Από τη Νάντια Αλεξίου

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος ερευνά αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της προτροπής και της συμμετοχής σε αυτοχειρία μέσω του διαδικτυακού παιχνιδιού «Blackout Challenge» ή αν το άτυχο αγόρι υπέκυψε στο bullying που του ασκούσαν τα μέλη συμμορίας ανηλίκων.

Ο 14χρονος και ο 16χρονος αδελφός του έμεναν με τη μητέρα τους, καθώς το ζευγάρι είναι διαζευγμένο. Η γυναίκα ήταν αυτή που υπέστη ισχυρό κλονισμό το βράδυ της Παρασκευής, όταν βρήκε απαγχονισμένο από την κουκέτα τον μικρότερο γιο της, ενώ δίπλα ήταν ανοιχτό το κινητό του.

Μόλις λίγο πριν είχαν επιστρέψει οι τρεις τους από φαγητό, και το παιδί είχε εκφράσει την προσμονή του για τη συμμετοχή του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου που διεξήχθη στο Λουτράκι και θα συμμετείχε ο αδελφός του.

Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο πατέρας των δύο παιδιών, ο οποίος είναι αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, δεν ήταν σε θέση να απαντήσει στα κίνητρα που έκαναν το παιδί του να αυτοκτονήσει.

«Ίσως και να είναι από αυτά τα παιχνίδια που ακούμε στις τηλεοράσεις που παίζουν στα κινητά τους» φέρεται ότι ανέφερε.

Είναι ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζουν οι Αρχές, οι οποίες «ξεψαχνίζουν» το κινητό και τον υπολογιστή του εφήβου. Ωστόσο, συμμαθητές του 14χρονου ανέφεραν ότι υφίστατο εκφοβισμό στο σχολείο από έναν μαθητή που εκδηλώνει επιθετικές τάσεις. Αρκετά περιστατικά έχουν αναφερθεί στον διευθυντή του γυμνασίου, καθώς υπήρξαν παράπονα γονέων, ενώ ακόμη και καθηγητές έχουν καταγγείλει βία και απειλή με μαχαίρι από μαθητή, ο οποίος φέρεται ότι είναι μέλος συμμορίας ανηλίκων. Ωστόσο, όπως αναφέρουν στην «Espresso» μέλη της σχολικής κοινότητας, ο γυμνασιάρχης φέρεται ότι είχε ζητήσει να μη δημοσιοποιηθούν τα περιστατικά βίας.

«Το μόνο που έβλεπαν οι συμμαθητές, οι καθηγητές και όλο στο σχολείο ήταν πως προκαλούσαν ένα bullying εναντίον του… Δεν γινόταν, όμως, κάτι γι’ αυτό. Δεν είχε αρκετούς φίλους να τον βοηθήσουν ούτε μιλούσε σε κάποιον. Η κατάσταση έχει ξεφύγει και οι καθηγητές δεν αντιδρούν καθόλου. Δημιουργούν ομάδες, απειλούν, κάνουν χειρονομίες» ανέφερε μια συμμαθήτρια του 14χρονου.

«Γινόταν εδώ και έναν χρόνο και οι καθηγητές δεν έκαναν τίποτα. Πρέπει να έρθει Αστυνομία, γίνεται σε πολλά παιδιά αυτό. Του πέταγαν νεράντζια την Παρασκευή από το σχολείο μέχρι το σπίτι του, τον έφτυναν, του πέταγαν νερά και απειλούσαν ότι θα τον μαχαιρώσουν. Δεν πιστεύω αυτά με το TikTok, ίσως είχε κάποια προβλήματα ο ίδιος. Η μάνα του παιδιού μάς είπε πως έχει τραβήξει το βίντεο με τον θάνατό του» πρόσθεσε ένας συμμαθητής του άτυχου Μάκη.

Μια άλλη εκδοχή η οποία εξετάζεται, χωρίς ωστόσο να έχουν προκύψει ενδείξεις, είναι το παιδί να ήταν ερωτευμένο, αλλά να μην έβρισκε ανταπόκριση. Τέλος, ερευνάται και η πιθανότητα να εγκλωβίστηκε στην εικονική πραγματικότητα μέσω του επικίνδυνου παιχνιδιού «Blackout Challenge».

Το «αντίο» του προπονητή

Σοκαρισμένοι μπήκαν το πρωί της Δευτέρας στη σχολική τάξη οι συμμαθητές και οι καθηγητές του 14χρονου Μάκη στο Γυμνάσιο Σεπολίων για την τελευταία εβδομάδα των μαθημάτων πριν από τις προαγωγικές εξετάσεις. Μέσα σε βαρύ και πένθιμο κλίμα άφησαν λουλούδια στο θρανίο του αδικοχαμένου αγοριού και προσπαθούσαν να καταλάβουν τι τον έσπρωξε στον θάνατο.

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε, να το συνειδητοποιήσουμε όλοι εδώ στο σχολείο. Έχουμε τρελαθεί» δήλωσε ο διευθυντής του 54ου Γυμνασίου Αθηνών. «Δεν είχαμε καταλάβει τίποτα. Ηταν ένα πολύ ευχάριστο, ζωηρό παιδί, πήγαινε στη β’ γυμνασίου. Δεν έδειχνε ότι είχε θέματα. Εριδες με τους συμμαθητές του είχε, όπως όλα τα παιδιά σε αυτή την ηλικία, αλλά δεν είχε απασχολήσει με σκληρές καταστάσεις».

Συντετριμμένος είναι και ο προπονητής του 14χρονου στον Αθλητικό Σύλλογο Παγκρατίου «Θησεύς», Θωμάς Χαραλαμπής:

«Δεν ξέρουμε από τι επηρεάστηκε ο λεβέντης μας. Είναι μόνο θρήνος, μια ανείπωτη θλίψη. Ο Μάκης ήταν ένα δυνατό παιδί. Τους έχω μεγαλώσει και αυτόν και τον αδελφό του από 5 χρονών. Μια εξαιρετική οικογένεια, μια μητέρα που μεγάλωνε τα παιδιά της με αξία». Ο προπονητής έμαθε για την τραγωδία το Σάββατο το πρωί, όταν περίμενε το παιδί στο Λουτράκι για τους πανελλήνιους αγώνες και δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον πατέρα του, ο οποίος τον ενημέρωσε. Ο Αθλητικός Σύλλογος «Θησεύς» εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν οι συναθλητές και οι προπονητές του 14χρονου.

«Με απέραντη θλίψη και ανείπωτο πόνο η οικογένεια του συλλόγου μας αποχαιρετά ένα πολύ αγαπημένο μέλος της, ένα παιδί μόλις 14 ετών, τον Μάκη (Εμμανουήλ) Π., έναν αθλητή που αγωνιζόταν με δύναμη και συνέπεια, μα που δεν πρόλαβε να κατακτήσει τους στόχους του. Το σίγουρο είναι ότι πρόλαβε να κατακτήσει τις καρδιές μας. Στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό Παράδεισο» αναφέρει.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...